mata duitan

Saturday, April 18, 2009

aku tak kuat

makin hari makin sesak. makin payah. makin letih. sampai satu tahap rasa dah tak sanggup lagi. rasa tak nak dah lalui semua tu.

betul lah orang cakap. aku akan lalui semua ni jugak. aku pun aware. aku tau. tapi aku redah je. aku ingat aku kuat. tapi tak sangat pun.

bila jadi lagi. aku ada 1 perkara yang aku mesti buat atau cari.

tolong la soften sket muka terkejut kau jebon!

JEBON - dia ni angel. aku marah/sedih, ada Jebon sure dia berjaya sooth aku. he never fails to make me happy. there was one time. aku down gila. kul 3 pagi menangis sebab dah tak tahan. turun bawah, panggil Jebon and Ofy (time ni Ofy ada). dorang temankan aku tido kat sofa. Ofy jilat air mata kat muka aku and gave the-please-don't-cry-look kat aku. Jebon dok kat kepala, main rambut aku sampai dia terlena, as if dia belai2 aku. sweet betul dorang. so sekarang korang tau kenapa aku sayang sangat dorang.

dan untuk kumpul kekuatan semula. aku cari balik old sweet memories. aku tengok gambar lama. aku senyum. aku pelik kenapa aku senyum pulak. marah ni. mmh masa tu baru aku tau aku akan ok. kami akan ok. aku marah diri sendiri sebab kadang2 bodoh berlagak jadi ego, gedik suka merajuk, moody and the list goes on and on.

satu perkara yang paling kena ingat. nobody's perfect. NOBODY. terimalah seadanya. aku tak boleh jadi macam kau dan kau pun tak boleh jadi macam aku. dan sacrifice and tolerance tu nampak senang tapi berat. sangat berat. but worthy.

apa apa pun.... aku SAYANGGGGG Jebon sangat2.

mmm yela.. okay2 juga orang itu. aku malas pujuk tapi.

4 comments:

chezzywezzy said...

"satu perkara yang paling kena ingat. nobody's perfect. NOBODY. terimalah seadanya. aku tak boleh jadi macam kau dan kau pun tak boleh jadi macam aku. dan sacrifice and tolerance tu nampak senang tapi berat. sangat berat. but worthy."

p/s: i like your statement above...kinda straight 2 da point but a lot of meanings.No cilok2..

derqdnl said...

yeah? it comes from the heart. hehhe.. hey da ade blog tuh! tapi xbagi komen eh. ceh

meezameez said...

aku pon begitu wahai ederqku sayang.. huhuhu.. tidak kuat seperti kamu tp! kene kuatkan jugak untuk hari2 depan yg lebih mencabar ;)

p/s: ada tahap tu perasaan mengatasi segala galanya. nk biarkan, saket la pulak huhu

derqdnl said...

meeza.. adakah sama? fewh maka ini normal. maka lega la aku. huhu sudah ada blog jugak kau. wehaaaa