mata duitan

Sunday, February 21, 2010

januari, bulan yang bermadu 1

wah tajuk tak boleh belah. haha! okay tibalah masa untuk update kisah bulan madu ieda n ariff. setelah berjanji palsu. hihi

Location: Bali, Indonesia

okay why Bali? i have been there 3 years back with my colleagues for company trip (zaman ekonomi bagus. sekarang tiada lagi lah company trip. ingat dapat pegi diving free ke ape ke. huhu)

we went to Matta fair on September 09. 2 days looking around. mula2 nak pegi Krabi. tapi last2 Bali jugak coz pakej dia lagi tempting. apa yang tempting sangat? bacalah sehingga habis. :p


Day1

nak mula dengan cerita sengal. masa tunggu nak boarding gate kan. kita orang kan. tunggu kat gate ni. pastu tiba2 diannounce nama, final call. ha kau hambik kau berlari2 ke arah kapal terbang. memang sengal kan. kalau takk, kena tinggal dah jadi macam lea dulu. huhu so kesian.

3 hrs journey then we arrived at Denpasar Airport. mata melilau cari our tourist guide, cari our name. tapi haram. few calls made, and we waited for like 1hr++. masa tu dah macam what the fish. adakah petanda buruk honeymoon ni tak besh?

masa ariff melilau pegi kat information counter, ada taxi drivers ni approached me. tanya2 ngapain bla bla. pastu dia tanya, udah ngebel?

err call eh? aah dah. haha aku ingat aku dah terer cakap indo. tak hebat rupanya. rupanya ariff lagi terer seyh. cis diam2 kau ya. hihi

pastu ting tong ting tong, jumpalah kami dengan guide. rupanyaaaa dia salah amek nama! dia dok tunggu kita tapi dia pegang nama orang lain yang suppose arrive 2 hours after us. ceyyyyhhh. kok capek banget tau nggak aku lagi nungguinnn.

so checked in at casa padma hotel in Kuta. lapar ok dah pukul 10pm. mana ada restaurant halal bukak at that time. so jalan2 jumpalah peniaga Jawa yang jual nasi jinggo. sedap ok. pedas2. i like!

oh nasik jinggo

okay end of day 1. tido dengan perut panas pedas kenyang.

zz ZZzzzZZz

Day 2

the tour will start at 2pm so we went jalan2 shopping2 kat Kuta. betapa jauh berjalan dari hotel sampai lah Hard Rock okay. 3km++. dahla panasssss. we had few things here and there. berazam tak mau shopping banyak sangat.

tok lakiku

balik naik cab sebab tak larat jalan. then we had lunch at kat nasi padang restaurant.

i tak suka teh botol tak sukaaa

then, tanah lot tour and Jinbaran dinner. the dinner was niceeee. and facing beach somemore. last time masa dengan company, malam dinnernya. so tak nampak apa sangat. ni betul2 facing laut. pergh syiokk.

tanah lot

pegang botol air mcm pegang flower bouquet haha

at jinbaran

oh setappp

malam tu, i dah kenyang so tak nak nasi jinggo. tapi ariff nak. so he went out bought 1 for him. masa dia makan i cekalkan hati taknak makan lalu benam diri dalam selimut. amek bau je. tapi lepas tu cakap,

me: B, esok malam i want nasi jinggo!

B: kalau hunny nak sekarang pun boleh. b pegi beli nak?

me: tak mau! gemok. (telan air liurrr)

B: meh rasa b punya.

me: tak mau! gemok! (telan air liur lebih banyakkk)


zzzZZZ ZZZZZZ

Day 3

yay! sea trex and snorkeling time! i like beach, i like oceans, i like fishes, i like coral, i like swimming so i was really really excited about today's activity!

so off we went, after dengar semua explanation bla bla bla so bersea trex lah kami.

konon2 taknak bagi hitam. tapi gagal. adalah bangla sekaranggg

dalam boat excited

mula2 dive in je i dah kuciwa kerana coral dia adalah tidak cantik mana pun. oh i miss perhentian already okayyy. then after sea trex, we snorkel. ada cerita lucu tapi i diharamkan bercerita. oleh itu, meh i gelak dulu. muahahahaah hahahaha hahahaha okay cukup.

ehhh mana muka diaaa

wah gembira jumpa nemo

adik2 ikan tersayang, sila mari makan lemak kakak mehhh mehhh

merenang renang

b look what I have foundd

lepas ni dah macam penat lah tiba2 rasa kepala terhuyung hayang. lepas lunch, we went to seminyak for lulur spa. woooo besh gilaaa.

ya ampun tengok nuka dua2 ni before spa. lemauuu

this was ariff's first time on spa. i mula2 tak nak bagi. sebab nanti orang tu raba2 laki i. tapi since voucer spa rm500 yang dapat free masa book pakej ni pun i guna sorang2 dan nak tak nak i kena lah bagi can ariff diurut. tak rela hati sebenarnya. mata tu dok checkkkk je. haha. first time jugak i berspa ada teman lelaki dalam bilik spa. hihihi.

enakkk bangettt

tapi besh gila ok. segar gila. probably the best massage i ever had. pulak masa tengah floral bath i nak kencing. mencicit mak lari ke tandassss. tak feel dah mandi bunga macam princess sebab kencing punya pasal. takkan nak kencing kat bath tub. tak cukup 2 kolah ni. swimming pool okay lagi. hahaha

@ discovery mall

then we went to discovery mall pulak. ah nothing much here. then balik waduh capekk... we doze off early and woke up at 2am!

me: b, dah pukul 2. hunny nak nasi jinggo!
b: la kul 2 dah ke?
tu la b pun tertido.

me: esok kita tak stay sini dah.

b: nak wat cane.
me: :(

whoaaa! sedih tak dapat makan nasi jinggoooooo!
sambung tidur dalam sedih.

zzzZZzzzz

okaylah siri 2 coming up okay. kang panjang2 korang bukan rajin nak baca. takpelah nanti aku rindu2 zaman honeymoon aku yang rajin baca balik. hihihi.

4 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

teh botol mmg tak henak langsung, rasa mcm basi, hahaha..

mana yg tempting nye? yg i pasan asik nasik jinggo jek.. itukah? hehehehe.. =)

ederq said...

hahah! huda tu kena tggu part 2 lah. heheheh

a.m.a.l.l.e.a said...

derq,seb baik ko tidak lalai semasa di epot.kami dulu,xde panggil nama pun,.huhuhuh.sgt jahat

ederq said...

lea: yeke. aku pon masa tu baruu je nk berjalan nk pg tgk buku tau. sekali panggil nama. fewh! berlari sekuat2 ati aku masa tu. mmg teringat teros kat kau masa tu. haha