mata duitan

Thursday, June 21, 2012

enam belas bulan

selamat enam belas bulan eisya adelea binti ariff ariza. umak ai. panjang rupanya. patut letak nama cha je la. hehehe.

baiklah marilah kita rumuskan kepada beberapa perkara ya kawan2.

SELERA MAKAN IS TINGGI! GOOD!


 makan sendiri pastu main masak2. ketang ketung, kacau2, pastu spoon out, tuang air, serve kat pinggan, suap mommy. sepah tak yah cerita. papa stress! haha

suka makang ikang sekarang!





suka sangat fresh milk! sejuk2 lak tu. asik ketuk peti ais, nak milk! nak milk!

MOMMY, NAK SYANSYIK! (MOMMY NAK CANTIK!)
sebab asik cakap, ha cantik cantik lepas dia sikat rambut ke, ikat rambut ke. hihi.





SUKA MAIN TUDUNG.


 
 dengan harapan dapat jalan hihi

tetiba nak makan sambil pakai tudung. berlemuih!

 ustajah suparman! (tengah tengok bola kot masa ni). 

HAPPY BABY!

 suka main kudakan orang!

 suka amik gambar bila tengok muka sendiri.

 
 always busy!


selain tu, manja sangat2 dengan mommy, kalau nak compare dengan papa. kalau mommy buat keja pon, nak mommy ada depan mata. kalau tak, dia asik mommy? mommy?

mulut pun makin becok. dah pick up perkataan hujung2. kalau kita baru je cakap one, dia tah tee! (three). kalau kita kata AB, dia dah syi! (C). kalau ABC, dia kata ECI. 

macam biasala suka tengok bola. sekarang siap gaya macam konon2 frust tak goal. siap cakap kung arr kung arr. (goal la). tak pon dah kung dah! yeshh!

suka babies. kalau dengan twins tu dia tepuk2 dada dia cakap, kakak! eleh macam besar sangat la kan awak tu. siap ajar 123, ajuk baby cry. pastu kalau tengok toto kecik tu dia cakap baby baby! tengok dry diaper pon camtu. yela dia kakak, pakai CD. haha. 

soft toys dia memang selalu dipakaikan cd. tahu pulak dia siap letak liner, cakap syisyi! yeyek! tengok cd sendiri yang ada poop, geli. eii dirty, yeyek!!

perangai baru sekarang, tiba2 dok cangkung. i asked her, what are u doing? dia cakap eii yeyek!! kalau pas berak nanti dia bitaula, mommy yeyek!

hihi mommy sekarang suka sangat bila dengar eisya panggil mommy dengan jelas. hehe dulu kan kejap mama, kejap memi. kuar mommy bila marah je haha. sekarang, bangun tidur, mommy mommy. nak susu je, mommy, kungkung! kalau u ols dengar dia sebut mommy tu comel sangat okay penuh kasih sayang. haha perasan mak kau ni ha. hehe. 

tapi dia sebut nenek lagi kelakar! macam niyenek! cemana tah haha. atok jadi akekk (sengau). tokmi jadi omi or mami or memi. tokbah, abah. ayahsu jadi asyu, ayahcik - ashik, ciksu jadi shu, aunty dia cakap ti. tu je dia reti, yg lain susah kot haha.

masa dia mula2 pandai jawab org tanya sapa nama tu, dia bosan ok orang asik tanya je. ari tu papa dia tanya, ni siapa nama. dia jerit, SYAAAAA! haha sampai dapur dengar dia jerit. boringla asik tanya je haha. 

okaylah tu ajela bebelan hari ni!

 



1 comment:

kurung siap said...

'KURUNG SIAP' is where you can shop online for your " BAJU KURUNG & BAJU SEDONDON IBU & ANAK " with AFFORDABLE and IRRESISTIBLE designs and most of all - a quality pieces from the comfort of your HOME!

Why wait? Just a few clicks and you can have it here.
Enjoy your online shopping with us!!
Visit http://www.kurungreadymade.blogspot.com