mata duitan

Tuesday, February 8, 2011

selepas baca entry nurul jamian :p

hihi bila baca blog nurul, ada entry pasal menulis bahasa rojak. cepat baca cepat.

dah? kan kemas kan blog dia. ayat teratur macam tu. kalau baca blog dia or other blogs lain yang teratur macam tu terus rasa agak tenang di situ ya. magik ah dorang ni kan.

bukan macam saya ya para pembaca. hihi. kejap itu kejap ini. hehe

tapi yang comel kelakar, nurul kata kena baca my blog slow2 untuk faham. hahah nampak sangat saya ni jenis suka peningkan orang bila mentulis. sebenarnya bila cakap pun sama. ha ha ha!

harap nurul tabah ya! :p

sebenarnya kalau siapa2 yang kenal saya secara rapatnya, maka tahulah saya insan yang cakap laju2. becok. dan saya jenis tak sabar bila orang jawab pertanyaan saya secara lambat2. tapi masih sopan dan ayu (okay tipu dosa tahu okay tak tak tak)

maka semasa tulis pun main tulis secara langsung apa yang dikeluarkan dari kepala otak. main taipppp je. hehe nasiblah kan.

tapi dulu Grace pernah cakap dia suka baca my blog sebab very honest macam straight from the heart. eceh ceh ceh. (where are you now Gracie? lama dah tak berborak!)

kadang2 ada je yang komen, kat blog kau kat blog kau kat blog awak kat blog awak itu ini. kenapa tulis itu. kenapa tulis ini.

tapi saya adalah tidak kisah kerana saya tulis pun bukan sebab nak dapat duit nuffnang ke apa (eh tapi kalau dapat pun bagussssss! okay sila tulis perkara membina jika mahu ederq!)

sebab tu nama dia sayapunyasuka. hihi.

tapi seriously, kasihan kadang2 kat certain bloggers yang kena kondem itu ini. kau tak suka tak payahlah baca. pastu nak kondem2 macam2. pelik ok pelik.

okaylah sekian.

lapar la weh. pastu belum mentahi secara sempurna lagi hari ni. adakah sebab too much Milo now. huhuhuh.

tengok betapa sengal. tiba2 mentahi. okay bye!

9 comments:

Fathiyah said...

hi ederq =) lama tak komen kt sini.wish u selamat bersalin k. oh,i sgt kagum dgn bloggers yg tulis fully in bm & bahasanya bombastik.i tak reti nak tulis sedap2. so suka bc jelah. hehe

Fathiyah said...

hi ederq =) lama tak komen kt sini.wish u selamat bersalin k. oh,i sgt kagum dgn bloggers yg tulis fully in bm & bahasanya bombastik.i tak reti nak tulis sedap2. so suka bc jelah. hehe

d.O.n.A.t said...

aku suka cara ko tulis. aku mmg baca laju-laju. sebab ko tulis pun mcm kena baca laju-laju kan.hehe

ederq said...

fathiyah: haiii lamaaaa tak dengar cite. itula pasal. i lagila tak reti. haha. hehe mabuk lagi ke? tq2. u pon sama, tk care ok! enjoy being pregnant tau! ;)

azza: hahah ya kena baca laju2 baru seiring sejalan dengan tujuan pentulisan. haha

Areyou Callypso said...

aahh.. betol2.. nie kan blog kite... suka ati kite la nak tulis camneh... eh2.. dorang lak isaw kenapekah??? xsuke sile ke blog laen yer..wakaakak... ganas x aku??

ederq said...

ayu: hheehe relax relax. haa baru aku tau kau ada blog! hihi

Areyou Callypso said...

wakaka.. aku saje2 wat jerk... ngk korang nyer blog cam besz jerk... tp bagi aku kan ida, tulis blog nie adelah tok kepuasan kita sendri... so, sape suke, boleh bace la kan... susah nak puehkan ati sume org... hehe.. yg penting itu adelah DIRI kita... lalala

ederq said...

ayu: hahah itulah. tapi aku rasa kena kawal gak kott. jgn over sgt udah. huhuh

Areyou Callypso said...

betol3... :)