mata duitan

Monday, February 7, 2011

at 38 weeks

hari tu B tanya, apa perasaan hunny dah nak dekat bersalin?

dalam hati saya macam hihihi comel tau tanya perasaan. tapi saya jawab, surreal. macam tipu. macam tak percaya. tapi excited! :)

surreal. yes. that's the exact word kot.

macam eh dulu dok muntahan lembik2, lepas tu orang komen perut kecil. lepas tu orang komen perut besar gila. lepas tu eh, dr zarul kata semalam. okay good! your baby dah engage!

when all this happened?

walaupun rasa lega dia dah engage tetapi adalah dup dup dup la jugak. dah la dr kata, it can be anytime. lagi sekali dup dup dupppp.

mmmh. sekarang, muka saya makin tembam ke sembap ke tak tahu lah. tengok cermin mesti lama2, tenung muka kenapalah begini mukakuu. dabel chin pun dah say hello world. tiba2 ada jerawat kat tepi hidung (yang B suka ejek, tapi hari ni dah pecah, yay!) kaki pulak tak bengkak biasanya tapi ada nampak sedikit menggemuk. dannn perut pun sob sob sob (sila pasangkan latar belakang violin punya music), masa 9 bulan adalah tiba2 ada garis2 stretchmarks sikit kat bawah perut tu!

kan tak perasan, B yang tolong tengok. and all he said, tak apa tu tanda hunny bawa anak kita.

huhuhu adakah ia akan hilang?

sebenarnya selalu risau takut suami dah tak suka bila banyak perubahan kat badan. tapi bila cakap kat B, dia memang akan soothe me with his charming words. tapi still la kan. biasalah perempuan. rasa insecure. tell me i'm not alone! tell meee it's normal! tell meeee!

okay okay maybe it's just me. huhu.

ini semua untuk dikau, anakku! silalah jadi anak yang baik tau. hihi.

semalam pergi rumah sedara. lepas tu, chik (nenek yang dah tua), masa before balik, dia panggil i, cakap nak pegang perut. dia usap2 perut pastu dia baca2 selawat kot. lepas tu kata, tak lama dah ni tak lama dah. dah turun. biar mudah2 semua.

aminnn. takut jugak bila semua orang kata tak lama tak lama dahh. huhuh. berdebar2 jantungkuuuu.

oh ya. congrats saif and eeza for the newborn. anak saif tak sempat nak tengok lagi. busy pulak masa dia still kat PMC. anak eeza dah tengok kat PMC semalam. lepas check up. comellll sangat! alahai beshnya dorang! syukur semua dah selamat!

lepas ni siapalah dulu? mesti diah dulu. hihihihi.

kepada B, i would like to thank you sebab jaga hunny macam princess. yelah lepas ni kan B ada princess baru. hunny jadi queen. but he said no. i'm still the princess hunny sebab queen macam tua. haha so baby jadi princess number 2!

:p

10 comments:

d.O.n.A.t said...

tiba-tiba aku mengimbas kembali sebelum aku bersalinkan aiman.. haha rindu pulak

NURUL said...

take care ederq. dah sarat dah tu, kalau nurul dulu week 37 dah bersalin dah

ederq said...

azza: rindu? eheheh kalau rindu silalah buat lagi satu. haha

nurul: tu la kan. ada org lg awal. doakan i ya nurul!

.:Mrs. Engineer:. said...

gudluck dear.. :)

meezameez said...

kannnnn. sama dengan! dh 9 bulan ada stretcmark sedikit di bwh perot hihi.. xpe, lelama hilang punya (sedapkan hati aku sebenarnya haha);p

ederq said...

mrs engineer: same to you! ;)

meeza: huhu sobssss ingat dah tak timbul kannn. oh tidak tidakkk

yats said...

38 minggu tak lama dah tu..moga dipermudahkan. =)

ederq said...

yats: aminn tq :)

Mrs. Eeza Herman said...

baru dpt komen...
tq ye visited aritu..and for the present.. i like it!!
xsabar lak nak tgk baby ederq...tapi kena gi tgk lps iza abis pantang la jwbnya...
take care!

ederq said...

iza: hehe baby H comel rambut dia stylo. haha.
iya sila tggu pas abes pantang! silala dtg umah nt. hehe