mata duitan

Wednesday, April 20, 2011

two

hola! i am 2 months young now! :D

she had her 2nd month jab yesterday. dr bukak seluar nak inject japgi berak banyak gila kena tangan dr. ish ish anakkuuu

masa kena inject dia nangis sikit lepas tu senyum2.

malam got cranky. susu muntah. macam air terjun. temperature tak tinggi tapi badan rasa suam2. tak sedap badan kot.

dia nangis2 tak tahu kenapa sampai daku pun menangis kasihan tengok dia. after few rockabye and lullaby and zikir she felt asleep on my shoulder.

she slept on my chest for few hours sampai daku pun tertidur. nasib tak tergolek. i hugged her all night.

this morning nak pergi kerja pun tak sampai hati. dia nak bergayut. so layankan je. amik half day terus.

masa nak pergi kerja dia nak susu. tak sempat so i asked my mom to panaskan susu. bila ummy sua botol dia terteleng2 kepala tengok i. tolak2 botol dengan lidah.

i went to her and said, mommy kena kerja, eisya minum dengan tokmi eh. sama je susu mommy jugak tu.

lepas tu macam faham2 aje. dia minum. huhuhu

first day je dia ngamuk tanak botol. 2nd day dah okay. tapi malam memang sakit pinggang ler daku. balas dendam huhu. tak apalah eisya. mommy tak kisah.

sekarang tengah usaha boost milk! my production kat office below demand. she needs 15oz per day.

ya allah, kau murahkanlah dan berkatilah rezeki anakku.

9 comments:

Mrs. Eeza Herman said...

baby skg nie cepat pandai kan..
kalo iza pakaikan hazeq topi je, terus dia tak nak tido pastu sengeh2 konon da tau org nak bawa dia gi jalan..huhu..
seronok sgt bercakap ngan dia..

iza.rahman said...

geramnye tengok eisya ni :)

xnak berenggang ngan mommy dia lagi la tu. ihihih...

fati said...

gerammlah tgk dia, ederq! :D

NahiZ (chynk) said...

...hopefully can meet u at the expo ederq...she's cute n notty at the same time!..how adorable!

U kene minum byk ederq, put all type of drinks that help boost ur production. And jgn lupe makan healthy diet. I amik supplement shaklee, it's help. I try so many things to upgrade the quantity n quality.
U can do it ederq!

U penah g class BF kn, share the knowledge wit me ya! I ni try an error je tau..experiencing things myself, betul salah i xtau...

help me! hehe

b said...

sian hny kn..b asyik OS je lately smpi dpt jage eisya jap2 je..

ederq said...

eeza: hazeq rajen bual eh. hihi how cute! mesti mommy dia selalu main2kan dia ni. pakaikan topi tapi x bwk jalan hihi

iza: hihi itula xpe lama2 dia biasa la tu.

fati: hehehe

zihan: okay nanti kita calling2! jgn mcm ari tu x terjumpa haha!
itula i tengah usaha utk boost. harap murahlah rezeki anakku. yep i pernah pergi BF class. sama je macam apa yg u baca2 tu. :)

B: mmh nak buat cane. nanti b balik b cuci sorang2 ok diapers eisya n bersihkan bilik kita. itu saja pintaku. oh ya dapat elaun, belanja hunny nursing blouse hihihihihihihihihihihi

aida said...

pam at least 3 kali kat ofis..konsisten hari2...

kalau rajin malam stay up bley pam gak..

selalu awal2 ni susu meriah lagi.

keep up..

b said...

brape je nilai elaun b if compare ngan bonus hny 2..=p

ederq said...

aida, kat opis mmg 3x. tp skrg mlm xsmpt huhu. akan usaha lagi! tq

b, err tak faham nye punnnnnn :p