mata duitan

Wednesday, June 15, 2011

siapa nak??

ah topik stress!

aku gemuk. gemuk gila!

sebelum merandung - 50kg.
maximum pregnancy weight - 64kg

after deliver tak tahu berapa kg. tak timbang, kelupaan.

40 days delivery - 55kg.

last 2 weeks aku timbang adalah......

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

jangan pingsan okay

.
.
.
.
.
.
.

.
.

freaking 62kg!!!

macam mengandung 9 bulan ke apa niiiiii???

fine!

bila nak kurus ni? baju seluar nak beli pun tak ada hati sebab fikir size ala2 plus size model gitu.

kenapalah ada derma darah aje. derma lemak tak ada. kesian lah orang2 yang teramat kurus kan.

siapa nak lemak aku? mari mari mariiiii!

cepat bagi tips nak kurus weh.

14 comments:

That's so Jaja said...

uiksss??? biar betolll?? scale rosak kottt....

Siti said...

u intend makan banyak kot ieda :) maklumlah bfeed akan menybbkan kita cepat lapar...

btw, hv u start ur gym? if not, my offer still on :)

u know where to find me kan?

ederq said...

Jaja, i wish! tapi tak rosak sebab my hubb timbang adalah memang berat dia. menangisss!

Siti, memang i makan banyakkkkkkkk :p
about to start gym hope kurus hehe. PB? hehe ye ye.

Fathiyah said...

puasa. hehe
bln puasa nnt sure brt turun ederq
i nih dah trn 10kg. tp still gemuks..ish. geram. 50kg is my goal!!! chaiyok!! mari kita berdiet ;)

ederq said...

amin amin fathiyah. hehe. i pon sama nak aim for 50kg! tapi u dah trn 10kg aaaaa jelesss. apesal i turun naik balikk

NahiZ (chynk) said...

huhu ederq...waaa same la babe! Zihan pun ari tu timbang nek lg 62 gak...berat b4 mengandung 50...after bersalin 59...now huhuhuhu...jom g ngurut!...org kate bleh slim balik kalo rajin ngurut! huhu

ederq said...

tula zihan. kenapaaaa inii berlakuu. huhu. o urut eh. lama da ni x urut. nak urut laaaaaaaaaaaaaaaa

jangok yg x bape nk jangok dah.. said...

ederq, jarum tumbang tu rosak. x caye aku ko seberat itu..

ederq said...

jangok, aku pon berharap pentimbang tu rosakk tetapiiiiiii, adalah tidak kot. sedih weh. aku lagi gemok dari masa kau datang tengok aku masa pantang tuuu

Mrs. Eeza Herman said...

sabor ye..
ni la masalah kita kan...
cian mommy2..daddy2 bergaya sakan ngn baby..tapi mommy2 terpaksa simpan hasrat nak bergaya sebab confirm xcantik gak...kating da lari...

ederq said...

lari gila2 ni masalahnya iza. huhuhuh. bergaya ala2 plus size model la camni. pffttt

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

kak ederq mkn with a small portion lah..tukar nasi tu ke wild rice ke..nak tau x mknan apa yg buat kita ssh sgt nak turun berat & lemak berkumpul kat lengan, peha & perut? makanan itu adalahhhh.....SANTAN!!! ye..sila kurang kan mkn santan..klu blh avoid terus..instead, gantikan dgr susu..pg dah buat experiment sendiri..cuba mkn kek, coklat, roti semua..berat xnaik pun & turun blk..tp bila pg mkn santan(bubur pulut itam) terus naikkkk!then susah giler nak turun..lps detox & jogging semua, baru la turun blk..tkt sgt lengan besar mcm dulu..wuwuwuwu..

ederq said...

tula PG sekarang dah reducekan. urghh santan ehh. tula kannn menda tu lemakkk. tapi kadang tak leh nak elak sebab bernafsu gajah. huhuh

intoxicated-catastrophe™ said...

hahahahhahaha