mata duitan

Wednesday, June 9, 2010

cuti tapiiiiiii

esok dan lusa adalah bercuti. esok adalah balik ke kampung halaman ibu dan mahu bercuti bersama saudara mara di pantai apa tah saya tak tahu nama lepas tu pergi kenduri kahwin. dekat kelantan.

tapi si dia (apesal aku suka cakap si dia ni macam nak tampar je) terpaksa menyahut seruan kerajaan untuk ke BTN. lepas BTN pula beliau akan eh si dia akan ke mana entah nak out station pula.

baru je plan nak bercanda di pantai bersama si dia. bershopping sakan bersama di kelantan. mengemukkan diri memakan kepelbagaian makanan tanpa kira peratusan lemak yang ada.

musnahhhh musnahhhh harapankuuu

mmmmmhhhhhhh bosannya. tapi apalah dayaku. bak kata pepatah, sayang isteri ditinggal2kan. cey wah tak relevan langsung pepatah itu ya para pembaca.

nasib baik penulis (ni bukan nak tampar malah nak tarikkk rambut) dah beli 8 buah buku cerita lalu akan girang menghabiskan membaca tanpa gangguan si dia yang selalu menkacau penulis (hahahahah) membaca.

cara2 dia menkacau penulis (eii annoying) membaca adalah seperti berikut:

  1. sedang saya membaca, si dia akan menempel di sebelah lalu membaca secara kuat mukasurat itu
  2. sedang saya membaca, si dia berkata, hunny, b dahagalah. nak air please.
  3. sedang saya membaca, si dia mensuruh saya mentengok tv yang sedang disiarkan.
  4. sedang saya membaca, si dia akan menraba2 saya
  5. sedang saya membaca, si dia akan kata, okay hunny off lights! time to sleep!
  6. dan lain2 lagi yang memberi tekanan
kannnnn? faham takkk? para pembaca faham tak kalau 1 buku 520 pages pun nak kena ambil masa 5 hari? ini semua salah si dia kannnnn

akan tetapi, ini semua akan dirindui apabila si dia tiada bersama dalam beberapa hari ini.

oh darling, i am gonna miss you!

sungguh ku tak mampu menahan rindu. ah ah
pabila dirimu jauh dariku. ah ah

memori daun pisang waktu jalan2.
berdua jalan kaki saat turun hujan.

dia tidak cantik maakkk
yang sedang2 sahaja
yang pentingggg dia setiaaaaa


ehhhhh apa ni lagi tema hanya yang pertama tu je lahhh. apalah pentulis ini!!!

okay ah ah ah.

3 comments:

fabulous.farah said...

haha..si dia memerlukan belaian kasih sayang=p

intoxicated-catastrophe™ said...

saya suka artikel 4, iaitu apabila si dia suka menraba2 si penulis.. hahahahahhahahhaha

ederq said...

farah: ngada2 je si dia ni kan. skrg si dia sudah pergiiii

pembaca kak mas: itu bukan sahaja kak mas, penulis lagisuka. hihihihihihihih