mata duitan

Monday, November 19, 2012

21

selamat 21 bulan sya.

10 perkara mengenai eisya adelea 21bulan:

  1. kenal cerita adam dan hawa. dia panggil aku cinta aku cinta!lagu siti dan hafiz tu dia suka sangat siap nyanyi2. aku cintaa ada hatikuuuu. mari salahkan tokmi ye. mommy tak tengok cerita ni haha.
  2. kalau tengok tv, dah pandai response. kalau mickey suruh cakap the magic words - miska muska mickey mouse tu dia cakap miska miska mickey mouse! kalau mickey suruh cakap oh toodles (ke apa eh? mommy main tulis je ni) dia pon respon oh tude! kalau nyanyi ABC or 123 pon dia ikut sama. kalau joget Hi 5 apatah lagi huhu. yg dia suka yang L.O.V.E tuu.
  3. bukan cartoon jela dia ikut. cerita drama pon la. tu yang malas tu huhu. dahla suka tengok marimar. T__T ummy kata dia suka tengok anak marimar yg comel tu. haha whateverla cha
  4. dah pandai cakap please. masa tu dia minta i basuhkan tangan dia tapi i tengah tangan kotor. so i asked her to ask kak siti instead. dia pon pergi kat kak siti, kakak syiti, yash pis. (wash please). alahai bila dia pandai cakap please tu i macam cair hehe. semoga dapat dikekalkan sampai besar ye sya. 
  5. kalau dulu tengok orang nangis dia ejek, eii nanis nanis. now dia cakap don kai pisss! (dont cry) siap buat tangan no no tu.i pon tak perasan i ada ke buat camtu. first time dia buat masa i pura2 nangis lepas kena pang dengan eisya secara tak sengaja hehe.
  6. kalau dia dalam situasi pelik je dia kata - AIK? 
  7. kalau sakit, mesti nak cakap aduh. aduhh, syakitnyee. macam makcik
  8. kalau tengok menda macam kagum mesti kena cakap. wow or wah or aaaa or mmmmhhh. woww banyaknyeeee car! wowww cantiknyeee. 
  9. sesuka je nak offer orang kungkung dia. selak baju pastu tanya nak kungkung? ayomaaa!
  10. makin kuat tantrum. runsing jugak. kadang2 memang mommy jadi naga je. haih, kurniakan kesabaran lebih sikit ya allah. sekarang dia tau kalau dia buat salah je i kurung dalam stor. tapi tak pernah dapat kurung pon, baru je letak dia cakap, mommy ai shayi mommy piss pisss. (i'm sorry mommy, please). so sekarang kalau dia mula nak jerit2 amok tu, i tengok je dia. terus dia kata, syetor? sya tanak.
 tengok gambar bawah tu. dia offer kungkung.
ok bye! have a good week ahead peeps! :)

3 comments:

Allene said...

pretty girl...

firahadifa said...

Hi .. I think I know u lah ! ..

Of course la I know u !! Ieda si kuat ken***!!! .. Lol!

U still remember me ah??

ederq said...

tq allene :)

apidddddddddddddddddddddddddddddddddd!! kawanku yang cantikkk