mata duitan

Wednesday, October 31, 2012

my teething princess

Selasa, 23/10 - Eisya mula tak selera makan.Yela nak naik gigi kan. tetiba dia mentahi cair. loose tool tapi bukan diarrhea. mood dia okay je playful je cuma nak bertempekk. kalau ada i. bertempek dgn i. kalau i takde, dia tempek kat tokmi.

Rabu, 24/10 - Still the same. :(

Khamis, 25/10 - Demam dah kebah tapi still bertempek mode. eisya dah menkurussss.

 not eating any!


sponge sponge sponge. boleh senyum lagi ni.

 Jumaat, 26/10 - Balik JB. Arrived dalam pukul 9am camtu. mandikan cha, nak pakaikan baju. dia nampak sangat mengantokkk dan lemah longlai gitu. macam mata tu susah sangat nak bukak. i went to kitchen prepared her breakfast tapi eisya nak mommy nak mommy.

minum air kosong, pastu tiba macam dia terbatok, lalu termuntah macam air terjun. oh my. she tak pernah muntah like that before. dia pon macam pelik, apa ni kan. masa kat toilet tu i told her to muntah jangan takut. mmh baju raya pakai 10minit je ye. baju raya mommy pon bau muntah eisya hehe.

lepas muntah :(
 
Sabtu Ahad, 27/10, 28/10 - sampailahh hari Ahad tu eisya still moody, clingy and easily upset. kesian sangat. rasanya sepanjang hidup eisya ni, ni lah paling cranky sekali masa sakit. ada one time tu kelakar, i dudukkan dia baring. i dirikan dia baring kat karpet. macam letihh sangat all she wanted was sleep. pastu garang kemain. nenek atok baru je nak main2 tapi dia tak de mood. selalunya dia sakit pon tak adalah upset camni. tapi bila bawak jalan okay je mood dia. haha.

masa jalan2. ni la muka dia kalau suruh smile :)

masa tu balik JB bawak DD*, tak banyak bawak CD**. sebab nak abiskan yang beli ari tu masa anta cha rumah meeza. dia kan berak cair sikit nak tumbuh gigi ni. so ada merah2 sket la. pakai DD macam melambatkan pemulihan. sampai ada 1 time tu i nak pakaikan mamypoko tu. dia tolak2 cakap tanak tanak. pastu dia amik CD cakap, apin apin (lampin). okayyy dia pon tau agaknya pakai dd tak selesa. huhu sian anak mommy.

Isnin 29/10 - Alhamdulillah. eisya dah sihat. dah selera makan. dah happy. dah playful. back to her normal self. tokmi cakap membuas macam biasalah.

kalau mommy nak gi kerja sekarang pon da kurang drama swasta. asalkan i dukung dia before gerak bawak keluar jap, pastu dia cakap mommy yerk (work) pastu cakap syawam, kish mommy (salam, kiss) pastu okay bye! u gain (see u again) dia cakap ok bye ni stylo abis. 1 harakat je bye dia tu. nak suruh tokmi buat susu ke amik food pon camtu. ok bye! tetiba je

kalau i balik kerja pon dia faham dah sekarang. dia pergi salam and kiss semua orang kat rumah tokmi, and ajak i balik rumah kita orang.

sekarang dia nap siang sekali je before lunch. so malam dia tidur kul 8 selalunya sampaila pagi esok. tak sempat nak main dengan dia lama2 after work huhu. tapi okayla she gets enough sleep.

biasalah tu kan nak besar mesti ada sakit sikit2. bukan sakit banyak pon tapi clingy lebih. i rasa sebab ni nak naik gigi taring. gigi taring dia tajamm gila ok. pedih kot gusi tu nak pecah. masa nak molars relax je tak demam pon. tak cranky pon. cuma berak cair sikit je.

mommy cha bengang gak ah dengan papa diaaa. kerana masa cha cranky tu dia blame i cakap i manjakan anak sampai jadi ngada2 camtu. eiishh dah budak tu sakit kan memanglah cranky! orang laki ni memang kurang kesabaran sikit kalau part anak sakit or cranky. grrrrrrr.

eh ehh. mommy cha ni membebel pulak kannnn. sekarang mari bersyukur eisya dah sihat.

masa ni ketawa terkekek2 mommy buat funny faces

 
love u syiaaaaa...

3 comments:

Allene said...

lawanya dia senyum...

Jesse Tan said...

Ederq! Cha cha seems grow up so fast oo...love her smile and most is her so japanese natural curl! Can't resist to see her beautiful smile..:)

ederq said...

thanks u both xoxox