mata duitan

Thursday, June 9, 2011

kisah seram

okay kalau korang pentakut cepat bawakan tetikus ke belah kanan, atas, klik yangh X tu. okay bye!

okay kalau penberani sila teruskan baca. (background lagu theme X-files)

semasa ke penang, kami telah booked deluxe room kat hotel ini. setibanya kami untuk check in (dah maghrib) bilik kami diupgrade kepada executive suite room. alasan - tiada lagi bilik deluxe dia non smoking floor.

mula2 rasa best tapi terfikir entah2 berhantu. masa masuk bilik aku dah bacakan2 ayat2 kat ubun2 eisya. masuk je B excited bilik besar.

tapi aku ada sedikit rasa tidak sedap hati. mmhh. b suruh amek gambar bilik tapi aku macam tanak sebab takut tetiba tertangkap gambar hantu ke kan.

memang rasa semacam!

tiba2 ada hantu pakaian putih terbangggggg!!

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.

..
.
.
.
.
.

.
.


acah aje! haa kata berani! okay okay tak tak. sila teruskan pembacaan.

lepas tu me and eisya mandi2. then aku pun siap2kan eisya. rasa ada menda lalu kat belakang. tapi dalam hati kata, eh b kan mandi. aku turn tak ada apa.

kadang2 aku nampak bayang lalu2. tapi aku baca2 lagi supaya eisya tak nampak. eisya okay je masa tu.

then kiteorang keluar makan.

nom nom nom nomm

balik hotel. eisya terus lena. letak kat katil dia sambung tidur.

B tengok tv kat luar (living hall), aku kat toilet. then tiba2 eisya nangis.

bagi susu, mula2 okay lepas tu amok tanak susu. then nangisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss je okay.

B azan.

aku zikir2 baca2. dukung eisya peluk dia.

aku bukak bacaan quran kat phone. dan lepas tu eisya diam. aku keep on dukung.

lepas tu nenen, dan eisya pun tidur. we slept with bacaan quran tu sepanjang malam sampai lah subuh tu.

bangun lambat dia esok paginya.

tapi semua2 ni aku tak cerita pun kat B until kiteorang keluar dari hotel tu. huhu. B pun kata masa eisya nangis mata dia meliar. huhu kesian anak mommy.

masa on the way balik ke KL, redah highway malam2 kan. memang tak henti baca2 la. risau gak kan.

mmh tu jela. tak la seram mana pun sebenarnya. hehe jangan marah. tapi adalah mentekan perasaan jugak la masa anak nangis tu huhu.

nak tahu hotel mana? Hotel Royal Penang.

dulu pun kita orang stay sini tapi tak ada pun. masa tu lagila B kerja, aku stay sorang2 kat situ. tapi siang la sorang2. hehe.

lepas ni tak mau dah pergi sini. ke sebab bilik tu ada something yang dia upgrade tu. mmmhhh

kita stay Hard Rock eh sayang pas ni. wink winkk!

tapi menda ni mana2 pun ada kan. tiap rumah pun ada. aktif ke tak aktif je. ada ustaz cakap. dia orang duduk atas bumbung!

damn! ni lagi 1 kisah. yang ni seram ok. tak tipu.

sepupu aku. suami dia pergi surau. tinggal la dia sorang2 kat rumah. masa tu belum subuh, dia pergi toilet, nampak ada orang tengah solat kat bilik sebelah. pakai serban. siapa2 entah kan. lepas tu dia pun cepat2 sambung tidur balik. buat tak tau.

lepas tuuu, orang tu datang kat katil dia dan senyum.

dann

jelir lidah kat sepupu aku!

choyyy!

dia pun baca2 barulah tak ada. huhu terus bangun tunggu subuh huhu.

masa ummy cerita ni B out station. masa ni la ummy kata ustaz kata seperti di atas. bilik aku kan ada balcony. depan tu menghadap rumah jiran. ada bumbung!

ya allah ummy ni kannn. wrong timing cerita. memang aku takut terus nak sidai2 bra spender kat situ malam2. terus kunci sliding door.

aaaaaaa

tak sukaaaa!

mmh korang ada kisah seram tak? pernah nampak apa2?

20 comments:

mrs.spicy said...

yeay! rumah xde bumbung=p tp i xsuke yard rumah i. seram semacam

ederq said...

ahhaha kalau tak ada bumbung kan, dia suka dok dlm toilet. jeng jeng jenggggg

syiekin azam said...

mmm mase aish baby pon same..asek nangis2 je..mule2 pk mcm kembong perut ke, nak nenen ke ape..tp die ade timing dr maghrib smpi 8.30pm..tdo pastu kul 11-12.30 plak..bile hr2 timing tue je kitorg cuak..nangis ke budak ni nanti? haah nangis..

so, bile mcm tue, laki aku gi jumpe ustaz..die gi siang..ustaz tu tgk2 umah aku ade momok..(sbb umah seblah kosong dr dulu takde org duduk), and bile aish nangis2 je sure pandang dinding yg seblah dgn umah jiran tue..uhuhuhuh..ustaz kate ade 3ekor..2ekor kat umah seblah, sekor kat dpn pagar jiran..dah la ustaz tue jenis remote2 dr umah die tgk umah aku..aku n aish kat umah..ngeri wehh..

pastu ustaz tue bekalkan air suh sembor2 kat penjuru umah, dkt aish kalo die nangis2 pelik2 and kalo kitorg duduk hotel ke mane2, mmg bawak air ustaz tue..die bg sekotak mineral..kdg2 kitorg minum..:D

mmm ustaz tue siap ckp, awk patut syukur awk ade anak kecik..boleh tgk2 mende tue, so kita tau umah kita ade ape..uhuhuhuh..pastu aish dah tak tgk dinding tue dah..kdg2 je kalo die cam renung2 pelik skit, aku bc la pape bg die sedar..uhuhuh..

takut kan?

meezameez said...

gile seram ok. aku yang penah dengar suara mengilai pon sampai sekarang kalau cerita kat sesape seram. boleh pulak mengilai halus je. tapi gagahkan jugak masa tu tapiii kalau tetibe tv on sendiri kau rasa aku lari ke tak? haha!

d.O.n.A.t said...

entri ko menyebabkan aku terkenang2 keseraman yg melanda pada aku.
aku baru masuk kuarters baru je 2 bulan lebih. dah 10 thn umah ni. pernah 2,3 org dh duduk.

tapi disebabkan rumah ni besar sgt bagi aku. bilik smpi 5. yg duduk berempat so ada 2 bilik dkt floor paling atas terpaksa aku gunakan sbb tak nak terbiar. tp satu bilik kt tingkat 3 ni aku buat stor barang, so agak jarang masuk. selalu masuk bilik sebelah yg jadi bilik laundry.
kdg2 terasa something2 jugak bila aku naik. pernah aku balik masa lunch break, tiba2 bunyi pintu kreekk krekk.. buka tutup. kecut perut giler tp aku gagahkan diri pergi check. tgk pintu stor terbukak then duk goyang2. aku tutup then lari turun tangga terus keluar rumah. takutnya..
walaupun siang, kawasan aku rumah aku sunyi sbb siang semua jiran pergi kerja

ederq said...

syikin: haaa yekeeee. sian nya aishhh! tula kesian kan budak2. huhu. dorang nampak. ada anak kawan aku pun cm tu la. bila da besar pandai cakap, dia kata, mama, kat depan ada antu. agaagagagga huhuh

meeza: ya allah kau punya kisah terseram ok! kau berani ok! eiiiiii

azza: uit yeke beb. kau before masuk rumah kau ada buat bacaan doa selamat tak? tak pun kau kena khatamkan surah al baqarah kat rumah tu. and air dia kau percik2 kat seluruh rumah. huhuh

d.O.n.A.t said...

kitorg before masuk dah azan, baca ayat kursi, yassin. cuma tak baca surah al-baqarah. mak aku ckp xpe janji selalu baca yassin. bayangkan lah aiman penah nangis2 yang maha hebat tengah malam. nasib kebetulan tu mak ayah aku ada. nak pujuk tu sampai aku pun join menangis sekali.

last2 mak aku bukak baju aiman, siram dengan air zam-zam yang mak aku baca doa. lepas tu baru ok. tu la benda2 ni kita xleh nk nmpk. bdk kecik ni je yg mudah nmpk.

terus laki aku dgn adik ipar aku kena tazkirah dgn mak aku. sebab dorang selalu balik keje malam. mak aku ckp jgn terus masuk rumah. duduk kat luar tu, bc ayat kursi, bagi salam baru masuk. kdg2 kita lupa, terus terpa masuk rumah. kitorang beringat la pastu.

ederq said...

azza: betul tu. aku rasa dah banyak dengar yg org blk lewat mlm ada menda yg menumpang. huhu.

aida said...

azza - biasala putrajaya ni...dah mmg kawasan dia kan..aku ni kene berani2 jela kalau laki ke laut...mmg bil letrik agak tinggi kalo aku duk ngan anak sebab aku tido bukak tv dan segala lampu..har har har..

tp ada sekali tu memang seram gakla..mainan ahmad ghazi shah simpan dalam stor sikit ..sekali kul 2 am, dgr plastik jatuh dalam stor...n bunyi la music yang agak panjang...shah tanye..'ayg dgr tak bunyi tu'...dgr aku jawab..aku wat rilek..'la..yg anak punye mainan pusing kunci2 jatuhla tu'..tp lama la pulak nak nunggu music tu abih

mcm cite antu omputih lak ada background music..belum lg kete ghazi start enjin sendiri..lorry mixer cement dia gerak sendiri..bikin seram je..

tp kita kena ingat..tiada kuasa lain lebih dari kuasa Allah dan kite ni lagi tinggi darjat dari bende2 tu..insyaAllah semua ok.

ederq said...

aida: gulp! yeke. yg toys start sendiri tu mlm ke? time shah xde ke? ish ishhh.
tula menda2 tu pon nak uji kita je. huhu

aida said...

derq - mlm n shah xdak....membe ofis ckp bateri nak abis kut..tp xnah pun tukar bateri smpi skang jln elok je..mixer cement tu sebab mcm lalukan tgk atas dia then baru dia gerak...kalau tak off kan bateri selalu je takdak org gerak sendiri..ada lintasannn kut...

ederq said...

LINTASAN tu kot hehehe.

d.O.n.A.t said...

aida: kan before masuk rumah baru tu kak yana cerita pasal kes dia nmpk pmpn rupa dia tu. tiba2 lak aku dpt kuarters area situ. kdg2 lalu dpn park tu mlm2 aku jeling2 je sbb teringatkan cerita k.yana.

malas nk fikir sgt sbb nti jd paranoid. hehe

ederq: putrajaya ni mmg ada byk versi cerita seram. x sanggup aku nk dgr. nti terkenang2.

ederq said...

azza: yekee. nasibla aku n family tak jadi pindah putrajaya. haha! masa tu ayah aku dah dapat kuarters tapi malas nak pindah. masa mula2 pindah dari JB tu. hihi

eh kau n aida ni kawan ehh. what a small world!

aida said...

derq - kami partner in crime kat opis...

SheeMohamad said...

putrajaya ada kisah cik pon. seramm..tapi macam ustaz cakap lah, bende2 tu tempatnya di bumbung rumah, bawah tangga, kalau toilet tu mmg dah sah² la tempat die, sebab tempat kotor kan. kena pastikan pintu toilet ditutup lepas digunakan..

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

haaaa..seramnye!!!
Pg penah kena zaman kolej dulu..pg kena tindih then bukak mata benda mcm bdk kecik ramai duk lintas2 atas katil atas(pg katil bawah)..
pastu kat percint 11 pun kne gakk..putrajaya mmg seram..pg pasang night light warna merah bajet cool la bilik mcm gothic kan..sekali pg nak tido rasa mcm ada org pandang je..sekali pg bukak mata, pg nampak benda hitam kat penjuru bilik..pg terus kuar bilik & bdn menggigil..shuk terus dtg & paklang dia ubat kan..wuwuwu..sampai skrg xberani pasang night light warna merah dah..dulu benci cahaya terang & suka tdo dlm gelap even sorang2..now bila sorang, semua lampu dlm umah PG bukak..hahaha..matiler.. XD

ederq said...

SheeMohamad: uit banyaknya kisah kat putrajaya ni eh. hehe. itulah tempat dia mana2 pon ada kan.

PG: aaaaaaaa menakutkan ok yg budak kecik lintas katil tu. huhuhu.
ish kak edeq punya nite lamp pun merah! haha nasib jarang2 pasang. hehehe

nysa said...

woit edeq...aku tgh syiok2 bc ko nye citer + komen2 ni br aku perasan aku sorg2 je kt opis nih!!!... wush!! pg jauh2 ape yg aku bc ni..x mo ingt!!hahah..

ederq said...

nysa, hahahah kau tgh pam kan sorang2 tu. hantu susu datangggg hahaha