mata duitan

Saturday, July 3, 2010

lega, alhamdulillah


ni suria. ours is budiman

home sweet home

fewh alhamdulillah.

rasa lega gila.

owh first of all. i was very busy last few weeks and not feeling well, hence the silence. will blog about that later.

but yesterday was a bless. finally dah settle 10% deposit payment of our new house at alam budiman. punya lama nak tunggu all those process yang memang leceh and tambah pulak me and hubby busy.

nak2 kalau libatkan perkara yang perlu ada dua orang. i have to wait until both of us are around. on the desired date. which often payah.

tapi semalam dah settle semua. so now tunggu jelah rumah itu siap. oh excited!

alhamdulillah. finally, home sweet home. :)

when we first saw the house, (me, hubby and ummy). we all semua dah berkenan gila. as for myself memang harap sangatlah dapat beli. balik, buat calculation dengan hubby. pang pung pang, fikir nanti harga makin naik and plus masa tu we were just married, like after 3 or 4 months macam tu. so of course duit dah banyak mentipis dan sedang nak cover balik saving.

tapi asyik berangan nak duduk situ. ish dasat betul masa tu. laki bini tergila2. haha.

so after some time, we all made up our mind. we want the house. masa book tinggal berapa unit je yang harga murah. yang lain end lot, corner lot and kalau ada lot biasa pun mahal sket sebab dekat dengan taman. cis. dekat dengan taman pun nak up sampai puluh2 ribu.

so alhamdulillah rezeki!

meeza dah dapat kunci. hih beshnya. tq babe kerana perkenalkan rumah ini. hihi.

our houses are different phases tapi 1 lane. tapi diseparate oleh taman permainan. sila rajin tukar lauk. ahaha

cepatlah 2012! hihi

16 comments:

aurinh said...

tahniah.. me pun bought a house in alam budiman. Mine suria 1...

after this jadi neighbours lah kita :D

A W E E N N Y E said...

Tahniah akak!!

ederq said...

aurinh: oh great!!! suria da siap kannn. u dah pindah ke? :)

aween: hih tq aween

dialicious said...

weeee...bestnyeee!!!congrats dear!cantik sgt!!we've always wanted a semi D or at least a terrace hs..but hubby couldnt tolerate the location..so nak duduk KL jgk terpaksa settle w a condo je:(
If u need a contractor later just buzz me..hehe

ederq said...

diah: tq dear. tula pasal kalau kt KL mmg out of range lah dari bajet kita org. ni pon mcm tgh2 antra my work place dgn my hubby. n dkt dgn umah parents. haha
condo je? helo condo besh ok. hih
wah2 diah mcm2 biz u ni! hahha

aurinh said...

ederq - belum lagi tgh tunggu kunci tapi nampak best pasal rumah dah siap. tinggal touch up and masuk air/lektrik

diah - kontraktor bisnes apa yg you ada ni.. citer sikit.

ederq said...

aurinh: aik i ingat suria da dpt kunci. btw, dulu i ada baca ur blog tgh survey kitchen cabinet color merah. da dpt contractor ke? my mom punya pun merah. hihih

ederq said...

aurinh: aik i ingat suria da dpt kunci. btw, dulu i ada baca ur blog tgh survey kitchen cabinet color merah. da dpt contractor ke? my mom punya pun merah. hihih

dialicious said...

not my biznez la..hahah..this contractor chinese very good..siap cepat..ikut kerenah i n not so pricey..bole nego..now he's working on our condo..bila dh siap will do review k!hehe

meezameez said...

wahhhhh!!! sudah selesai membayar 10%! lega kan beb. best, best, lepas ni tggu dia siap pulak pastuuuuu.. tukar lauk la apa lagi haha! owh ya, smalam aku g check defect skali lg, org tu ckp umah budiman dh naik ok. coba kau teka brape? harga adalah dari RM320K!! owh memang la tak kemampuan aku huhu.. seb baik kite sudah membeli kan hihi :)

meezameez said...

wahhhhh!!! sudah selesai membayar 10%! lega kan beb. best, best, lepas ni tggu dia siap pulak pastuuuuu.. tukar lauk la apa lagi haha! owh ya, smalam aku g check defect skali lg, org tu ckp umah budiman dh naik ok. coba kau teka brape? harga adalah dari RM320K!! owh memang la tak kemampuan aku huhu.. seb baik kite sudah membeli kan hihi :)

meezameez said...

owh terlupa, hye aurinh :). sama sama la kite berjiran hihi

dark_soul said...

haku sgt jeles ko dah amik umah kt AB!!ko amik yg mane? Bape x bape?? siuss aku jeles gilee!!!

ederq said...

meeza: tu lah pasal. masa aku pegi bayar tu unit yg plg murah adalah 303k. ni dah naik pulak 320k? melampau ok melampau. tp kau lah lg besh awal gila beli dari aku byk bezanya. hahaha

aurinh: meeza rajin masak nanti kita suruh dia anta kat kita. hahaha

shah: elelele jeles konon. tah2 dahh beli kat seri kembangannnn. hihih. aku beli yg belum siap tu. budiman.

analytical_sins said...

hahha...aku tarik diri dowh umah yg aku cite kt ko tuh...sbb tgk comment kt fb progress yg 1phase tuh lembab gile...skang mcm menyesal plak sbb rumah itu sgt ler cantik (pd mate aku)..sob3...so skang nih kami duk menyewa lah (last month)...duk la kuatres presint 11 (next month) nt (nasib bini aku keje gomen muahahahhaha)

ederq said...

tiba2 aku blur sapa analytical sins ni. hihi
xpe ada rezki nt dpt umah yg lagi cun! hihi.
aku pun xdela berkenan mana dgn batu bata ni. tp aku suka interior dia. hihi