mata duitan

Friday, November 11, 2011

eisya vs hubby

current mode: rajin masak makanan anak. macam2 nak try masak. dan seronok tengok dia makannn. jeles tengok kak farah masak macam2 kat mimi. and jugak ummy maryam.


ummy's comment

ummy: kak long niii, rajin masak makanan cha je. ummy suruh masak dinner malas. 
me: eh mana ada malas. masak je. hehe.
ummy: eleh masak satu lauk je. tu pun ummy suruh. kalau ummy tak masak laju je suruh beli je.
abah: yelah kalau dia tak masak makanan cha, cha nak makan apa. 
me: hehe betul tu abah. kita boleh beli kannnn kikiki

 hubby's comment

b: tengok, eisya je dapat makan macam2. b dah diketepikan
me: ehh? yelaaa hunny tanya b nak makan apa, balik2 ayam masak merah, daging bakar, ayam goreng tepung. tak adventure langsung. masak pelik2 tak makan lak. eisya lagi adventurous. hehehe. 

entahlah laki mak ni. kadang2 aku buat air pun dia tak minum sangat. time dia nak je la dia minum kalau sesaja, nah air untuk u. nanti dia kata eh kenapa tiba2 buat air?

buat kuih tak makan beriya. buat kek tak makan beriya.

i have stopped making breakfast for him for quite sometime sebab dia selalu bangun lambat tak sempat nak minum. awal2 kahwin je. maybe i kena buat bekal je kat dia. nak ke B?

lauk2 pun simple2 je dia nak. banyakkk dia tak makan. tak macam i, semua pun makan. tengoklah perbezaan tubuh badan ya harap maklum. 

senang cerita, my hubby is a picky eater. tapi apa yg dia makan adalah menu yang simple dan senang je. kadang2 my mom macam tak tergamak. eh arep ni tak nak masak lain ke? tak apa ke masak ni je?

tapi baguslah jugak. tak ada lah aku pening2 nak masak apa kan. hehe. believe it or not, dia paling banyak makan sampai bertambah2 kalau ada daging bakar special air tangan ku (please overnya), kicap kipas udang, kacang botol n tempoyak. tak pun dengan ayam goreng tepung RFC (memang tepung ni setap pun!).

tak kisahlah cemana punnn. masak ke tak masak ke, aku tetap masih tembun. eh?

this weekend aku nak bake! nak buat oreo cake and eisya's cookies lah.


siapa ada oreo cake recipe yang setap bak sini pleaseeeeeee

p/s: eisya's first word - paa paahh.


3 comments:

NURUL JAMIAN said...

eisya dah pandai sebut papa ye

mrs.spicy said...

i buat bekal kadang2 kalau rajin..heheh

ederq said...

nurul, aah semua org dia panggil papa. haha
farah, itula dulu rajin. ni baru nak stat balik kiiki