mata duitan

Sunday, June 27, 2010

family planning

kan bagus kalau semua orang bersikap terbuka. tak sempitkan otak.

stop being so judgmental.

setiap orang ada sebab sendiri atas keputusan dia. dia yang akan bertanggungjawab atas apa yang diputuskan.

so orang lain tak payahlah nak bagi unnecessary free consultation pulak. susah2 aje.

janganlah rasa kita pandai semua.

ingatlah tuhan yang berkuasa atas sesuatu.

dan kepada yang mencuba tapi belum ada rezeki. doalah banyak2. tuhan ada sebab kalau dia beri lambat / awal.

dan orang lain tu tak perlulah kot nak kata lebih2.

biarlah, okay?

4 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

btol tu kak..rezeki semua dari Allah..kita merancang tp Allah dah tentu kan yg terbaik utk hamba Nya..
so org lain xyah la sibuk nk jaga tepi kain org..jaga diri mereka tu dulu..
kak byk kan bersabar k? :)

fati said...

itulah.. dari lahir lagi soalan default dah ada utk setiap insan... soalan default yang dicipta sendiri oleh manusia sekarang. Yang belom kawen di tnaya bila nak kawen, da kawen ditanya bila nak ada baby, da ada bay ditanya bila nak tambah... macam dah habit..
grr~~

ederq said...

tula huhu. kalau tanya je takpe. ni mcm2 pulak kata2 ulasannya.

d.O.n.A.t said...

tu la.. soalan aku kena.. bila aiman nak dpt adik.. bila aku pening-muntah-food poisoning.. aiman nak dapat adik ke? adoiyaii..