mata duitan

Monday, August 5, 2013

minta maaf

dah nak raya dah u ols. di sini akak ingin mengambil kesempatan meminta maaf kepada u ols atas keterlanjuran kata, kekhilafan diri ini....

minta maaf hujung rambut sampai hujung kaki yeh.

cakap pasal minta maaf ni. semalam akak tersentuh hati lah.

kan akak cerita pasal eisya yang kuat amokan sekarang. dia memang susah betul nak mandi, gosok gigi sekarang.

semalam dah lekit2 sangat dah pon, kaki pon itam, nak tidur tapi tanak mandi. so akak tak peduli la kan. memang jirus jelah. dia bukan nangis betul pun tapi dia buat suara nangis. so akak memang buat dek je.

pastu da siap2 semua tu dia cakap nak susu. oklah akak pon bawak dia turun bawah. japgi sambil turun tangga tu dia cakap.

e: mommy... sya mintak maaf eh. sya showi eh? 
m: minta maaf? kenapa?  (masa ni terkejut sebab tak pernah dengar dia cakap perkataan minta maaf tu)
e: tadikan sya kai(cry) tadi tu tanak mandi tu. sya mintak maaf eh?  (sambil tepuk2 badan i)
m: ok sya. mommy maafkan. mommy pon mintak maaf sebab marah eisya ok? 
e: ok.

perhaps she got it masa each time lepas dia kena marah yang baik punya, i said sorry kot. dia faham dah kot.

okaylah u ols. tu je nak cerita. selamat hari raya semua. semoga semua ibadah kita diterima Allah.


1 comment:

Allene said...

pandainya sya... suka sangat klu anak dr kecik da terbiasa mintak maaf...