mata duitan

Friday, February 15, 2013

lucky woman!!!

masa tu aku dalam lift, nak turun car park. masuk2 je dah ada 2 orang perempuan cina melayu. masa ni aku kat depan pintu lift so dengar jela ye dorang cerita kat belakang aku.

perempuan cina : how many children do you have?
perempuan melayu: i have 3.
perempuan cina: oh. the eldest one how old?
perempuan melayu: 11 years old. baru masuk darjah 5 this year. second one darjah 1. last one 4year old.

pastu dorang sambung borak pasal anak2 sekolah bla bla.

ting! dah sampai B3 tempat car park kitaorang sama rupanya. bila aku keluar, aku nampak perempuan melayu itu adalah..........

okay nak menangis dulu.....

:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(
:'(

 okay sambung.

perempuan itu adalah HOT okay nampak macam awal 20-an je!!!! dahlah rambut cantik, muka cantik. KURUS, stylo semua. pendek kata kalau orang tengok dia orang tak akan sangka dia ada anak yang darjah 5!

aku pon cepat2 masuk kereta sebab malu aku comot kan. kah kah kah!

haih dah berapa kali aku terserempak dengan dia memang dalam hati aku asik cakap. so unfair so unfair! kenapa kau cun! hahaha

some lucky women kan?

mungkin kena tunggu eisya darjah 5 nanti baru aku tetiba jadi cantik kurus bergaya. hahaha!

sebenarnya rajin ke malas je kan. aku ni memang malaslah. kalau pergi office memang selebet. unless kalau ada presentation ke, menda penting2 ke barulah aku ada effort lebih sikit. dulu masa anak dara rajin jugak make up sikit2. sekarang jangan harap!

ni pregnant ni lagilah aku tempek moisturizer je kan muka. siap dah. kadang siap2 dalam gelap sebab eisya tidur lagi kan. teramik baju and tudung tak ironlah, bedak bertompok kat mukalah. eiii apa nak jadi tah. hahaah.

kalau jalan2 wiken tu baru letak effort sikit sebab kang kena kutuk dengan laki kan. tapi kadang malas jugak. bukan kadang2, most of the time! hahaha.

entahlah tengoklah bila nak rajin nak cantik2kan diri. kikiki.

k bye!

3 comments:

syiekin azam said...

ahahhaha kau nie kaaannn...

mommy aisy said...

Sama perasaan bila aku jumpa ko. Sobs. So xde hal n paling penting, aku nk magic yg sama. Bila aisy darjah lima. Abracadabra.

alongpaktam said...

Ko dr sek mmg dah dasar cute miut..
pakai tdg senget pon berebut org minat..so unfair..keh3

papepon..ko tetap hot mummy tuk cha laling!