mata duitan

Wednesday, August 15, 2012

nak raya dah!

jumaat start cuti! yahoo!

aku pon tatau aku ni looking forward for raya ke for cuti aje. to be honest raya dah tak besh macam dulu sebab dah tak ada nenek2 kan. memang ada saudara mara tapi tak samalah suasana dia.

tak apalah takmau sedih2. nak raya kan kena happy!

aku dah start pasang lagu raya ni ha tapi lagu sedih2 aku skip. haha.

eisya punya barang dah cukup. udah2 la tu. eisya excited tengok baju2 dia kasut2 dia. last 2 days dia tanak bukak kasut dia. dok try2 and jalan hentak kaki. pegi kejut tokmi tidur nak tunjuk kasut dia. siap angkat kaki. kasyut kasyuttt! dia ni memang kalau tengah try baju ke apa ke, kalau orang cakap cantik, tengok cermin. kemain perasan lagi dia. ikut papa la tu. ehhh?

papa pun dah cukup. mommy je kasihan. tak ada tudung raya lagi ni. eh ada shawl niesa tu tapi macam tak reti nak pakai!

ngadanyalah macam budak2 pon ada kan itu tak cukup ini tak cukup. orang susah sana mana ada pon baju2 baru nii. pakai je apa ada ok. bersyukur alhamdulillah dengan apa ada.

eh terbebel diri sendiri pulak kan.


kecik je eisya masa ni kan? baik je nak pakai headband!

ni adalah raya ke 3 as isteri kepada ariff ariza. raya ke 2 as mommy to eisya adelea. hii last year eisya kecik lagi. baru nak belajar makan. gi raya mana2 bawak fruit puree dia. haha. tahun ni pon bekal lagi tapi sekanrang asal jalan je i buat makanan yang senang dia nak makan. especially finger food lah. and lotsa snacks. fruits especially.

malam ni nak bake few cookies for her. kang dia tengok kita asik makan biskut raya nanti dia nak bekot nak bekot kan. sebelum papa dia nak beli pelik baby cookies tuuu. or orang lain suap dia kuih raya macam2 baik aku buat kan.

siapa nak tengok mak eisya jadi naga memetir di hari raya cuba cubalah suap pelik2. sembur api kangggg.


hehe. garang okkk.

last week masa sedara2 datang buka puasa rumah aku, kazen aku nak suap kembar (anak kazen aku yg lain) trifle. belum sempat dia suap aku dah termenjerit. kak nikk! jangan suapp! dia tak boleh makan lagi!baru 8 bulan tu. 

tekejutttt makcik tu hehe. dia cakap eh ni lembut tak pe je dia makan. 

oh no no. tu cukup lengkap tu kaklong buat gula, menda dalam tin sume ada perasa.

hhuuu biasalah certain orang tak tau kan. certain mommies redha je sebab nak jaga hati sedara. alamak aku ni tak boleh la jadi talam. aku kalau tak boleh aku cakap je depan2. sorryla kalau terpetir ke apa ke.  nanti hari raya i minta maaf okeh :p

okaylaa nak focus kerja balik walaupon hakikatnya tak boleh focus langsung!

korang, selamat hari raya yeh semua. maafkan ye terkurang terlebih sepanjang korang kenal aku. tak kisahlah kenal betul2 ke kenal fb ke blog ke. ehhe. thank you sebab sudi baca i bebel. love u ols.

muachsss!

selamat balik kampunnn! we is balik kelantan this year. semoga tabah hadapi jalan jam. doakan kami selamat pergi pulang ya!


xoxo,
mommy eisya!


 masa raya 2011 with 6m++ eisya!

5 comments:

Melissa Mazlan said...

Selamat hari raya Mommy Eisya;)

miza said...

nak order homemade baby cookies:)

Allene said...

selamat hari raya... :)

Anonymous said...

salam aidilfitri mommy cha..;)

ederq said...

hii selamat hari rayeeee.
nak order ke miza? haha nanti nak prektis duluu