mata duitan

Tuesday, February 24, 2009

OFY SAYANG, baliklah


name: OFY danial
sex: female
age: 3months old
health condition: not good
lost since: 23/2, early morning.

please please please god hear me. we want our ofy back. her brother, Jebon misses her so much that he eats and play less.

and we miss her terribly.

i want her to be back home.

ofy jgnla tggl kak long..

update: she wont come back. my neighbor found her dead, in his car, Skyline engine. and now he has to bring the car to the workshop to bring out the dead body of hers. i hate when my mind imagining her suffering in the engine. siannya Ofy. she doesn't deserves all that.

*silence*
*deep breath*

but at least, we found her. and she's in heaven now. we'll meet again ofy...

Ofy, kak long sayang Ofy sangat2. thanx for the wonderful 3 months that we had.
million kisses...

Sunday, February 22, 2009

memasak? aku? masak??

memasak merupakan kegemaranku sejak dari kecil. tapi itu semua lakonan semata-mata untuk meraih perhatian si ibu supaya lebih menyayangi diri ini yang kononnya rajin. BWELK!

sekarang, semakin lama, aku malas sangat nak masak. aku dah tak ingat bila last time aku masak (on my own). setakat tolong-tolong, ya. HOPELESS!

tapi aku suka baking. sebab aku suka tengok orang makan. kalau aku sendiri yang bake, aku sure makan sikit je. dah muak time bake kot. tapi aku sagat hopeless dalam decorating. kalau aku bake, sure sedap (wah, perasan kau ya!) tapi hodoh. walau bagaimanapun, nysa percaya cupcakes yang aku decorate, dibeli. hahah! nampak sangat aku berbakat. muahaha!

ni la gambar kenang-kenangan aku semasa bake cupcakes hodoh yang lazat. hihi

the messy chef

hahah! sunggoh hudoh!

ok, jgn gelak!
sumpah, yang cokelat tu sedap gile! hhihi
pelanggan yang berpuas hati!

ya kawan2, untuk tempahan sila email kan kepada iedadanial@gmail.com. muahahahah! ah lupakan! kalau korang nk kapkek yang besh, sedap dan kemas decorationnya, korang dropla kat cni, tmph kat kak ellie. aku da jadi loyal customer dia dah. untuk hantaran, birthdays, mommy's day etc.. hihi..

ok dah2. aku nk wat pizza plak. weee!!!!!!!!


Sunday, February 15, 2009

AWWWWCCCHHH!!!!!

KECEPEK!

macam tu la bunyi buku lali aku terseliuh ke tergeliat ke, terkehel ke.. time aku jatuh, time game futsal semalam. tak da sapa tolak pon. jatoh sendiri. gemok sangat tak stabil. haha! padan muka lu!

aksi sebelum kejatohan

hadoii! sakit gila. terus terbaring. tak boleh bangun. dorang terus datang kerumun soh aku straight kan kaki. dorang pegang2. aku terus separuh menjerit. aaa jangan pegang! sakit!!! haha! sori korang. pastu aku dengar pulak suara ini - weyh ni kena amek gambar ni weyh. SIOT! tau sapa suara itu? ni ha si azea! dem u azea gila kesempatan. hahah!

pastu si encik tunang, muka selamba sound aku. takda angin takda ribut. cane boleh jatuh. ok dah2. kita keluar sambil hulur tangan soh aku bangun! cis dia tau tak aku sakit gila ni? u expect me to stand up? on my own? aaa! tak romantik nya encik tunang! haha!

ok, sakit gila yang nak nangis tak boleh jalan, oleh itu beliau harus dukung aku. ok MALU! kenapa harus jatuh dan didukung pulak. tapi nasib baik la dia larat dukung aku yang tembam ni. haha! MALU DOWH!

few minutes after, dah better and azea and dyah ambil kesempatan cam-whoring. cis! peristiwa penting yer. nasibla time tu da nak abes game kan. at least aku sempat la main.

nasib baik encik tunang ada. he drove me home. memang aku xdptla nak drive babe. dahla clutch keras. sapa nk bg present satu kete auto kat aku, angkat tangan! haha

hasilnya! tadaa!

gaya mcm sakit gila la lu! gila pandai berlakon!

note1: doakan aku kembali sihat dan boleh berkurus2 okay. aku belum xray. monday baru boleh. tapi aku rasa ok je ni. torn tendon ligament je. hiihih! aku takut jangan jadi macam sam n yeh!

note2: tq my encik tunang, dia nak aku tuff kononnya. wat rilek je aku jatuh. tapi tq sbb larat dukung aku, anta pg klinik, anta kat umah. dan hadiahnya dapat dinner kat umah. hihi

note3: aku dpt MC! hahaha! tapi keje banyak nih. ish

note4: kawan2 futsal, jangan upload gmbr hodoh itu ok. haha!

Friday, February 13, 2009

rindu kekasih semasa berak

pada suatu pagi, aku ingin berak. lalu bergegas ke tandas. boleh pula rakan setugas juga hendak berak. lalu bersama-sama berak, bersebelahan tandas. ini bermakna kami akan bertukar hidu bau tahi masing-masing. atau aku sahaja yang menghidu kerana aku guna tandas duduk dan bau tahi hanya terperap di bawah. berhenti. jangan bayangkan.

sedang berak, aku rindu kekasih aku. lalu aku sms beliau. ya, aku juga bawa telefon tangan agar ada hiburan semasa sedang berak.

aku: B, hny sedang berak dan sedang rindu kepada B. kenapa hny rindu B time berak? cuba teka.

kekasih: malas nak layan hny.

cis! bedebah!

Wednesday, February 11, 2009

menghujam jantungku!

MENGHUJAM JANTUNGKU -TOMPI-

Segenap hatiku selalu memujamu
Seluruh jiwa kupersembahkan untukmu

Sepenuh cintaku merindukan dirimu

Seutuh gejolak membakar hatiku


Seperti cahaya hadirmu di duniaku

Seperti ribuan bintang yang menghujam jantungku


Kau membuatku merasakan

Indahnya jatuh cinta

Indahnya dicintai

Saat kau jadi milikku

Oh, takkan kulepaskan
Dirimu oh, cintaku

Teruslah kau bersemi

Di dalam lubuk hatiku


note1: bukan aku seorang, tapi ramai je tak tau sape singer lagu dlm slide show engagement aku tu. barula aku tau ni. dari kak mas. lagu ni memang sangat jazz. sangat catchy. sangat best. pada aku la kan. tapi aku boleh dengar je. tak boleh nak tengok singer dia. macam geli2 sikit. seswai dengan suara dia kot. hihi.. jahat! tapi aku memang suka lagu ini ya. good choice Suriya. :)

note2: aku lambat upload slideshow ni sebab aku baru menukar format beliau kepada wmv. hihihi... buta IT jugak la. terima kasih adik (aiman)!

note3: sape ada suggestion untuk wedding videographer, beritahu aku! aku baru tau dinawedding and CST. (sila lihat link di wedding stuffs)

note4: sapa ada suggestion untuk makeup artist yang ok, beritahu aku jugak! female ye. bukan male, bukan shemale. aku dah ada few options tapi saja nak survey2 lagi.

note5: semalam aku cuti, settle hal2 dewan untuk wedding reception. tiba2 aku berdebar dan rasa seriau. aku dah nak kawen? biar benar! lek la. lambat lagi. lambat lagi? lambat lagi ke?

Tuesday, February 10, 2009

Friday, February 6, 2009

if it is so

I'm taking
accepting
willingly
without regret
-end-

Tuesday, February 3, 2009

and why it has to be today?

i don't have the bloody mood for that, today. why must today? we have long enough time for it.

not after my lab day, not when i'm suffocating with these crazy deadlines, not when i'm in this fecking PMS. but there are times when you can't be selfish. so, you forget about yourself and for the sake of others, you just have to do it.

why? why???? why am being so nice??

i wish i'm at home with jebon and ofy now. bullying them by tighting ribbons at their tails and watched them crazily chasing the ribbons. watching them eating like those starving somalians (they never get enough). and watch jebon run like a moron without reason (think he has an imaginary mice or something).

and this morning i was a bit late to office just because jebon played hide and seek under my car. which when i found him, he jumped acting shocked! psycho! psycho lil cat!

God, i love my kitties so much! the more i see them, the more i forget of adopting guinea pigs! oh why we do always have to choose?