mata duitan

Wednesday, February 10, 2010

selingan

saya selesema. berjangkit dari encik suami.

jebon semakin pengecut. tidak boleh berenggang. ke mana sahaja nak ikut sampai saya kencing pun nak teman.sebabnya ada kucing jahat masuk rumah curi makanan dia.

sampai sekarang tidur dalam kotak untuk sembunyi dari musuh. dan semalam dia panjat atas peti ais. haih.

semalam pula pukul 5 pagi dia panjat masuk bilik saya melalui balcony dan sliding door yang terbuka. miaw miaw... macam mana dia boleh sampai ke situ pun tak tau. dia panjat katil, duduk kat kaki. geget saya dan ariff minta makan.

ariff: awchh jebon gigit B
me: dia lapa la tu. awwchh. gigit kak long pulak! jebon lapa ke?
jebon: miaw miaw
me: B, turunla jap yang bagi dia makan. yawn yawnn
ariff: come jebon.
jebon: miaw miawwwww (kling kling bunyi loceng saat dia berlari kelaparan)

B jumped to the bed

me: dah bagi dia makan?
B: dah. makan dengan lahap. awak tak bagi dia makan ke semalam?
me: dahh berapa kali dah bagi. esok before masuk tidur kena bagi.

ZZ ZZz zzz ZZZ

eh sorry kata nak update honeymoon tapi Jebon pulak. hihi

tu kena tunggu feeling feeling datang. haha

oh ya saya marinate daging semalam nak bakar malam ni. harap2 sedap. haha

oh ya lagi 7 hari bekerja baru astro dipasang. sumpah sakit otak tengok tv salam 1 malaysia je.

2 comments:

fabulous.farah said...

hai..salam kenal..

hahaha..memang sakit otak kalau ade astro..tapi hari tu kat rumah kiteorang cina tu datang pasang dalam masa 3 jam jer

ederq said...

hi farah. tq fro dropping by.

yay dah ada astro skrg. hidup lebih bermakna. hihi