mata duitan

Thursday, July 8, 2010

paul you bad bad octopus!


paul the octopus! bad bad octopus!

germany should have won!

kenapa kau melekat dekat spain? kenapaaaa???

tak suka tauuuuuuuuuuuuu!

terpaksa sokong spain dah lepas ni sebab tak suka oranje. tak sukaaaaaaaa.

semalam abah ajak cousin2 berkampung kat rumah tengok game tu. B tak join sebab dia tak sihat. aah dia pun ala2 orang merandung sekarang. peninglah lenguh lah. penat lah. hihi takpe2 kita share. hihi.

i pulak flat semalam. muntah warna warni. haha kuning sebab minum air jagung. lepas tu merah sebab makan dragon fruit. haha apa apaan sih anakku sayang.

haha mesti geli je kan warna muntah pun nak cerita. alah macam tak biasa kan. blog ni kan ke suka je cerita menda2 keji. hihihi. bertahan bertahan!

takpe2 biarlah mummy muntah ke apa asal you okay kat dalam. ya ya mummy tau tak okay sebab team kita kalah. kan bengang kannn. team daddy menang. fine fineeeee. eleh sebenarnya team asal dia, Argentina dah lama kalah. hahahahah!

ok bye!

15 comments:

ryy.han said...

take care and congrats on ur pregnancy

xpe2 muntah2 tu...Insya Allah trimester 2 will be happier moment since muntah2 biasa xde dh n dh rasa baby kicking (tu pun depends.ada yg muntah2 till 9 mths). trimester 3 certain people start balik muntah2...but of course trimester 3 lebih bnyk ketidakselesaan...

pelangi^_^cute said...

Arep pun kene tempias jgk...haih kesian...

ederq said...

hi ryy.han, thanks. tula i tak kisahlah sikit2 je ni. insya allah boleh tahan. :) as long as bb okay alhamdulillah
btw, ur baby afham comelll :)

fabulous.farah said...

hehehe..share la bagus. husband i awal2 pon ca,tu gak.sampai turun berat.haha

Miss A said...

ahemmmm....
ibu merandung tak baek marah2 kat encik paul taw...kessskesss....

ederq said...

pelangi cute: hehe tula. kesian tp i lg kesian. haha

farah: hehe i pun rasa dia lose weight. makin kuruih ler.

miss a: azraa kau diam kau diammmmmmmm! suka kau yaaa! hahaha

aNoi said...

kenapa paul yang dipersalah kann? kenapaaa??


hahhahahaha..


go go oranje...!!! aku sokong oranje!! lalalala


hot mama, sila jaga diri tau!

d.O.n.A.t said...

paul is sotong. sotong tetap sotong.. hahaha

next. haha kena tagged

ederq said...

sirn: haha skrg aku suka paul semula sebab spain menang. haha. xsuka holland!

azza: haha makan dia makan paulll. hahah
apa? apa? taggggggg???

syiekin azam said...

ehehhe ederq..nie baru muntah2 manje..ko boleh masak2 tak? aku smpi 7bulan tak masak tau..ahahahhaa..makanan goreng2 pon aku suh dorg letak kat dapo..sape nak makan, sile ke dapo, ambik lauk..ahahahha..sian kan dorg? takpe..ibu mengandung takle tensen2..so, dorg akur dgn arahan ibu mengandung..ahahahha..2nd trimester best sket..dh bleh rase2 baby wat kuak lentang etc..3rd trimester mmm penat skit laa..lg2 nak melahir tue..sumer bengkak2..:D ape2 pon ederq, take care ye..slamat merase simpul biawak..ko dh kene ke? :D

ederq said...

syikin: haha memang manja lah! sakit perut aku dia pulas2 nak kuarkan isi. haha.
woh aku tak boleh masak beb. bau pon xboleh. kalau org masak, aku sembunyi dalam bilik. kalau nak makan pun ken tunggu sejuk sebab da tak bau kan.
aku pun xleh mkn sekali dgn org. nak2 yg tumis2 kan. geliiii. huhu. tulis ni pun aku da mual. huhuh
simpul biawak tu apa weh?

syiekin azam said...

mmm simpul biawak tue mcm cramp tetibe mase tdo/bgn tdo..sakit!!! mase mule2 kene, mmg aku nangis2 sbb tak penah kene..org kate, athletes slalu kene..tp disebabkan aku nie kan ala2 gimrama je sports aku mase kat skolah, tak penah la merase..ahahahah...so, tips2 takmo kene simpul biawak/kene pon tak lame(yg aku slalu amalkan laa, org lain tak tau la cemane, ade gak yg tak penah kene during pregnancy), bile bgn tue, jgn terus bgn, jgn gerak2 kaki, jgn stretch kaki..uhuhuhuhu..amik mase skit, br bgn..hubby aku slalu kene tepok tampar kalo aku kene tgh2 malam, sbb kadang2 terjage..if kene, mintak tlg hubby ko tolak kaki, jgn tarik plak..t bertambah sakit..uuhuhuhuh..hope its help..:)

ederq said...

ohhhmcm cramp la ni eh. aku penah kena kot dulu masa men futsal ke netbal ke. kdg2 ada gak kena time tdo. tp tu sume b4 pregnant.
aku rs sbb krg calcium kot? b4 pregnant n now aku agak care about calcium intake. dgn hrpn xkena menda ni. tp xtaula kan kalau kena jugak. hahah. nk minum susu skrg pon kena pk 2-3 kali. telan pil pon kdg2 muntah balik. huhuh
tq syiekin. u have been a great help! muahhh!

syiekin azam said...

haah..kurang kalsium..aku tak suke minum susu dr kecik smpi la skang..awal2 preggy bukan main lg beria berazam & berikrar dpn hubby, aku akan minum susu for pregnancy mum..ahahaha..tue sumer 2bulan pertame jek..tu pon skip2 je minum susu..lg2 kalo b4 tdo, hubby aku dgn rajinnye akan prepare susu utk aku, and aku plak dgn cepatnye wat2 tdo..uhuhuhuh..lastly, aku makan la pil kalsium nak ganti susu..:D

ehehhee..aku suke je nk share2 dgn kawan2 pasal pregnancy, delivery, sumer2 laa..sbb aku rase, pengalaman mase pregnant, melahir, jage aish dr die baby smpi la nak masuk 6bulan nie, adalah sgt3 membahagiakan..penat mmg penat, tp seronok tgk die dpn mata..ko jgn tak mkn k? ckp kat baby, be strong dlm perut tue..:))

ederq said...

hehe aku minum jarang2. samalah aku pun tgh amek calcium pills. susu tu tgk la mood aku. dulu ok je. zaman2 muntah ni yg seram sket. hehe

hhuhuhu cant wait! ya silalah tunjuk ajar aku syiekin!!! tq hugsss