mata duitan

Monday, February 28, 2011

meh nak cerita

hi all!

tq for all the well wishes n doa! sorryla tak sempat lagi nak update blog. malas nak buka lappie. kat phone pulak sikit punya leceh la kan nak type! kena beli blogpress kot hihi.

my routine now memang quite hectic.eceh hectic ya. yela eisya menyusu every 2 hours. kadang every hour.kadang dia nak beriba,melekatttt je. so time dia tido la nak catch up nak makan,mandi,tungku,bengkung,tido sume.

the first 5 days were quite stressful. dengan susu tak berapa banyak, eisya meragam malam2, penat sangat2. bersyukur dapat suami yang sangat2 supportive n helpful. my ummy pun penat kot jadi nenek baru. hihi.

lagi stress sebab dr kata eisya kuning sikit masa lahir. i dah fikir bukan2 takut dia warded, amek darah kat kaki. pastu nangis sebab takut.padahal kuning dia tak teruk pun. hari ke 5 pegi check up, eisya tak ada kuning dah.syukurrr.

sekarang muka asik merah2 adalah sebab teran nak jerit kuat2. hahaaaa

now dah better. eisya tak meragam macam dulu lagi. susu pun alhamdulillah. takla melimpah ruah macam orang lain tapi cukup untuk eisya kenyang. and i pon dah pandai curi masa untuk diri sendiri.

pantang, mmm not bad jugak makan. hihi oreo chipsmore pun i makan je. rasa sikit2 :p

nantila pasni cite pengalaman bersalin lak ok. yang pastinya kehadiran eisya memang lagi eratkan kasih sayang suami isteri eceh eceh.

nak2 dia tengok kita sakit2 masa nak bersalin kan. i rasa terharu sangat2 tengok my hubby jaga me and eisya. sampai menkurus.

tak lupa, kita akan lebih hargai mak kite. masa sakit bersalin, pun dah sedih2 sebab buat salah kat ummy. dah bersalin ni, ummy jugak yang susah payah jaga i pantang,jaga eisya. hope i can be a great mom just like ummy. she is the best!

mmh ok la.lenguh tangan gwe. later ok!

xoxo
mommy eisya

5 comments:

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun da leh handle my 'new job' skg..hihi..
alhamdulillah, susu iza byk melimpah sampai bila bb isap, iza tarik je, leh terpancut2..
ederq dpt makan oreo..bestnya..iza lak siap curi2 nak makan apa2 pun..hhihi..
bdn ederq da susut tak??

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

hehehe..comel je eisya nie..
manja btol :)
bila la dpt jumpe akak nie??
akak stay katne?nk visit!! ^^

♥ Fasha ♥ said...

comeinye eisya! emir danish pun slalu buat mulut muncung2 camtu rase nak gigit2 jer. haha

dialicious said...

ieda..oreo xle makan ke?mymum yg traditional xde lak halang i mkn.takot jgk ada effect apa2 ke?i mkn cicah milo ptg2.tp chipsmore xle kot sbb ade pakai telur kan?comella eisya..ikut muka u ieda!awal2 bersalin mmg stress kan.i siap sms u ckp jgn stress2 k.baby u tdo kene berdukung lg ke?mine kene pegang smpai lena baru leh letak slow2.kdg2 terjaga balik.adoi!nsbla xkeje skg.huhu

ederq said...

iza:hihi x tmbg lg!hrp susut le hihi
pg:mehla dtg sg buloh
fasha:hihi kann rasa nkngigittt je
diah:ptt la u ckp mcm tu haha.mmg la stress n pnat huhu tp hepi je.oreo tu ala ok je cuma my mom ckpntime pntg ni jgn mkn byknsgt menda demuk2 hihi.tp i mkn je :p
eisya stilll lg mcm tu.samala dgn nayli.diva kn dorang ni hahaaa