mata duitan

Friday, May 17, 2013

sembang

hai korang.

alahai ada lagi ke orang baca blog ni? sekarang orang dah tak blog2 sangat kot eh. banyak sangat social medianya. mana satu nak update pon tak tau. kenapa nak kena update pon tak tau hahaha. whatevssss.

okaylah mari bebel ok. dah memang hobi akak yeh.

sekarang ni dah 26 weeks pregnant. alhamdulillah. sihat walafiat. baby pon ok. makan selera umak aiii. kikiki. dulu berat masa tunggu hari eisya adalah 64kg. sekarang at 26weeks dah 62kg! tapi pre-pregnancy weight masa preggie second ni 60kg. so i naik 2kg je sepanjang 26weeks. hahaha acah mak enon!

padahal masa mabuk turun sampai 55kg pastu naik naik naik lalalalalalaa.

tak kisahlah. i makan je apa nak makan. nanti pas pantang stress kan tak leh nak makan itu ini. nanti kita juicing, exercise, diet healthily ok? jangan sembang je ederq! aku pang kang.

mengidam pon tak ada yang pelik2. paling2 teringin pun hari tu jela nak makan ketam gemuk. tapi yang dapat takdela gemuk sangat tapi sedap. alhamdulillah.

pregnant kali ni tak ada banyak ragam ngada2 ke apa. tapi dugaan tu tetap adalah. biasalah tu. kita amik positif je. jangan terlalu fikir. nak puaskan hati semua orang memang mustahil. there are some things are within our control. some are not. so nak buat acane. akak pasrah je lah yeh. 

eisya pulak being cheeky, macam biasa. dia dah faham dah ada adik dalam perut mommy. suka mintak nak cakap dengan adik, nak gosok adik. tapi tapi. bila je papa cakap dengan adik. dia terus merajuk. tunduk. muka masam.

papa tanak cakap denan adik! papa janan kiss adik! papa shayang eisya je.

alololo. masa papa dia amik dia lepas dia cakap tu, terus dia peluk papa dia. aiayayaya. cemana ni belum lagi adik keluar ni. hehe. normal la tu kan. nanti eisya mesti jadi kakak yang baik punya :)


oh ya. minggu depan adikku punya majlis bertandang. busy busy busy. lepas wedding ni lah nak focus kat apa2 yang patut. baby's preparation, gentle birth class, me time, our house. etc etc etc. 




ok korang. selamat berhujung minggu. tata!!!


3 comments:

Allene said...

adoi... eisya da jeles ker... adik blum kuar, da kuar nanti sayang la tu..

hayati hashim said...

Aku baca hari2 wlu ko x up n3. Stalker x aku..kiki
take care weh..

ederq said...

allene, itula pasalnye. huhu
jangok, haha. time kasih ler