mata duitan

Thursday, November 24, 2011

eisya ikut mommy out station

eceh tajuk macam jauh nauu kau bawak anak sendiri. yela u ols. mak tak pernah bawak anak keluar sendiri sorang2. kalau ada pun dekatttt je dia dok diam2 kat dalam car seat tu. jap dekat tu adalah rumah BS je kot. tak sampai 1km kikikih. papa je pernah bawak sebab anta mommy pegi office ke spa ke :p

so i was assigned for ship survey kat Pasir Gudang. patut pergi balik hari. i thought, pergi sah2 pagi2 lagi dah kena gerak, balik lewat. so nak pam susu, nak simpan. alamak susahnya kan. sebenarnya tak susah tapi aku je rasa leceh :p

hari tu masa OS Lumut pun day trip. tapi okay i managed to pump n bring back, lagipun nearer dan tak adalah lewat sangat.

so alang2 dah balik Johor, ingat bawak jelah cha, naik flight sama2 kan. so this was her second flight trip. tapi dulu ada papanya.

nenek dia pun kata OK, nak jaga cha. so berlepaslah kami berdua sahaja. mula2 eisya pelik kenapa papa tak ikut masuk masa nak masuk boarding tu. lepas tu dia macam bosan2. dah tunjuk2 flashcards/youtube pun dia macam aaaa mommy niii bosanlahhh. garu2 kepala, tarik rambut.

 
 at starbucks. asyik nak tegur orang. pakcik kat gambar ni tamau layan T____T

elele papa ni macam tak biasa tinggal anak

kena dukung2, nyanyi2 baru OK. pastu sibuk tengok orang, macam nak tunggu orang agah dia. senyum2 kat orang. sebenarnya dia nak susu tapi i tahankan je nak bagi masa take off. selamattt dia dodo, 15min lagi nak landing dia dah bangun. i read her book, tapi dia focus jap je. asik nak cuit orang sebelah, senyum2 kat orang. hihi. masa nak landing i gave her cookies. tapi asik nak suap i je. so bila dah sampai tu, my in laws jemput. lega ok berjaya haha. walhal sejam je pun perjalanan kikiki.

 org bangun subuh dia pun bangun. wajib orang ada time tidur. haih

the next day, since meeting tu tengahari, i lepak2 dengan eisyalah pagi tu. dah risau amat sebab i nak berak pun tak leh. makan pun sumbat2. dia tanak dengan aunty aira dia. alamakkkk. cemana ni kan. then, nenek balik dari sekolah, cha da okay je. i pesan2 kat mak, mak ni susu dia. mak ni bubur dia, kalau dia boring, ni buku dia, ni biskut dia. dia belum berak pagi ni. so mesti berak banyak tu petang. 

terus mak kata, yaa, jangan risau mak kata. hahaha! yelah pagi tu dia tak boleh i tak ada so risaulah takut susahkan neneknya kan.

atok dia pun keja half day jaga cha. masa i meeting, nenek anta gambar cha dodo. lega i. seb tak cranky hehe. dia actually suka dengan atok dia. sebab atok rajin layan dia kan.

 boleh je pulak tidur lama tak ada buai. good girl

nenek kata cha okay, tidur lama. mak boleh masak. so i balik kerja perut kelaparan, dinner sudah terhidang. yayy!

tak bawak pump pun sebab rasa macam tak sempat nak pam pun kan. rasakan kau. nyut nyut nyuttt.

malam tu jugak, we flew back to KL. this time we were with my manager. eisya slept all the way to KL sampai dah landing pun dia dodo lagi. jumpa papa baru bangun.

 at senai airport. spot the teeth? hehe

fewh. all in all i gembira sebab meeting and ship survey berjalan lancar, i manage to meet my in laws and bring along my baby, my in laws can play with her and eisya tak cranky. alhamdulillah.

bulan 12 ni i akan ke OS 3 days pulak. ni lagi nak fikir nak pump and bring back, kena check dengan airport sana (2 airports) on their policy. mira will lend me her cooler bag. yay! thanks babe.

now just 1 thing. it will be a packed trip where we need to visit many places, banyak agenda, stay in two different hotels, kena usung susu from pagi till malam, bila nak pam, cemana nak simpan susu, cemana nak bawak balik yada yada.

but i know it is possible. just doakan allah permudahkan urusan.walaupun susu aku tak meriah macam orang lain, apa2 pun aku masih bersyukur aku still dapat BF eisya. alhamdulillah susu makin ok pulak kadang2. kadang pam dapatlah 6oz. tapi kalau stress ke apa ke, 2-3 oz jelah. huhu. tengok nasib.

tak apalah tak fully BF pun, asalkan dapat susukan as long as she still needs me. so, kena bawak balik tak kisah banyak mana pun.

aku tau boss aku asik hesitate nak suruh aku travel. tapi sampai bila kan. huhu. i was put to rest since i was pregnant.

cemanalah malam2 hariku tanpa eisya di sisi. cemana eisya nak tidur malam eh. aku balik lambat hari tu pun dia tunggu nak nenen. walaupun dah bottle fed. huhu. kejap je cha. tapi next year tah2 trip lagi jauh, lagi lama. oh noooo!

siapa2 ada pengalaman bawak balik susu dari China? sila kongsi bersama. terima kasih.

2 comments:

ZihaN ZamberI said...

..bring back milk from china no good beb!...hahaha kidding! ko kene bawak cooler man 1...medium size!...cam org bawak balik hasil tangkapan ikan tu...huhu

ederq said...

made in china maaa hahahahah.
pasal cooler bag ke, coleman ke aku tak risau. tapi procedure airport sana.