mata duitan

Thursday, July 29, 2010

banyak cerita la pulakkk

i can't wait tomorrow becauseeeee

  1. monthly natal check up. can't wait to see out little one inside! hope everything is well.
  2. cuci the musical show! i've bought the tix for both of us. gift for myself n hubby. :)
  3. weekend is coming!
11 weeks. betul ke dah ada kaki tangan ni anak mummyyyyyy? awwwwww
(babycenter. com.my)

weekend is coming! most probably we'll be going to Malacca to attend ariff's cousin's wedding. jangan muntah pleaseeee.

walaupun people said i have susut sikit, i'm still tembam. hihi.
gambar hindustan masa family picnic masa my birthday and syed's. ae beli cake tapi end up dorang potong sendiri coz i mabuk. hahahha

and thought of having a movie marathon on Sunday with B. coz dah lamaaaa x tengok wayang. our last movie was Toy Story 3 kot. itu pun sepanjang movie i macam pakai burqa, tutup hidung coz macam2 bau food inside the cinema.

why people still want to eat things like nuggets or sandwich in cinema. why cant they stick with just pop corn? dont get it. i always hateeee if B wants to eat soemthing saucy inside cinema, even before i'm pregnant.

aha, there she goes. whining complaining bitching. hihihi

berlagaknya nak movie marathon. shopping kejap masa my birthday pun dah muntah and pening and penattttt. camanalahhh.

oh cakap pasal shopping, i have a lot to buy. tapi tiba2 b remind my car, cik chacha needs timing belt. 100k km is almost approaching.

mannnnn! i hate to spend my pennies on car! not that i hate chacha but i thought it's meaningless. it will be meaningful if i spend it for clothes or shoes! or good food.

oh yessss, ada wedding to attend on Sunday. huda's wedding. macam nak pergi tauu because teringin sangat nak tengok. mesti lawa! i always amazed on how detail she can be on everything. rasa macam nak kahwin balik! serious nakkkkk. huhuhu

i never met huda in person but we were emailing back and forth after my wedding, sharing my wedding experience with her. started with this one vendor specifically. :)

so huda, all the best to you okay! tak sangkanya tiba2 the day is comingggg!

oh yes, puasa is coming so i guess there will be no out station for B. which is YAYYY!

boleh manja2. gedik2. i kadang2 kesian kat B. when i want to pee in the middle of the night, i woke up, he'll be awake too, yang gelabah.

hunny, are u ok?
,
hunny, kenapa sayang? tak boleh tidur ke?
hunny, sakit ke?


my frequent answer always, b, hunny nak kenching jelah. tidur2.

tapi there were sometimes i woke up in the middle of the night and not feeling comfortable. pusing kiri kanan. dont know why lah. sometimes sakit belakang. lenguhhh. padahal perut belumlah membesar dengan hebat. mmm

oh yesss, i still have 2 days to ganti. rasa nak ketuk diri sendiri pun ada. i told myself to ganti before start conceive tapi adalahhhhh menggedik tak gantiiiiii. padahal dah plan pun nak conceive bila apa semua. eiiii tak puas hatinya.

i will ganti i will insya allah. kalau dah niat insya allah boleh. lagipun as a practice lah untuk bulan puasa ni. harap dapat puasa penuh! aminn

tahukah anda ederq tidak pernah puasa penuh seumur hidup? even before she got her menses?

hihi becauseeeeee masa kecil, tiba2 sakit gigi or demam or apa2 sajalah yang buat tak cukup puasa. tapi tetap dapat duit raya banyak macam puasa penuh. hihihihihihih

so harap dapat puasa penuh this year. so that b bagi extra duit raya. haha tiba2.

sejak kerja, b is the only one yang bagi duet raya every year without failure. tapi as a wife dapat extravaganza takkk. hehehehehehe

b has bought kain baju raya for me tapi tak tahu nak jahit ke tak. dilemma. tengoklah macam mana.

baju2 sekarang, kain semua dah berbekas kat pinggang. kalau jahit kena jahit current size ke apa? tapi kalau tak jahit nak pakai apalah raya. tak dapat pahala sunat nanti tak pakai baju raya. hihihi.

tiba2 post ni dah macam rojak. semua pun nak tulis sumbat. tak ke pening orang nak baca. hihihi.

i better stop now. :p

sorry sayang2 sekalian. tiba2 je kannn tak ada penutup. kalau buat karangan dah masuk tong sampah cikgu.

eh tapi i selalu je score essay dulu. siap masuk dewan pelajar or Educator and dapat hadiah cash or lawatan ke taman negara or penang (tapi ummy tak bagi pergi sebab tak ada kawan or cikgu sekolah yang pergi! T_____T ).

dah kau jangan nak over. apesal sekarang tulisan kau macam teruk. blah kau sekarang.

okaylah bye korang. konflik diri.

11 comments:

a.m.a.l.l.e.a said...

mommy..comelnya nak pegi check up esok.baby behave ok..

puan rocker said...

ur going dear? some of the bloggers will be there too including me. :)

anyway gud luck on seeing your lil munchkin tomorrow. :)

ederq said...

lea: hihi cant wait! kau have fun kat langkawi!

aim: insya allah nak sangat pergi. kalau pergi nanti kita jumpa ok! :) tq dear! :)

puan rocker said...

ok dear. hope to see u nnt. :)

aNoi said...

oit..marathon movie kat rumah je lah... lagi best! :P

ederq said...

baik perantin baru, insya allahhhh.

sirn: lg sorang perantin baru. skrg dah tak dok berdua. hehehe. limited lah sedikit. tp kalau terpaksa mmg aku bli dvd je. haha

Anonymous said...

hehehe...lawak nya! love to read it la. Waa! dah nak check-up eh? nanti leh tau more details kan. Tc ya!

-yani-

Anonymous said...

hehehe...lawak nya! love to read it la. Waa! dah nak check-up eh? nanti leh tau more details kan. Tc ya!

-yani-

ederq said...

yani: hhihi thanks. yepp cant waittt

dialicious said...

goodluck 2moro babe!sure terkejut tgk baby dh form..ade tangan kaki seme..quite big jgk compared to the last scan kan..ieda!i pun tgk cuci musical tp khamis dpn..hehe

ederq said...

diah: i lost 3kg in 4 weeks tapi baby cepatnya besar! alhamdulillah. happy sangat2.
have fun kamis ni. memang besh diah! hihi