mata duitan

Thursday, January 7, 2010

bertandang

okay peep. my bertandang event. fewh dapat jugak update. dah berapa kali dah dok save draft

my family berkonvoi ke JB on 18/12/209. masa ni i dup dap dup dap takutnyaaaaa nak duduk rumah in laws. asyik cakap kat ummy takut takut. ummy macam2 pesan. ye la perempuan ni kan bukan spesies sopan. dia risau i terkentut kuat2 depan mentua. dia risau i duduk terkangkang depan tv. okay fine fineeee.

it was a simple one. all rented from Adli Bridal, JB. pagi tu, ariff came to our place to pick me up to send me to Adli Bridal, nak prepare kat sana. i was upstairs, getting ready. sekali ariff came in to the room.

i knew he was coming to our place tapi kenapa sampai naik atas bilik ni? nanti apa parents i cakap. then i said, 'B, what are you doing here? kenapa naik sampai atas ni???'. then dia macam 'hah? kenapa tak boleh ke?'

err okay okay dah kahwin lupa lupa. hihhihihihihihihih. sengallll lah. masa ni baru2 lagi. kalau tersedar dari tidur pun boleh terlompat kenapa ada orang sedang peluk i. hahahahahah.

okaylah berbalik kepada topik asal. majlis bertandang

majlis bertandang
19 dec 2009

dewan jubli perak, Bandar Baru Uda, JB


i had my makeup at Adli Bridal. both of us prepared ourselves there. for the dress, i just went there once and picked up the dress, and fitting the next time i went there. which was 1month++ before the wedding day. perghh nasib baik muat lagiiii. hihi

i had modern outfit for KL reception, so for JB reception, we had traditional outfit. being me i dont like beriya2 dress. so mine is very simple one. :)

me in the making

dan hasilnyaaa

ariff in the making

perantin with pengapits and friends

it was a simple event. my family pun tak ramai yang dapat datang sebab ada banyak kenduri yang kena attend. yang join family untuk bertandang adalah our neighbors yg dok umah UDA dulu.

kepak kepung kepak kepung

masa ni my family amik kesempatan photo shoot puas2. sebab time our side tak sempat sangat. unfortunately, i dont have the pix with me yet to upload here. huhu

pelamin & meja beradap deco

niceee

us

before my family balik, nak tinggalkan i kat situ. peluk2 cium sume. dan ya ya. menangis bagai. rasa macam kena tinggal lah. tidak tidakkk.

then my cousin's son - abbas. bila dia nak balik dia cakap kat baba dia. baba jomla amik cik da.
alah comel. dah la masa i jumpa dia later that night, dia tak nak kat i sebab ariff ada. suruh kiss pun , dia kiss sebelah pipi je. dengan ariff terus dia jeling. haha! mesti dia rasa ariff dah curi cik da dia. alolololooo

gambar bawah ni kakak abbas. i dont have pulak abbas' pix. kakak drew me a wedding card. aww comel gila. selamat perkahwinan baru cikda. haha! if i have time i'll scan and post okay.

dahla masa i makan beradap si fairuz ni boleh nak main cak2 pulak. dan masa i pose2 atas pelamin dia naik pelamin cakap, cik da kakak nak amek gambar dengan cik da. haha! daring youuuu!

huhu after that we went to taman merdeka for photo shoot. perghhh 4 photographers terus. we were damn exhausted to pose. but all pix turn out to be nice. thank you, u all! :)

i knowwwww he's too tall! nampak sangat tengah sakit tengkuk. ni pun dah pakai heels okay

perghh ayattt. hihih

tipu tipu kenapa dua2 pandang tempat lain2. hihih

:)

rockkkk tuhhh

thank youuuuu

note: gambar lawa2 sume dari photographers. yang biasa2 tu curik2 dlm fb. hihi

8 comments:

RENDA said...

nice one. inilah tema asal I..uhuh

miss b said...

hi ederq!
finally larat nk mengomen.. u look gorgeous.. hope u'll join d club soon!

ederq said...

RENDA: la yeke. xpela nt u try my wedg dress tgk ok ke tak eh. :)

miss B: tq mummy to be! hihi. insya allah hihihi :)

along said...

cantek gambar2 ko ek..
baju pon aku suka!
mmg teliti ko ek tuk big day nie..
tp kan..aku suka deko pelamin belah arep nie..
bunga ada kat merata2!
sgt cantik!
nak tiru ar..ha3..

dialicious said...

cantiknyeeee!awak mmg cantik ok!
pelamin sape buat?i sukeeee

ederq said...

ina: tula pasal. pelamin belah aku kan disasterrr. hehehe sila sila tiru. :p and tq for the compliment. ecececehhh

diah: tq dear. adli bridal yg buat. :)

Azealea Dz said...

sgt cun babe!!! all so sweet n serene...congratulations darling!!!

ederq said...

tqvm darling azea!! :)