mata duitan

Friday, March 20, 2009

galak sangat

pernah tak korang berada dalam situasi ini:

kau excited gila2 over something. pastu bila kau dapat chance untuk itu, ada orang atau benda spoilkan mood kau untuk excitement itu. geram tak? sedih? kecewa? marah? tapi kau diam je la. nak marah pun dah tak boleh dah sebab frust sangat. pastu dah tak ada rasa excited itu.

lately aku selalu dapat situasi macam ni. selalu tau.

tapi aku tak marah. aku frust. sikit. sikit je.

pengajaran yang aku mungkin patut belajar bila dah selalu kena macam ni. jangan nak excited sangat. buat biasa2 aja kalau kau suka sangat pon. kawal diri kau, ida! tak semua orang macam kau. tak semua orang galak atau cepat excited macam kau.

galak sangat kau ni.

2 comments:

mie@nis said...

senang je.aktifkan diri ke dalam bidang politik.Lepas tu kena pegang satu fal'sampah' untuk elak dari rasa frust itu menerjah ke dalam diri.Ianya adalah 'kadangkala apa yang kita paling nak,itulah yang paling kita tak akan dapat'.
nantikah wajah baru yang lebih ceria untuk blog nisah.
chow..

intoxicated-catastrophe™ said...

buat2 biasa jer..walaupun dalam ati teloncat2 mcm beruk dapat bunge. hahaha