mata duitan

Wednesday, January 11, 2012

tak reti reti ke?


amaran keras: read at your own risk. ini entry amarah dan emo

some people just dont know how to respect other's privacy.

things can wait lah. it's not that you are a doctor pon. kalau orang mati tu memanglah cant wait dah.

ni time mandi, berak, makan, tidur, romen, jaga anak, tengok tv, tengah malam buta, weekend ponnnnnnnn nak call2 pasal kerja. ponnnn nak check2 email. ponnnnn nak buat paper work lagi. serabut aku tengok. lebih baik pergi je bertapa kat office tu. makan tidur situ jelah lagi bagus.

finelah kalau penting sangat ok fine tapi kalau dah tak berapa nak penting tu tak payahlah bazir bil telefon nak call tak kena masa. aku bukan hati kering sangat tak tolak ansur. tapi adalah batasnya. tu pun tak reti nak appreciate ke?

memang bikin guwa panas hati ok. bernanah otak. menggelegak paru2 jantung limpa semua ni. berdarahhh telinga dan mata aku mendengar dan menengoknya.

paling pantang nenek moyang betul kalau tergesa2 nak angkat fon calls or call orang tak kena masa. nak2 time tengah drive! tiba2 yang kepala teringat terus amik fon, dial. wah! amarah ni. tak nyempat2 ke? kang eksiden, aku mati cemana? suka ke?

memang aku ada perasaan nak rampas telefon dan campak je dalam longkang. tapi nanti telefon aku jugak jadi mangsa. i tak rela. bazir bateri i. nanti nak main temple run pun tak boleh. nak tweet pon tak boleh. nak fb nak blog pon tak boleh.

nehi nehi i need my iphone.

ah cakaplah cemana pun, sama aje. dah lah mak stress ni ha. makin stress bila dia stress aku pulak jadi mangsa. dah kenapa kan.

belum masuk part kalau demam lagi. apa pun tak boleh, ibarat baru sahaja melahirkan anak kembar 8 kisahnya.

tak payahla nak suruh aku jadi memahami kalau sendiri pon tanak faham aku. aku nak redha pun tak boleh. pasrah jela. redha itu iklas, pasrah itu menyerah katanya kann

ingat satu je la ya u ols. company ni, ofis ni, kawan2 sekerja ni. akan guna kita sehabis mungkin untuk kerja. once kau sakit, once kau dah tak perform, they can kiss u goodbye.

at the end family jugak yang akan sentiasa bersama kau.

so tak reti2 ke?

takpelah kalau tak reti2 i pun malaslah nak kisah. sukati lah ok bye!

4 comments:

fatihiah said...

siott!! terkejutt ok tengok gamboo besa gabak tuh!! hahahahahhh!!!

n0rraslida alias said...

wah! mmg mrah nih! sabar syg! bgs u dh luahkn! ^_______________^

Anonymous said...

ingat satu je la ya u ols. company ni, ofis ni, kawan2 sekerja ni. akan guna kita sehabis mungkin untuk kerja. once kau sakit, once kau dah tak perform, they can kiss u goodbye.


ayat u..setuju sangat dgn u..
p/s:mmg kebanyakan mcm tuh..n tp ader jgk yg x mcm tuh..huhu

Anonymous said...

sokong 100%..once kita perform at the end diorg akan gunakan kita sehabis mungkin..then bab call2 tu mmg dh biasa..bernanah je telinga dengar rintihan and cerita opis..macam takleh tunggu esok jer..