mata duitan

Wednesday, May 7, 2014

resignation

hello korang...

yeah u read it right. akak dah resign dah kat company sekarang ni . 26/5 ni last day kat sini. lepas tu akak start kerja baru mid June. 

akak bukan tak sabar nak kerja tempat baru tapi akak tak sabarrrr nak cuti panjang, nak spend masa berkualiti dengan anak2. :)

macam2 dah ni plan nak diet, nak masak (aik? kata nak diet kan), nak exercise betul2, nak pergi jalan2, nak buat art work dengan cha, nak bawak dorang pergi swim. wah wah macam2 sungguh. tapi masa tu kejap je kan sebenarnya. huhu. 

akak dah bersama company ni sejak fresh graduate lagi. dapat kerja ni masa final semester. lepas exam, rehat seminggu pastu terus kerja. rezeki akak la tu. 

dari fresh graduate sampai da dekat 8tahun menjadi jurutera, dari single to married woman to a mom of two now. dari kurus ke gemuk. wow Promat memang watch me grow and evolve lah haha. 

akak ni da berapa lama cakap nak cari kerja baru, tahun ni baru bersungguh2. update Jobstreet, update LinkedIn. alhamdulillah dapat. harap kerja baru ni okaylah kan.

sedih la jugak nak tinggal Promat ni sebenarnya huhu. 

dream job akak mestilah nak jadi stay at home mom. tapi nak ada income bulan2la sebab komitmen banyak ni haha. syiok akak tengok korang macam2 bisnes, based at home, watch the kids grow.. 

doakan akak yehhh!

okaylah. tu jela akak nak cerita. 

bye korang.

1 comment:

lela nasir said...

lahai...lompat2 blog..terjumpa ur blog...keep on writing..buat redha tension2 i kat office ni ;)