mata duitan

Tuesday, August 10, 2010

salam ramadhan

alhamdulillah panjang umur berjumpa lagi ramadhan tahun ni.

first as wife and mummy to be. mula2 risau jugak macam manalah nak puasa dengan merandung ni. tapi i tried few days (padahal ganti) masa tengah mabuk2 ni.

alhamdulillah okay. lapar tu tak, cuma dahaga. biasalah. pastu kalau tak puasa lambat makan je kepala dah berpinar2, makan je muntah. tapi ni tak berpinar pun. alhamdulillah. cuma masa sahur and buka memang tak boleh makan banyak pun. minum air je banyak.

pastu the night before puasa mummy and papa baby ni dah gosok2 perut, pesan kat baby cakap mummy nak puasa. so kena bertahan. sebab ni tuhan yang suruh. hihi dia faham kot.

bulan puasa ni tak tahu lah. harap okay. tapi macam dr kata, mungkin akan ada hari yang i may be pancit. tapi cuba je. kalau tak larat sangat nak pingsan silalah berbuka.

baiklah! let's do it baby! harap dapat buat terawikh as much as i could.

to my lovely readers, selamat berpuasa dan semoga ramadhan kali ini memberi seribu keampunan kepada korang.

maafkan salah silap i okay.

6 comments:

d.O.n.A.t said...

ederq, selamat berpuasa.

baby, be a good boy/girl ok. kena bg mummy puasa tau.

syiekin azam said...

selamat berpuasa mami ederq..insyaAllah dipermudahkan urusan berpuasa thn nie..kalo tak larat, berbuke ye..last year aku penoh puase sebulan..harap2 thn nie pon penuh gak..InsyaAllah..nervous sbb 1st time berpuase + breastfeed baby..

so mami ederq, minta maaf if ade terkasar bahase, terguris perasaan ye..take care mami + baby..:D

Anonymous said...

Salam, Ederk! Selamat berpuasa mummy to be. Take a good care. Jangan yang yang yuk tau..ehehe.
-yani-

Fathiyah said...

salam ramadhan ederq =)
insyallah, mudah-mudahan u dapat puasa penuh. chaiyok!

i nak link u ya.

A W E E N N Y E said...

Salam ramadhan.smoga kesihatan sntiasa baik2 ye

ederq said...

ladies,

thanks!!! same to u ladies. :)

ha ok fathiyah. i pon. eh ke dah. hihi