mata duitan

Wednesday, May 26, 2010

oh suamiku

hihi sekarang i dah tau cara2 untuk membuat si dia (macam tengah baca majalah tak?) tiba2 rajin buat semua perkara.

caranya mudah sahaja - merajuk, buat kerja dan berlakon seolah2 tak ada masa untuk cakap dengan dia kerana busy nak buat semua kerja seperti memasak makan malam, mencuci baju sebanyak 2 bakul, mensidai pakaian, menggosok baju, sejurus pulang dari tempat kerja.

apabila si dia melihat kita seperti sibuk gila sampai nak bagi ciuman sebagai sambutan pulang dari kerja pun tidak bersungguh maka teruslah beliau tertanya2 kenapalah selepas period pun perempuan ni masih lagi nak moody. lalu bila dah tahu jawapan, dengan tangkas si dia mengambil semua baju untuk disidai, baju yang belum lipat dilipat semua sekali tanpa disuruh dan baju kerja sendiri pun digosok sendiri. suami siapa ni?

wah! berkesan ya cara itu. hihi.

sebenarnya merajuk pun sebab lain. bukan nak suruh sangat pun si dia buat semua tu. selalu pun memang buat sama2. tapi semalam macam, ah tak apa b duduk je tengok tv. biar hunny buat semua. siap cakap nak iron baju untuk sebulan. haha drama gila.

tapi tiba2 dia macam okay mari pujuk perempuan ini dengan cara ini. menrajinkan diri secara maksimum.

perempuan ni memang macam tu. kalau merajuk tiba2 semua perkara nak buat supaya dapat hilangkan rasa geram. hihi

tapi B memang mengada. kalau orang merajuk dia pulak ikut merajuk paksa saya pujuk dia. cis. pastu bila dia ingat saya tak nampak, dia senyum simpul. macam yes yes hunny pujuk. cis! nasib baik saya nampak! hahah!

tapi kan, saya mestilah bersyukur sebab suami saya bukan jenis yang suruh bini buat semua perkara. memang banyak je dia tolong saya kat rumah. esp vacuum rumah. memang tip top dia bersihkan. saya tinggal nak mop sahaja. (mungkin sebab kalau tak tolong nanti saya muncung kot. hihi)

ni bukan nak puji suami sendiri tapi nak bodek sebab nak telefon baru. hihihihihihihihihi

nakkk nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

sekian. B i love you!

7 comments:

aNoi said...

Wahhh...
Macam tu eh? Oke.. Note taken! hehe

b said...

afta settle d/p umah, kte pg cr fon br for hny k

ederq said...

sirn: haha not applicable to all husbands! :p

b: YAYYYYYYYYYYY

a.m.a.l.l.e.a said...

wah,noted..aku akan berusaha sperti kamooo.hahaha

ederq said...

lea: jgn lea ni cth tak baik .hahaha

fiszah_pjo said...

heheh..laki ai pon kdg2 cmtu..kena majuk then sume benda buat.sgt busy..then br die rs bersalah dan tlong wat itu ini..heheh..laki oh laki...itu la madu itu la hempedu...heheh,

ederq said...

hi fiszah:
tu la kan dorang niii
hihih