mata duitan

Thursday, January 15, 2009

babi guinea - SAYA MAHU

saya ingin sangat.. sangat sangat ingin memiliki babi2 guinea ini. tapi saya harus belajar dulu. saya harus bersedia fizikal dan mental.

sebab2 saya ingin:
  • terpengaruh dengan sam yang baru kematian 2 ekor babi2 guinea beliau
  • melihat bugsy yang comel dalam bedtime stories
  • saya bosan lepas balik kerja hanya berbaring selepas makan dan menonton tv dan membaca buku cerita jika ada
  • ingin melepaskan kerinduan kepada ofy dan jebon yang hanya ditemui pada hujung minggu
beberape persoalan:
  • ofy n jebon marah tak? dorang jeles tak? dorang makan babi guinea tak? kerana hujung minggu saya pasti bawa babi2 guinea pulang ke rumah keluarga
  • olynn (housemate) dan hana (bakal housemate) kisah tak? tapi dalam cage, mereka tidak akan berkeliaran sewenang-wenangnya. jadi, tidak perlu risau, ok?
  • saya ada masa yang cukup tak untuk memanjakan dan memberikan kasih sayang sepenuhnya? (dan mencuci tahi dan tempat tinggal mereka).. mmhh pagi diberi makan, pulang lewat petang, diberi makan lagi. dan dibelai penuh kasih sayang. ok x? tapi kalau pegi dating? macam mana??
  • kalau saya letak dalam rumah sewa saya (flat kawasan kejiranan miskin saya) okay tak? bau tak? tapi saya berjanji memastikan mereka tidak busuk, dipakaikan perfume ralph lauren romance saya, jika perlu.
  • kalau saya out station, siapa nak jaga? boleh bawak tak? dalam cage kan. mungkin boleh? atau suruh umy atau aiman atau abah jaga? tapi umy geli binatang berbentuk tikus (ye, mereka bukan dari keluarha babi). dahulu kala, bila hamster saya terlepas dari kurungan, umy sentiasa memastikan kaki tidak di lantai. tsk tsk
  • mahal tak maintenance mereka? saya mahu kahwin dan harus berjimat cermat. tapi takkan mahal sangat kot kan?
mmmhhh... macam mana eh? mmhh.....

berfikir
berfikir
berfikir

ah nantila decide!

lihat gambar di bawah, pasti jatuh cinta....

saya mahu saya mahu saya mahu saya mahu!!!!!!

update (16/1, 13:00)

  • olynn xkisah.
  • encik tunang setuju akan perkara ini. hari ahad ni, lepas pegi low yat, akan survey my babies! will buy a pair after CNY!!!! after we come back from kelantan n tganu. so, i can bring them to sepang gold coast - family holiday on thaipusam nanti.
  • so damn excited!!!! TERUJA!!!!
  • now think of their names! think think think!

7 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

hehehe..chumewl sungguh..!! :)
nk jugak..tp hamster lg chumewl kot..hehehe..

xssh kot nk jg klu kak ederq da pnah bela hamster..

derqdnl said...

but this thing kan, manja. hamster xpandai manja2. hihi..

olynn said...

ok derq...tp first time tgk weird kot...hehehe...
tp geram je nengok...mushmush

kasi name pe weh...piggy ke?

Anonymous said...

skang dah x HALAM bele babi ehh..sejak bile majlis fatwa kate bule bele babi nih? oink oink ederq degediks..

derqdnl said...

olynn, name piggy??? OH TIDAK! nanti aku pikirkan yer.

anonymous, ish ni bukan babi. haha! siapakah dikau

Anonymous said...

tp ejaan itu sama kan....BABI...jd haram lah spttnyer....klu ejaan tuh babi guinea dtukar ke khinzir guinea...pun ttp haram...

siapakan saya? babi guinea...tidak...khinzir guinea...pun tidak...babi...oohh lg tidak...tidak perlukan diketahui gerangan hamba...

derqdnl said...

hahaha! anda mmg HUMOROUS gile. sila faham bahawa guinea pig adelah dari keluarga sang tikus. bukan sang babi. mungkin dipanggil guinea pig kerana badan yang gemok dan kaki yang kecil seperti babi tersebut. saya pun tidak pasti kenapa ia dipanggil GUINEA PIG. tapi, ia tetap halal untuk dipegang. dan comel dan bijak dan boleh ditrain untuk membuat tricks. ok? paham? ok?