mata duitan

Tuesday, July 6, 2010

adakah merandung?

baiklah bersambung.

haha.

so, my pre-pregnancy program went well. (tipu. bukanlah religiously buat. hehe) and we decided to stop planning on may. so after may period, we were on TTC!

memang berdebar2 tunggu bulan 6 nak tengok period ke tak. a week before my period was due, i felt so very tired. especially petang2 and malam. selalu lepas masak dinner tak sabar2 nak makan. ini boleh tidur pulak kan dulu. pastu baru makan.

pastu asik mengidam sup tulang. haha. sungguh ngada2.

pastu masa naik kereta, ada xtra ayam bbq after family gathering. i dengan diktatornya mengarahkan berhenti dan buang ayam tu. sekali tengok ayam tu ok je! haha busuk tu i sorang je yang bising. orang lain relax je. huhuh

masa tu ummy cakap, ke dah lekat awak niii?

walaupun badan dah rasa macam lain macam, tapi still in denial. sebab tak nak bagi false hope kat diri sendiri.

bila hubby was commenting something on my err physical changes, i macam, well maybe i'm just getting fatter. haha.

B pun selalu comfortkan, it's okay kalau tak lekat lagi. there's always next time. kita usaha je.

pastu pulak tak ada tanda2 period nak datang.

dup dup dup.

hari sepatut period tak ada pun bila check spender. hih

jeng jeng.

bila lepas lewat period 4 hari, i tiba2 rasa lenguh pinggang and sakit breasts. oh no. masa ni ingat dah nak period ke apa.

terus tanya mira. dia kata dia pun check masa 4 hari lewat. so dia pun encourage i beli HPT.

lepas tu beli HPT. tak sabar nak tunggu 1 week lambat sebab masa tu je B ada kat rumah. lepas tu dia out station. so i beli yang murahan je pun tapi yang detect hCG level 3 days before period due.

malam tidur asik tersedar2 sekali tengok belum pagi. cis. dah pagi je berdezuppp i bangun kencing! eleh selalu bunyi alarm asik snooze je kannn. hihi

lepas tu test. berdebar2 lagi dasat daripada masa nak nikah.

lepas tu jeng jeng jenggg double line!!!!

alhamdulillah!

terus menkejutkan hubby yang tengah tidur. b, hunny pregnant!! dia macam, hah yeke? alhamdulillah. blur2 gitu. hih

then i cakap kat abah later, tahniah abah bakal jadi datok. dia blur2 speechless. then ummy pulak, ummy bakal jadi nenek! punya menlompat beliau memeluk aku. haha.

after that, i waited few more days until B balik dari out station untuk buat check up dengan gynae. nak confirmkan.

scan2 nampaklah kantung baby itu. so happy! masa tu 5 weeks pregnant.

so far dah 2kali scan baby. 2nd time was last week. nampak jantung dia kelip2. subhanallah.

i am now 7 weeks pregnant :)

EDD is on 22022011, insya allah. (macam plat number kereta daddy dia eh triple 2. haha macamlah beranak dan2 date tu.)

tuhan, terima kasih atas kurniaanmu... alhamdulillah. hanya kau sahaja yang tahu betapa bersyukurnya kami.

semua orang yang doakan, terima kasih. semoga allah berkati kalian dan menjawab segala doa2mu. aminnn.

doakan me and baby baik2 aja yah!

more updates on me being pregnant, up next.

take care everyone!

21 comments:

b said...

b speechless..xtau nk comment ape, just very happy n touched with writing dear...
maybe i have one thing to say...alhamdulillah...

Faiz Faiza said...

ederq,

subhanallah alhamdulillah allahuakbar!

mata macam berkaca2 baca entry nih.

tahniah ederq. dh boleh pakejkan education program ni.

lupa siapa yg cakap (tapi ulama), dia membentuk anak dia 40 tahun dahulu (sebelum anak tu ada lagi).

selamat 'bprogram' =)

aaa...sukanya!

meezameez said...

yup,yup, alhamdulillah :)
tahniah korang!! bakal menjadi mommy and daddy! semoga semuanya selamat, amin :)

Nurulhuda|Adlie said...

weeeeeeeeeeee alhamdulillah.. so happy for you, so happy! hihi.. take good care of urself and lil precious.. :)

more updates pls..

fabulous.farah said...

congrats..jaga diri baik2..huhuhu..akhirnyakan=)

Lea Shmea said...

alhamdulillah, congrats ieda!

puan rocker said...

dear! congrats2 on ur pregnancy. hope u and the baby sihat2. :)

a.m.a.l.l.e.a said...

alhamdulillah.sangat hepi untuk kamu berdua.baby jgn notti2 dalam perut mommy ok ;p

Nariko said...

i just want to say it again and again.. congrats!!! take good care of urself k.and enjoy this wonderful journey :)

ninazarina said...

congrates ida! jaga kesihatan diri n baby k... btw, 222 is my ex's birthday :(

ederq said...

tq all well wishers! hugssssss! hihi

b: haha b suka speechless tauu.

faiz: apa yg ulama tu buat? share la dgn akuuu. ;)

d.O.n.A.t said...

haha congrats ederq.. suspen baca entri ko ni tau.. take care.. menggemuk xpe tau time ni bcoz baby.. (cehh alasan aku je tuh)

ederq said...

haha tq2. doakan aku ok. aku rasa aku mkn trn berat adalah. xleh mkn sgt beb skrg. semua tak sedap. semua nak muntah. huhu hrp masuk 2nd trimester better lah. doakan ya kawan2!

amiza said...

congrats and welcome to the club!!

RENDA said...

Ieda,

Congratsss babe!mcm lebey kurg sebaya ja baby kite. Me due Jan 16.

Gimme five ha =)

ederq said...

amiza: tq dear ;)

zakiah: yekee. hehe 2011 baby la macam tu! high 5! :D

congrats eh!

Ms. Omey said...

derq, omg lambatnya bru aku dpt tau berita ni. congratsssssss.. :)

syiekin azam said...

congrates ederq..enjoy ur preggy moments..mase nie la ko dpt rase baby tendang2 malu2 kucing, pastu besar skit tendang bola sepak agaknye kat dlm perut tue, lg die pusing2 dlm tue..mmg sgt amazing sgt that moment..muntah2 loya2 pon best gak during pregnancy nie..bukan slalu dpt muntah2 hr2 mcm tue..ahhahaha..pendek kata, mmg best la preggy moment nie..aku doakan ko n baby sehat2 smpi la mase melahir nanti..lg satu, kalo deliver on 20/2, same birthday with aunty syiekin!!! ahahahha..take care dear!!!

ederq said...

tq omey! :)

syikin: aaaa masa muntah tu tak besh. abes urat perut aku. haha tapi yg klaka warna warni muntah aku. hahaha.
tu la, i love being pregnant nevertheless. hope sume lancar. tq for ur doa.
hahaha nt kita tgk k dia nak kuar date tu ke x. hihi

yaNa said...

bleh x aku ketinggalan?
ha3..
rezeki ko ida..
selamat menempuh hari2 indah yer..
i'm so hepi 4 both of u!

ederq said...

haha ina ina. tq2 doakan ya! :)