mata duitan

Thursday, February 10, 2011

pregnancy randomness

kerja

esok last kerja before maternity leave. mmh tak ada sakit2 contraction lagi pun (tak tahu pun lagi contraction tu macam mana). cuma perut kerap mengeras, sakit celah kangkang, sakit ari2, sakit biasa2 ajelah. tapi amek jelah cuti awal seminggu dari due kan. nak duduk rumah, prepare apa yang patut.

kerja office boleh kata dah siap mana yang patut siap tu. tapi yang menunggu orang punya kerja tu tak dapat2 lagi. suka hati engkorang lah. aku dah nak cuti ni huuuuu.

debar debar

hari ni rasa badan ringan dan sihat. tak macam pagi semalam naik tangga pun slow gila, terkengkang2. tengok moodlah. kejap larat kejap tak.

tapi hari ni asyik berdegup kencang jantung tiap kali ingat bersalin. maybe sebab orang yang hampir2 due sama or due sama dah deliver. ya allah, permudahkanlah urusanku ya allah.

ummy pulak tiap pagi nak cium dia pergi kerja, mesti dia tanya. ada sakit tak ada sakit tak. hihi.

39th week check up hari ahad ni. takuttt. berat naik lagi tak? ari tu dah 64kg yow!

makan makan

sebelum bersalin saya adalahhh ingin makannnn prosperity burger, macaroon, nasi beriyani mahbub, ice blended, milk shake, milk tea dengan bubble tu. okay tu je. tu jeee! see i'm so easy to please.

orang negatif

seboleh2 nak jauhkan diri. seboleh2 pekakkan telinga. malasssss nak layan. bernanah mata hati telinga kalau ikut perasaan. maka, abaikan!

merasa mengada ngada

semalam ada borak dengan kawan yang baru juga deliver baby girl. dia cerita sekarang suami kalau call tanya anak okay ke, balik cium anak dulu. wife second.

i knew it, i knew it! haha!

kadang2 eh bukan kadang2 tiap2 malam. i watched him sleep and thought, would things will ever be the same again after this? will i be treated like a princess lagi after this? lepas tu emo, sedih2 sorang2. apa2 tah kan. blame the hormones!

yela mana taknya kan. whenever i want to eat something, dia tanya, anak papa nak makan ke hunny nak makan.

kalau balik pun, tanya how's my daughter today?

kalau nak tido pun kiss perut yang paling lama dari kiss i. dahla siap bisik2 macam nak cakap rahsia2 tak nak bagi i dengar. fineeee.

kalau berjauhan pun cakap, rindunya nak cakap dengan baby.

belum keluar lagi tu kannn.

hehe baby, you are one lucky baby, you know!

sungguh mengada2 jugak sebenarnya aku ni. hahahaha!

okaylah tu aje. byeee!

11 comments:

syiekin azam said...

kerja : wahh bestnye esok last day keje...jeles2..ahahahaha..

debar2: mm mm ilek ye ederq..mmg debar2 especially bile due date dh makin dekat..kerapkan berzikir, berdoa, mintak dipermudahkan..if ade rase sakit2 tue, bertenang, jgn panik..ahhh beratnye 64kg!! ahahaha..(jahat aku..)

makan2: oohhooo sile makan2 sumer tue seblom deliver..biase la mase pantang nanti, tue tak bleh, nie tak bleh..tp aku dulu mase pantang makan gak prosperity tue sbb penoh dgn black pepper..eheheheh..ais la kene tahan..uhuhuhuh..

org2 negetif: abaikan dorg..wek3..

merase mengada ngada: uhuuhuhuh..emosi je aku bace part nie..uhuhuhuh..papa aish pon kadang2 lebehkan Aish..kdg2 die lupe die ade Aish, aku plak yg die manjekan dulu..ahahaha..dulu mase tak PJJ, balek keje, bgn tdo sume Aish dulu..tp skang bile dah PJJ nie die dah adil dan saksama..ahahahaha..tp baby mmg lucky, ape2 pon dorg dulu diutamakan..

so ederq, good luck..can't wait to see ur lil princess..ape2 update tau..take care!!!

Aish: go aunty go..

mrs.spicy said...

hah memang!

'rindunya nak tengok anak daddy'

mummy baby pon sama lama jer dia tak jumpa. anak daddy jugak yang die sebut -___-"

mrs.spicy said...

ouh..lagi satu..64 jerrrrr??i 80!

ederq said...

syikin: hihi terima kasihhhhh! haa bab ais tu ya allah camanalahhh nak tahan. hehe so kau lagi suka PJJ la eh. baru dapat perhatian sewajarnya! hihi

mrs spicy: OMG lagi seorang. i bakal menerima nasib yg sama. hahaha! haha i naik 14kg youuuu. camana nak diet nanti. haha. eh tapi dengarnya orang itu dah kurussss. ecececehcehhh

syiekin azam said...

uhuhuh..tak suke pjj..mlm2 takde bantal pelok..ahahaha..terpakse pelok bantal pelok mini..ahahahaha..

Mrs. Eeza Herman said...

last day da...bagusla rest kat umah key, jgn kuar merayap lak.. =
)
iza lak makin bz skg nie..almaklumla kan..!! hihi..keinginan fully BF tersangat la tinggi, tp terpaksa gk bg FM sbb baby still tak kenyang lagi..btw, nanti bila ederq deliver, mmg nurse akan kasi baby minum FM sbb susu kita masih kurang, nurse explained kat iza yg baby masih blum dpt rasa beza susu, dah seminggu iza bg BF + FM..Doc paed pun suruh bt mcm tu tapi dlm tempoh seminggu jela..pastu nie tgh struggle bg baby fully BF..
take care key....excitednye nak tunggu baby ederq..!! =)

Nariko said...

bab bisik2 cam rahsia tu tak tahan tu. hahah lawak la hubby u. btw, ida, good luck k! all the best, i know u can do it, push push gracefully ya. :))

b said...

syg je hny n baby...tp nk wat cne, hny kn penjeles..lalala..

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

wahhhh..tak lama dah tu..xsbr nak tgk anak akak..wehuuu~

akak byk kan berdoa..mintak ampun n maaf dari semua org..insyallah senang deliver.. :)

alahh..64kg je pon..bella dulu 70kg++... hohoho..
sblum pantang, mkn ape saje yg nak mkn..just merasa je..ok?
so, goodluck kakak ku..semoga selamat semuanya..amin ya Allah.. :)

ederq said...

syikin: huhu kesian kau. harap tabah!!

iza: hehe biasala mesti makin bz kan. mmmh i dah bagi my birth plan kt dr. n harap dapat la ikut sepenuhnya. doa2 jela dapat fully BF baby. insya allah. :)

azi: hahah tu la geramm i! hihi wooww! gracefully eh. i'll remember that! haha tq dear!

b: tak pe tak peeeeeeeee

PG: je eh jeeee??? huhu tak apalah. lepas ni azam mahu kurussss! hehe tq ya for the doa! aminnnnn

Little BlueBird said...

Good luck!!!!!Go Ederq!!!!