mata duitan

Thursday, July 2, 2009

mohd jebon mendebon deebon bon bon sayanggg

last week aku bagi jebon makan. dia makan sikit. pastu aku tanya umy.

me: kenapa bon bon makan sikit je ni.

ummy: ala kan dia memang camtu. makan sikit tapi kerap.
me: eh tapi selalu kerap dan banyak je. mmhh

pentidur

then semalam ummy sms aku cakap. jebon ni macam demam je. tak makan langsung. dahhh aku memang la panik terus kalau kucing aku sakit. sebab aku fobia dengan ofy. so petang semalam, ummy bawak jebon ke vet. dr cakap okay je. tak demam. so dr just bagi vitamin and anti biotik and ubat kutu kalau2 ada kutu. tapi aku tengok tak ada pun. tapi jebon ni suka kawan dengan kucing kurap kat belakang rumah aku. so mungkin jugak. tak tau la. tapi kalau dia tak okay, kena bawak lagi buat blood test.

so semalam, aku balik rumah. jebon da slim sikit weh. tak comel la dibon slim. (wah dalam masa 1 week dia boleh slim down. minta tips dari dibon bon bon) . so kita orang bagi jebon ubat semua. aku hairan macam mana dr boleh senang2 je sumbat ubat kat dia. kalau kat rumah, 4 orang pegang dia nak paksa bagi makan ubat. haih!

aku bawak jebon tidur dengan aku. wah wah wahhh. aku nak tidur pun tak boleh. dok gesel2 cium2 gigit2 aku suruh pow pow dia. tak sedar pukul berapa and bila dia tidur. tiba2 B call. jebon tidur kat bantal sebelah aku. jebon tersedar. terusla ngada2 lagi mintak pow pow.

aku da geram terus aku bangun bawak dia turun. aku naik dia pun naik pulakkkk. pas tu main sorok2 belakang tangga. apa itu dibon?? aku malas nak layan, naik katil, dia pun naik. mintak pow pow. dah2 aku ngantok. aku tak sedar apa2 dah lepas tu.

bangun pagi tu, jebon makan sikit. and umy kata dia aktif sikit pagi ni. so okay kot. maka jebon tolonglah cepat baik. tolonglah jangan buat 1 rumah risau okay.

i love you bon bon.

notes:
  • ariff selalu jeles bila aku cakap pasal bon bon
  • kat rumah tu, bon bon macam baby. semua orang sayang, belai. besh kan jadi kucing? hihi
  • jebon satu2 nya kucing kita orang. janganlah jadi macam ofy. misery gila nanti.
  • jebon juga dipanggil mendebon, debon, deebon, bon bon and james bond. ngada tak?

5 comments:

meezameez said...

debon kau pandai posing! sila mintak tips dr debon utk prewed kau nant hahah! (jeles juga kucing pandai posing)

siRnah said...

Iderq...

Aku baru nk meningglkan jejak kat blog ko neh. hehe

a.m.a.l.l.e.a said...

erk..nnt da dok ngn arep, adekah die benarkan ko bela kucing?hehehehe..

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

alalala..tomey nye dia..
mam ubat ye bon bon.. :)

derqdnl said...

meeza: tu ah. kalau hala camera, pandai je dia pose. hahah

senah: hai senahhhh!!!

lea: tah la weh. kalau pregnant dia x bagi. kalau ada baby dia tak bagi. habis tu???? aku tak boleh tak ada kucing. huhuhuh