mata duitan

Tuesday, June 12, 2012

AKU BUKEY PENGLIPUR LARA...

hai u ols. alahai pemalas kan i sekarang nak udpate blog. hehe like u care? kikiki

yela ada yang kata, ish blog ederq sekarang asik pasal eisyaaaaaa je. hehe. dah itu je yang sering bermain dalam kotak mindaku. sorryla ya.

sebenarnya nak cerita pasal redang. tapi malas.


lepas tu nak cerita pasal art class eisya, with homemade stuffs. tapi malas jugak.



lepas tu nak cerita pasal recipe food eisya. pon malas jugak.


pastu bila rasa nak mengumpat laki mak. pon malas hahaha. ngumpat apanya kalau lepas tu dia baca. hehehe.

dah tu nak cerita apa je ni?


AKU BUKEY PENGLIPUR LARA...

kah kah kah  lawak lama nii. haha ok sure korang tak faham kan hehe. ni masa program silat n budakmartial art dulu zaman universiti. (oh masa ni la konon2 cinta hampir bertaut antara budak silat n budak taekwando kikikiki geli i) ada program anak angkat kat kelantan. pastu ada mamat kat kg ni macam ok2 jugak muka dia tapi tak berapa betul. kesian.

ada one time tu dia datang kat kite orang cakap, eh mari sini aku nak royak cerita. mari dengar mari. 

kita orang pon beriya la kan nak dengar. pahtu, royaklah.

japgi dia diam pastu dia cakap, AKU BUKEY PENGLIPUR LARA. 

ok jangan tanya aku kenapa tetiba je dia cakap camtu. bengong ok haha. sejak tu kiteorg suka bahankan menda tu. hahha. ke tak faham aku cerita? lantak korang. kikiki biar aku gelak sorang2.

okaylah marilah kita borak kosong aje. eceh selama ni berisi habis lah?

eisya hari ni ikut papa dia gi opis. esok papa eisya kena cuti. lusa mommy EL. jumaat papa cuti. fewh nasib B tak OS this week.

oh ya sekarang kan cha panggil papa dia B! siap tiru i, B!! (nada jerit memanggil). haha bukanlah i ni bini yang suka menjerit terhadap suami ye u ols. kang tak pepasal spekulasi tauu.u ols ni suka la kan menda2 camni. ish ishh. pangg kang. eh tetiba

ni dia tiru masa i dukung dia pastu i panggil B dari luar rumah. i tatau masa tu B tgh solat. so sebab takde respon so i pun increase la volume kan. B!! oh B!

japgi dia pon B!!!!! hahaha. pastu papa dia cakap, sya ni papa la. cakap papa! dia cakap B!!! fineeee.

pastu semalam masa dia nampak papa dia turun tangga dia terus cakap, B!!!

T____________________________T

okay pasni dia panggil i yang or hunny kot eh?

whateverrrrr syiaaaa (cara eisya sebut nama dia bila ngengada. syiiaaa)

ok dah tu ajela. babai!!!!! muah muah.

5 comments:

ShimaSalleh said...

Hahaha shima paham shima paham part aku bukey penglipur lara hahaha..
Part B tu plak biasa le bebudak ngikut kan.. Agak2 sedap ditekak nye kehh..
Sama la jiran sblh ni. Cucu dia kejap panggil Yang! kejap paling emak, padahal panggilan yg betul adalah nenek kikikik...

fara_poda said...

hi, slamat berkenalan.. da follow ur blog... hehe.. eisya lebih kurang baya anak sy, adam hakimi.. seronok baca pasal eisya sbb mesti teringat kat anak saya jgk.. hehe..

Zihan Zamberi said...

..hahaha...she's such a cute copycat..aku x panggil laki aku yang sebab tu la...kdg terkeluar peniru gak si nazhan nih...so aku panggil D...die pun,..Diii...Diii,..Kdg atok die tanye mane Along (refer to dady die),..die ckp long..long..haiihh

Zihan Zamberi said...

..hahaha...she's such a cute copycat..aku x panggil laki aku yang sebab tu la...kdg terkeluar peniru gak si nazhan nih...so aku panggil D...die pun,..Diii...Diii,..Kdg atok die tanye mane Along (refer to dady die),..die ckp long..long..haiihh

Zihan Zamberi said...

..hahaha...she's such a cute copycat..aku x panggil laki aku yang sebab tu la...kdg terkeluar peniru gak si nazhan nih...so aku panggil D...die pun,..Diii...Diii,..Kdg atok die tanye mane Along (refer to dady die),..die ckp long..long..haiihh