mata duitan

Thursday, July 22, 2010

jealousy is the best policy

hehe i'm not trying to be dramatic here. but that is exactly what i feel towards jealousy. at this point of time.

well i am a jealous person. my nose easily sweats, well people say if your nose sweats, you are a very jealous person.

jealous okay. bukan dengki. tu lain.

tapi agak2 la nak jealous pun kan. tak kan laki kau pergi keja pun nak jeles.

okay, the reason to blog about this matter came when i jadi mak nam reading all those gossips about Tom, ex bf and the pregnant wife. before ni aku tak pernah kenal pun sapalah Tom. aku kenal Tom and Jerry je.

korang pernah baca tak? tolonglah jangan cakap aku sorang je kak nam kat sini!

i didnt have much interest at first. tapi after minah tu kena belasah and tiba2 the wife peluk dia and defend her, is something. weird. and i dig out bi pop pancaindera. wahhh dasattt. hihih

then i found out, Tom actually gave the permission to her ex-bf to live at her house, together with the wife. and the story grows lah malas aku nak cerita kan. kang aku cerita jadi blog amboi amboi amboiiiiiii. hihih

so in my point of view, apakah kes bagi ex-bf tinggal 1 rumah even with the wife?

apakah the wife tak ada rasa jealous?

apakah the husband tak ada rasa responsibility? untuk sediakan tempat tinggal untuk wife?

apakah perempuan itu out of her mind? with ex gf of the husband?

macam2 lah kan. tapi tulah, kita tak tahu their real situation so we are not in the position to judge. but still i cant help myself. hihi sorry. i memang kak nam.

pokoknya, (tiru dr hashim, lecturer concrete kat UM) tolonglah tanamkan common sense untuk rasa jealous terhadap pasangan. bukan buruk sangka tapi you know. be rational lah.

pastu, kau perempuan tak payahlah kot nak berbestfriend dengan laki orang. dan laki pun sama. tak payahlah nak best friend dengan bini orang.

eii aku palinglah anti. kononlah kawan baik. kamceng. i know ur hubby better than u do. we are best buddy. ever since you met him. ohhhh get a life.

alah we are just friends. best friends!

yeah i know i know ada yang best buddy macam kamceng gila punya. for me, it's okay but not until you want to share like everything including masalah rumah tangga kau kat kawan baik tak sejenis jantina tu. tak perlu lah kot? macam kalau ada apa2 sikit2 dia sikit2 dia. macam tak ada orang lain?

tu je yang aku anti. macam2 fitnah nanti.

wah wah emo pulak perempuan mengandung ni. hihi over tau.

dah2 jangan nak cakap, derq tak elok emo2 tak elok untuk baby. hehe

i okay je. tak adalah emo apa pun. malah sedang bahagia tunggu nak jumpa tok laki nak balik petang ni. hihihihih

tapi bila baca pasal Tom ni rasa macam terpanggil pula untuk menulis. eii apakah itu?

dah2 aku merepek dah ni. come to conclusion ok.

kesimpulan yang kita dapat simpulkan dari coretan di atas adalah, tak payah nak gedik2 campur hal rumah tangga orang lain. kalau kita niat baik pun mungkin akan menjadi barah kepada diri sendiri akhirnya.

renung2kan dan selamat beramal.

apakah pendapat anda? marilah berkongsi di tempat mengkomen. silent readers dipersilakan. janganlah diam2. hihihih.

i love u all. tiba2. bye.

tolonglah kenapa aku ni. ok dah bye.

eh kejap. tetiba nak cerita. i'm so garang to my junior here. sometimes i pity him tapi he should pity myself, being annoyed with millions of questions about everything.

memang puan ieda tak boleh jadi cikgu. langsung tak boleh. kecuali kepada pelajar pintar.

apa ni weh. apa cerita entry ni sebenarnya. okay dah. i'll stop confusing u now.

okay pergi komen sekarang. paksa siot. tolonglah jagi bagi aku sorang je kak nam kat sini.

10 comments:

Ms. Omey said...

derq, tak boleh blah btul ayat i know ur hubby better than u do..what the hell lah..perlu ke cakap camtu?? pehh mmg mcm rasa nk bagi penampo skali..

Ms. Omey said...

derq, just want to share dulu ada sorang kwn pompuan exbf aku ni boleh siap ckp kat aku yg antara dia and bf aku masa tu tak ada rahsia and she knows everything about me..soooo stupid 10x..i mean, hello is it really necessary to confess something like that?? Im not even her friend, pls laa..

ok emo pulak..hihi..btw dear jgn jeles sgt time pregnant nnti if u carry a girl dia terikut pulak hikk..

fabulous.farah said...

i orang yang ok kalau husband nak berkawan dengan perempuan. bff dengan perempuan tak ok kut. die ade sorang and perempuan tu siap ber-awak-saya. then i ckp kat die i pon ade kawan lelaki. tapi i cakap aku-ko. awak-saya tu macam ade something tak kene. eh. tapi tu cerita sebelum kahwin. haha. tapi tetap jadi isu=p

ederq said...

omey: i know i know. tell me about it! dah byk dah dengar pasal camni. memanglah menaga kan.

farah: i pon ok je nak kawan. yg lebih2 tu yang menyirap. eh tiba laki i byk ke saya awak dengan perempuan. haha tak kira lah. aku kau pun kalau dah merenyam, apa2 pun boleh jadi donk.

mintak simpangggggg

yaNa said...

takot seh aku baca n3 ko kali nie..
tp tue mmg realiti..
bila dah kawen even dh ada couple pon..
hbgn perkawanan antara berlainan jantina akan tetap jadi isu..
kalu kita rasa kita just kwn..kita x tau apa yg psgn kwn kita rasa..

oleh itu..ambillah langkah yg selamat..
jarakkanlah hbgn perkwnan anda ngan kwn baik berlainan jenis tue..
lama2 dia akan rasa kita sudah jauh dr dia..x de kwn nak kongsi2 cite suka/duka dah..mcm ms kat sek dl..dia akan beralih pd psgn dia..

ida! ko rasa aku kena bunuh x kalu kwn baik aku baca komen nie..ha3..
(tp itulah langkah yg aku ambil..walau dorg slalu bising aku sudah menjauhkan diri..tp aku wat utk kebaikan sumer..ye kan?)

yaNa said...

takot seh aku baca n3 ko kali nie..
tp tue mmg realiti..
bila dah kawen even dh ada couple pon..
hbgn perkawanan antara berlainan jantina akan tetap jadi isu..
kalu kita rasa kita just kwn..kita x tau apa yg psgn kwn kita rasa..

oleh itu..ambillah langkah yg selamat..
jarakkanlah hbgn perkwnan anda ngan kwn baik berlainan jenis tue..
lama2 dia akan rasa kita sudah jauh dr dia..x de kwn nak kongsi2 cite suka/duka dah..mcm ms kat sek dl..dia akan beralih pd psgn dia..

ida! ko rasa aku kena bunuh x kalu kwn baik aku baca komen nie..ha3..
(tp itulah langkah yg aku ambil..walau dorg slalu bising aku sudah menjauhkan diri..tp aku wat utk kebaikan sumer..ye kan?)

Anonymous said...

betul tue, tak payah nak gagah-gagah nak share any masalah rumah tangga or apakisah wife/hubby dengan mereka yang berlainan jantina. best buddy what so-ever, ada lagi ramai mereka yang sejantina untuk share all those problems especially kisah rumah tangga. Try la to solve it..tangga rumah tak siap lagi ka, rumah tak ada bumbung ka, anything. Yang penting, jaga hubungan suami isteri bebaik. *ecececcee..macamlah i nie dah kawen.. hikhikhik.

-yani-

dialicious said...

im aware of the love triangle tu tp mcm..ahhh peninggg!!!serious xphm

City-kus said...

www.murai.com.my...tom tom bakkk...tom tom bak...

ederq said...

ina: hehe tak kisah nak kawan cuma jangan ovr. tu je ok? pandai2la ihihi

yani: hehe bagus u ni. tak kawen lagi tapi dah tau langkah2 keselamatan. hihihi. tp betul la tu ckp tu. hhuhuh

diah:kan haha memang pening. sapa tah yg betul haha

city-kus: haha byk lagi ke kt link tu? hihih