mata duitan

Monday, October 3, 2011

random monday

hit and run

chacha (tetiba nama kereta dah sama dengan nama anak) kena gesek dengan persona putih. hit and run sebab dia lari tanak turun. i actually kejar. macam orang gila jugak aku. tapi dia taknak dan terus elak. the damage was minor tapi aku sangat geram dengan tahap kurang ajar budak tu. hubby checked with JPJ and apparently plate number tu actually kereta lain. tu pasal dia berani lari. tak apalah. adalah tu balasan dari tuhan nanti kan.

serabut

serabut lah kepala hotak sekarang. macam2 kena fikir. macam2 kena tahan. macam2 lah. life is unfair sometimes. there is nothing much i can do but bersabar. adalah tu ganjarannya nanti.

new job

i'm looking for a new one. harap murah rezeki. tapi belum update resume. dah 5 ke 6 tahun tak interview. gugugugugug

rumahku

kunci dah lama dapat. bulan ni hubby plan nak buat apa yang patut. tengah cari idea. tapi duit aku tak berapa nak meriah. haha. kan bagus menang deko idaman ke apa ke. nak masuk moneydrop lah! jom B!

aku dapat rasa nanti mesti akan ada siri pergaduhan antara lakibini sebab masing2 nak menang - nak design cemana, kaler apa semua2. baru je awal perbincangan tapi macam laki aku dah nak kuasa veto ni. takpe2 aku diam je dulu sekarang. grrrrrr

kulit muka

stress aku tengok cermin. apart of being fat (apesal orang nak make big fuss pasal aku gemuk eh? macam lawa sangat kau yang rajin nak komen tu kan. seriously, i'm annoyed. aku tahu aku gemuk tapi tak payah nak cakap banyak kali as if aku tak sedar. gurau ada batas.)

kulit aku sekarang dah tak mulus. (pernahke mulus masalahnya?)

pigmentation. fine lines bawah mata. stress. stress. aku tunggu habis Yves Rocher ni aku nak tukar menda lain. tak berkesanlah! dulu aku rajin pulak nak buat homemade facial stuffs - home made mask, scrub bagai. sekarang nan ado.

ni ada jerawat kat hidung. aku jarang ada jerawat so bila ada aku macam stress. haha! ni mesti jerawat akibat tekanan hidup. haha!

sudahlah gemuk, kulit muka macam2 pula kan. hohohohohoho. nak cakap diri ni hodoh, nanti tuhan marah cakap tak bersyukur pulak kan.

eisya adelea

sekarang, manjalah dia. nak2 kalau aku ada. pastu sekarang kalau nak susu, nanti dia mmmm mmmmm mmeer mmmaaa sambil nangis manja. agaknya nak cakap mommy kot tapi tak reti. hehe.

haih. sekarang 300% of my life memang tertumpu kat dia jelah. hehe apa boleh buat. dunia dah macam nak terbalik pun, tengok dia terus buat aku semangat nak teruskan.



terima kasih tuhan :)

7 comments:

mrs.spicy said...

hei mummy, saya dah 9 bulan baby ni tak kurus2 lagi orang mengata. dalam dok tension2 pung pang2 cakap nak kurus tetap menten gemok. haha!

cakap je kat dieorang, i gemok i bf anak i. kau ado?

Darling Aween said...

nak anak??
belom BF baby pun dah gemok mcm mana?? wuaa wuaaa

Sue Anna said...

aihh u are not fat lorr.. jgn peduli ckp org.. u have a cute baby.. dorg ada..? hahaha

Mrs. Eeza Herman said...

takpe, kita gemok ader org syg bak kata hubby i (nak risau apa, kan dah kawen..hihi)

ederq, walaupun u rasa u gemok, tapi tetap comel la (jeles tgk muka u maintain cute je..kalo iza dah terserlah ketuaan..wawawa)

eisya ckp memmm...hazeq cakap eemmaakk...nak tiru omputih, tapi jadi gak kampungan..hihi..

ederq said...

farah: haha tapi u gigih je pegi gym. i tak sempat ok. tu yg makinn gemukkk huhuh.

aween: hahaha jgnla macam tu. ada org bf tpi slim. kenapa jela aku gemok haha

sue anna: takla i memang berisi lah. tapi i tak suka org mengata haahha.

eeza: yela tu cute. i pon da ada garis penuaan tau. u mana ada nmpk tua. tolongla hahaha

hihi hazeq tanak pggl mummy eh. nak pggl emak. hihi cute hazeq

yaNa said...

gemuk mana ar sgt ko ida oii..
muka tulus mulus jer aku tgk..
suka sgt merendahkan diri yg sedia kecik tue..

x pe..pikir +ve jer..
nie sumer perubahan pas bergelar mummy kan..
pape pon aku x puas gomol anak ko arie tue..
aduhai geram seh ngan dia!

Jesse Tan said...

hahahha gt ready to the home-moving war! me & wan siap gaduh2 psl cat dinding nak grey ke purple..end up 1 side purple 1 side grey!nway congrats for ur new house ya!xpa bah..argue jap2 je tu, lepas nmpak hasil (+ hasil pocket koyak!), then ok la tu...sure both of u senyum2 sampai tak boleh tido..LOL