mata duitan

Tuesday, May 31, 2011

rojakkk, another random post

ha tiap minggu ada wedding kan! minggu lepas pertama kali bawak datin pergi wedding. nervous okay sebab majlis tu kat rumah. panas kan.

dalam kereta nenen siap2, bila sampai memang cuaca panas gila!

tiba2 datin baik je okay. jakun tengok orang ramai, bising2. i boleh makan dengan tenteram sebab sedara2 pakat dukung dia hehe. baik pulak dia kan.



with ayahsu


keluarga kuuu

this week ada 2 weddings kat kedah. nak jalan2 penang dulu. hope eisya tak meragam. selalu amukan puaka dia adalah time nak tidur. memang mengaruk habis. huhu sekarang B terer gila dodoikan dia. cuma tak terer nak letak lepas dia lena je hehe.



ni masa kat tempat makan tadi. berjaya papa dia dodoikan n letak hihi

kalau dok dalam baby bjourn pun cepat lena. kalau berjalan tak boleh stop





next 2 weeks pulak akan fly ke kelate untuk lagi 1 wedding. dan eisya akan dihantar ke rumah pengasuh sekejap for 4 days sebab ummy nak pegi wedding cousin kat terengganu sambil holiday. huhu nevesnya nak tinggal kat rumah orang. harap makcik tu bersabar dengan datin. harap datin dapat behave. huhuhu


oh ya, eisya dah boleh tiarap! masa dia 98 days! tapi belum terer la hehe.

hari ni me n hubby cuti. kitaorang pegi jumpa kak farah sarakids. for lactation counseling. mmmh nantilah bila ada masa kita cerita pasal my breastfeed journey!

ni gambar budak punk hari ni. time dia amok headband pon ditariknya huhuhu



eisya sekarang suka amok pas mandi. dia nak mandi lama2. tapi kalau nangis sekarang, ada beberapa cara nak suruh diam. (selain nenen n dukung)

bacakan buku or flashcards(suka tgk kalerful) tengok giggle bellies(her fave is ABC, sampai her parents dah asik humming lagu2 dia), bunyikan zibbie dia (zebra berbunyi apabila ditekan), mainkan moo moo(singing moo), tepuk tangan cheer eisya! eisya!, nyanyikan twinkle (pun sibuk nak nyanyi sama, tapi papa dia dah ada rock version ok!)






sekarang ada baby tv kan. eisya tengok siap bercakap2 dengan tv. tapi baby tengok tv x elok kan? mmmh i'll try to limitlah as minimum as possible. lagipun dia bukan boleh lama. cepat boring.

kalau jumpa baby baya dia, dia tegur haha. tengokkkk je macam pelik haha.

esok june kan? yay misi gym bermula!!! semoga ederq kurus seperti jessica alba aminnn

eh terpanjang lak. ingat nak tulis pendek je. okaylah.

byeeeee!

Posted using BlogPress from my iPhone

8 comments:

amiza said...

ederq, good initiative utk jumpa lactatiion councelor..hope you can give the best breast milk and fully breastfeed your little one!!good luck!!

Mrs. Eeza Herman said...

nanti citer2 la apa yg fara sarakids tu cakap..

cikFM said...

comelnye.. geram tgk..

ederq said...

miza, mmmh thanks. :)

eeza, yep will do!

cikFM, hehe thanks :)

syiekin azam said...

comeynye datin eisya nie..geram aku tgk dgn rmbt punk die tue..pipi labuh..geram..ehehehhe..

waahh geram gak dgn bjorn kale ijau!!nak beli ijau, tp dah abis stock dulu, trus papa die beli kale biru..papa nak merah, mama nak ijau..haa amik kau due2 kaler tak dpt..hihihih..

t share la ape hasil perbincangan dgn kak farah..aku jumpe die dulu pon byk sgt tips2 and nasihat..yelahh 1st time mama, byk sgt tak tau..huhuhuh..so all the best mama eisya..jgn patah semangat..

ederq said...

ikin: hehe tq2. memang geram sampai nak gigit budak ni. tapi time dia amok pun lagiii geram hehe

baby bjourn tu aku beli masa baby fair masa pregnant. memang x banyak choice. ingat nak merah. tapi nan ado. nasib hijau ada comel gak. haha! biru dia dark blue kan? hehe takpe aku rasa sebab aish suka biru tu hehe.

yep2 nanti ada masa aku tulis semua pasal BF baby eisya. kena amek mood dulu tu. hehehe

Jesse Tan said...

Ederq!

Am so excited saw the pic u flashed cards for Eisya! You should do more..read those cards from popular bookstore..cheap only now..mk it varities..& do alot of reading to her too! it helps! trust me..:)

ederq said...

kollo: hehe. itula i bought sikit dulu to check her interest on books and flashcards. she likes it so much! she even likes it more than tv show. so i guess i'll buy more of these. :)
kat popular eh? okay will check them out! tq dear!