mata duitan

Thursday, July 12, 2012

mommy sudah pulang!

hola peeps! i am back!

huh. my trip to NZ, huh the most boring one! haha. semua disaster. kerja pon tak smooth. australian tak hantar cukup barang! dah hold up plan aku! orang yang patut replace i for the second week tak jadi datang. patut i stay for another week tapi i became so selfish sebab rindu anok. pastu ada earthquake pulak tu! 7.2 magnitude. huhu takut mak. alhamdulillah tak ada apa2.

selalu pegi sana sempat jalan2 sebab ada weekend or say for 2 weeks. tapi ni memang tak de ah. hehe lainlah da ada anak dengan tak ada anak. tak ada hati pon kat sana nak gumbira2. malam2 nangis rindu anak. huhu. sebab tu tak stay...





 masa ni eisya ingat dia ikut mommy. babai & salam semua orang. tapi tetiba mommy pergi. keraiii


at auckland airport. nak tunggu ke wellington pulak. 

 



 at work place - Porirua. besh aje kalau office dikelilingi bukit bukau camni. tapi sejukkk ah winter time ni.

 
 macam biasa kalau kat sana hari2 segala tok nenek coffee or hot choc. apesal tah setap semacam.

 hari2 lunch kat ground up. layannn

 
almost everyday aku makan salmon tapi lain2 version lah haha. fresh gila tak hanyir langsung. teringat kat cha suka salmon huhu.

makanan halal banyak kat wellington. but not in Porirua tempat aku kerja.




haaha ni je sempat pergi, dekat dengan work place. tempat wan baru discover. hampir muntah aku masa dalam kereta nak ke sini. sebab jalan pusing2. bwelkkkkk. trip this time aku tak de amik2 gambar pon. hahahah. segan lak nak pose2 kkiki. lagipon tak ada gang.

  kungkung eisya selamat dibawa pulanggg. alhamdulillah. 

eisya pulak first fews days dia okay aje. maybe dia faham sebab dia yang hantar i kat airport semua kan. pastu lama2 dah tak ok. time i video call dengan dia kadang2 merajuk tanak cakap, kadang2 nak bawak lari phone dia nak cakap sorang2. hehe. malam2 kul 2am baru tido. kadang2 raba tokmi nak kungkung haha. susu fm hanya minum 2x sehari, each time 2oz. fresh milk minum. haih ni masalah ni. dia tanak fm sekarang. mommy's milk 4oz minum. cakap sedap2. adula kesiannya anakku. susu i dah drop sesangat sekarang. :(

balik2 je, eisya tengah tidur masa tu. i pon baring kat dia. tunggu dia bangun. bila bangun, dia nampak i, dia terkejut, bulat mata n mulut in disbelief dia cakap, mommy? mommy? terus bangun peluk i. hwaaaa terus i kerai u ols. aiman kata macam dalam drama eisya ni haha. 

pastu i offer kungkung. guess what? dia tanakkkkkk! i dah nak kerai. tapi takpe relax. kasi dia breakfast. pastu relax2 kasi lagi, tanak gakkk. pastu i dah nangis masa ni. my mom dah risau gak. dia cakap tunggu dia nak tidur kot sebab kalau nak tidur dia cari kungkung mommy.

so i mandikan dia, pastu lama2 tu i baring, ajak dia baring sama and sua nenen. mula2 tanak. pastu lama2 dia minum. pastu i letak tangan dia kat nenen lagi satu baru dia get the feel. hee yela dia suka menggentel. syukur alhamdulillah. i tak dapat bayangkan kalau dia refuse df terus. huhu. tula masa i cakap kena stay NZ for 2 weeks tu, abah cakap kat ummy, haih kalau 2weeks kira putus susu dah tu. sian eisya nanti. tapi masa tu ummy tak bitau i pon. ala masa i kat NZ dia tak bitau pon pasal eisya cari i ke apa ke. sume dia cakap ok. huhuhu.



 

 





happy sangat dia dapat guling2 dengan mommy. lepas amik gambar ni i memang pingsan tapi dia panjat2 i sambil nenen. haha! asyik peluk2 i tepuk2 i kiss2. alooo siannnya anak mommy



lepas mommy balik tu eisya jadi sangat manja kededek la dengan mommy. semua nak mommy buat. sombong dengan orang lain. elehhhh. sampaikan masa tu dia mintak air dgn i. pastu tokmi yang kasi. dia majuk tanak. cakap, nak mommy! eleh ngada tauuuu.

haih memang rasa tanak os dah pasni kalau boleh. tapi baru semalam boss cakap kena pergi lagi NZ untuk tengok progress. T______T

hubby pulak macam biasala. dia OS takpe. dia balik keja lambat takpe. kalau i? i OS, dia tak keruan. haha. kalau i balik kerja lambat, dia akan call every 15minutes tanya bila nak balik. geram tauuuu.

hehehe. tapi masa kat NZ i tak ada pula rindu dia sangat2. sebab asik fikir eisya kot. tapi bila balik rumah, tengok hubby, terus rasa aaaaa rindunyaaaaaaa.:p dahla so sweet i balik je bilik dia kemas sampai bersinar2 and siap ubah kedudukan perabot lagi. thanks B!

okaylah tu aje nak cerita. till then! babaiii. 



8 comments:

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

akak pon same kalu balik lambat sket,manjang la hb tepon..mencik tau.. die balik lambat sikit pon tak tepon..kite pulak yang gi tepon die... hahahaha lelaki ni mmg camni kan...


OS ke NZ lagi..waduh cian kat cha.. naseb la akak kalo OS btwn msia aje..paling jauh pun ke singapore...bole bali ari...if not meraung ka checana kak tu...

Allene said...

berpisah dengan ank memang menyiksakan kan... :( tapi demi kerja sabar jer la... best tu dapat g overc. :D

yaNa said...

bak kata ayu..ko gie obersee cam blk kg sajok..hi3..

cha makin bijak..paham keje mommy dia..part dia peluk ko giler2 sbb windu tue yg wat aku syahdu tue..

kalu aku balik dr OS,x de sape yg nak peluk cam gtue..sbb laki aku sgt suka blk lambat cm arep gak..
hi3

Nariko said...

Nariko: alahaii nk nangis i baca tang reunion tuh. Uhuk boleh bygkan situation u ngn cha.. And pasai husband os takpe tp kita 1 jam kluar dah gelabah ayam mmg totally boleh relate. Hahaha.

dialicious said...

ehh byknye gigi eisya dh bape ek?nayli baru 8 je!tp mkn mcm2 ok.i paling suka gamba coffee tu!terliur k.and salmon jugeee..kalau bole nak pegi fishing salmon.ieda..kalau i la nayli dh xnak susu mmg i hepi kot.sbb bukan senang nak wean off.lepas tu i bole pegi outstation plak..huhu.i ade apmnt kt sabah n kuantan seme xdpt pergi gara2 nayli mmg xkan tido tanpa df.dh cuba blk mlm2 saje try mmg xberjaya.kesian lak org lain terseksa xle tdo nanti.huhu

naney said...

salam..blogwalking here...sama la kite asyik OS je..sy even dlm mesia je tp naik kapal terbang gak..merana tu tglkan anak...

ederq said...

haha. kak ita. org laki mmg camtula. kecoh kan kikik. hhu pasni ida nak cari keja yg os dlm negeri jela kot. susah gak nak tinggal kan. tp okla tak kerap sgt. cuma skrg dia stil nyusu kan.
hi allene, hehe sronok jugak tp tak sempat2 jln2 sgt. hehe
ina, haha tula dia faham kot. tp lama2 dia tak faham dah haha.
azi, hee mmg i kerai masa tu sebak hehe. kan! men! baru suruh jaga anak kejap pon mcm big task sgt dah tu haha.
diah, 8 jugak tp sebab gigi dia besar kot mcm i sebab tu nmpk banyak! hahaha. eisya pon camtu masa i first time tinggal dia masa g china tu diah. tp nak buat cemana huhu. u boleh kot tp mmg sian org yg menjaga la. huhu.
hi naney! hehe u mcm my hubby kot. almost every week OS tp dlm msia je. tp tu lg i tak sanggup kot sebab kerap! huhu

a.m.a.l.l.e.a said...

huhuhuhu.bergenang ok baca post ni.lepas ni os,kena bawak anak ni.hihihi