mata duitan

Tuesday, June 1, 2010

boleh tak jangan perasan muda?

aku memang pantang betul lah kalau orang yang dah sah2 tua dari aku tiba panggil aku kakak! apa kau ingat kau muda sangatttttt?

pulak tu kalau berurusan rasmi. contoh kat pejabat apa2, aku nak buat payment ke apa ke. "akak tunggu kejap eh."

bila masa aku jadi kakak kau hah si tua??? eiii tak boleh ke panggil aku puan ke? cik ke? dahla urusan rasmi. sungguh tak professional tahu.

lepas tu aku tengok staff dia, cara jawab telefon. mak aih. kalau kena dengan boss aku memang dah lama kena masuk bilik, kena sound.

tolonglah tunjukkan tahap professionalism kau semasa berurusan dengan orang.

dan aku terus terang cakap tak suka gila kalau aku call pastu kena layan macam sampah. tak ada manners langsung cakap dengan orang tau.

korang pun mesti pernah kena kan?

okay tengah2 aku marah ni kannnnnnnn sambil taip ni kannnn tiba2 hotfm call aku suruh aku nyanyi lagu tv3 rangkaian anda apa entah. HAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHHAA

sedap siot suara aku tadi.

okay lagi sekali.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAAHHAAHHAHAHAHAHA

eh silap

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

okay bye nak kerja.

9 comments:

~dYaHaHa~ said...

apsal diorg kol ko, xkol aku???? haah, sbb arini bday tv3..dats y...they r looking for 26peeps to represent tv3's 26th bday...

ederq said...

hahahaha sebab aku cantik aku rasa dyah. tibaaaaa2
hahahahaahahhahahahaha

a.m.a.l.l.e.a said...

kol bape ko nyanyi wehhhh.aku dgr hotfm pg td

ederq said...

NASIB BAIK KAU TAK DENGAR LEAAAAAAA

Miss A said...

dieorang ade ulang tak suara ko nyanyi ederq?hahahaha

ederq said...

azraa: aku harap tak ada! haha

aNoi said...

Kak,
Akak nyanyi lagu ape tadi kak?

hahahahhaha

Ms. Omey said...

serius derq aku pun nyampah kalu urusan pejabat ngan org luar panggil akak2 nih. pls la kalu org putih pun tau nak panggil org luar sir/ madam kat cni panggil akak2 je. entah bila masa ntah jadik kakak dia.

ederq said...

anoi: bila masa kau jadi adik aku haaa! haha saja je kan kau! aku nyanyi sedap woh rugi kau tak dgr. hahah

omey: tu la pasal. mmgla xsemua org tp bila kena tu aku nak je sound. bila masa saya jadi kakak awak. boleh tak nak wat camtu?