mata duitan

Tuesday, September 11, 2012

whatever!

hi korang.

hari ni aku pagi2 moody sebab risau. pastu ada dua orang kena petir dengan aku pagi tadi kat office ni. tapi aku takde niat nak petir pon tapi aku just nak bitau je. hehhehe. tapi aku pon tak perasan nada aku macam agak keras. hee sebab dorang asik pass phone call kat olynn je walhal olyn tak ada kat ofis tak kan tak tauu.

aku terus lari (bayangkan gergasi lari sure gegar2) ke tempat olyn, angkat phone and terus cakap, roslin takdela! dia kat lab for the whole week. do not pass call to her line please! pastu mamat tu, woo wooo. ookkkaaay. janganlah marah. aku terus alamak, mana ada marah! cakap jer! penat tau nak kena lari2 banyak kaliiiii. (ni aku tau internal call je, sebab tu aku petir)

hehe sori yeh korang. 

hee yela opis aku ni policy dia phone call wajib jawab kena cakap, Good morning, Pro***, ZZZ speaking, how can i help you? wajib ok cakap camni. kalau tak nanti kena marah. pastu kalau ada phone call even bukan line kau, kau kena tolong jawab. ek elehh. ni sume org admin poyo je cakap. pastu aku kalau kau dorang, dorang takde, haram yang lain tu nak tolong angkat. aku panggg kanggg!

eh terlari topik lak.

okayy. kenapa risau.


aku risau sebab ummy tak sihat since last friday. ummy ni orang dia cargas. so once dia macam sekarang ni aku rasa lemah. malas nak cerita panjang sebab dah bergenang air mata ni.

nak fikir positif je. dan please doakan ummy saya cepat baik. cargas bertenaga seperti biasa.

eisya pulak risau betul tengok tokmi dia. 

pastu aku bengang lagi sorang minah kat opis ni. bila dia tanya condition mak aku, aku bitau dia. dia kata. i think at whatever age you are, exercise is very important.

motif kau???!! aku taula exercise tu penting tapi motif kau cakap tu apa yeh?

pastu aku cakaplah memanglah penting. good diet, healthy lifestyle memang penting. tapi ikut jugak genetic and luck. contoh dekat adalah colleague kita orang. memang jaga makan, work out sume. tapi kena jugak mild stroke at age of 30++. sebab memang genetic kot sebab sume pon ada hypertension. pastu dia bidas aku cakap, takla dia dah lama tak work out intensely. 

ok fine. pastu sebab aku bengang aku cakaplah. ada kawan colleague kita orang. baru umur 26. heart attack masa main badminton. terus meninggal kat court tu.

oh that is because badminton is a bad sport. u know ah, my friend once play ah, got injured one woo on his knee. got to operate somemore. 2 years also haven't healed. i wont play badminton!

ayo missie. u play any sport also got injury risk laaa. aku bidas balik lerr. yela logikla kan. kau tak main sport pon tiba2 kau tersadung jatuh longkang pon ada risk nak kena bedah lutut bagai jugak kan.

kemon lah!

aku dah susah hati pasal mak aku kau nak cakap pelik2 pulak. tak payah nak tunjuk pandai ok. tak yah nak gebang2 kau tu health freak ke, rajin exercise ke, suka diet ke apa ke. tu kau punya pasal. kau pon belum tahu nasib kau cemana. sume la yang kau buat tu best. orang lain sume tak best.

well, whatever!

heee sorry. another emo enntry. :p








1 comment:

mrs.spicy said...

emo sokmo momi cha ni..kiteorang doakan tokmi cepat baik pastu kembali cargas seperti sediakala. amin!