mata duitan

Monday, September 6, 2010

membebel bebel

salam satu malaysia.

ummy abah dah balik kampung. tinggallah kutut and isteri berdua.

hari tu kan hari sabtu kan i dah chopped my hair. buat treatment sekali. rambut raya dah ada. eh padahal pakai tudung. okaylah rambut baru untuk suami dah ada. hihi.

lepas tu buka puasa kat al rawsha. cis. ala carte pukul 9 baru ada? nasiblah ada adik ni yang baik hati nak mengaku kite orang ni saudara dia so boleh makan ala carte. kalau ramai baru dia orang kasi ala carte selalunya. pelik2 korang. kita orang order lamb mandy and chicken kebab pun tak habis. nak buffet makanan arab memang lah tak worth. maybe sebab tak kena sangat dengan tekak kita orang. huhu. saja nak lepas kempunan je pun.

oh ya adik tu of course malay. kang kalau i cakap muka i macam arab2 sampai waiter arab nak ngaku saudara sah2 lah penipuan besar di dunia. tipu dosa mati seksa.

ahad, check up baby. berat i turun lagi sikit. 48kg now. mungkin sebab puasa lagi kan. dah risau ni nak scan baby. janganlah baby kecil ke apa.

lepas tu scan, everything is fine. baby tengah garu2 kepala sedap je dia baring2. dia dah 12.4cm and berapa gram i tak ingat. dr kata baby grows well. alhamdulillah.

akan tetapi ada perkara yang merisaukan juga hati naluri sang ibu ini. uri ada kat bawah baby and baby duduk melintang. tapi dr kata there's nothing to worry about. nanti womb membesar uri tu akan naik ke tempat dia. and baby akan pusing2. dan tak boleh urut.

ish baby nanti womb mummy membesar, u pusing okay.

and doalah everything is in place and fine ya korang. bulan ramadhan ni bulan yang dimakbulkan doanya. huhuhuhuh.

ummy kata tak ada apa nak risau sebab awal lagi. ada banyak masa dia nak pusing and in place. aminnnn.

yang bagusnya these few days, i'm feeling so much better. i eat better. i puke lesser. nausea lessens too. just ada pain kat sides kadang2 bila bangun or bersin. which is normal - tertarik muscles dr kata.

petang semalam buka puasa malas betul nak keluar. i masak nasik and goreng telur dadar and buat lemonade je. dah lama tak masak. bau nasik tu macam dah boleh tolerate sikit tapi still la nausea. lari cepat2 dari dapur bila dah berwap2. pastu bau2 lemon.

the rest of lauk b beli. tomyam and paprik. nak buat sendiri takut muntah dalam tumisan. harap lepas ni okay dah nak main masak2.

ada tengok rancangan masak2 dengan chef apa tah kacak jugak tapi jambu. macam nak try recipe dia nanti!

oh pagi tadi B masak sahur. first time i jadi pembantu chef aje. menu simple tapi i suka sebab dia bersungguh2 masak. thank you kututtttt.

b, sedap lah panggil b kutut. sapa suruh ejek kueh raya hunny yang setapp tu? kan dah jadi seswai dengan b. hunny nak sorok kueh tutku tuuuu. lalalallaa

jangan memberontak nanti hunny SWIPE b. hihihihihhihihihi

3 comments:

syiekin azam said...

mmm its normal awal2 nie baby kat kedudukan mcm tue..t baby pusing2 smpi la 8bulan lebeh nanti masuk ke saluran beranak..jgn gi urut2 perut tau..

bestnye ko dh bleh masak2 walaupon still muntah2 manje..aku dulu mmg failed cium bau masak2..ahahaha..manje btol aish nie..(ahahah alasan)..:D

so ederq, slamat hr raye tuk ko, hubby and baby kenit dlm perut tue..sori kalo ade terkasar bahase, tersinggung perasaan ke ape k? ehehehhee..

p.s:rabu nanti aish naek flite balek swk nie..nebes aku tak tau cemane la die dlm flite nanti..ahahaha..dulu bawak mase umor 2bulan, gudboy lg..nie dah lasak..ahahha..:D

ederq said...

kin: aku lega sgt bila ramai org kata normal. huhu. mula2 mcm risau. tula kan byk masa lagi. doakan aku n baby tau.

haha aku before ni tolong2 potong2 je. bab tumis lari. tapi ni no choice lah ummy tak ada. hehe tapi okla ni dah boleh sikit2.

ok dear. selamat hari raya jugak to u and family. xdenya dosa kau kt aku. aku pun samalah. maafkan salah silap ok! nanti kalau kat jb kalau sempat nak beraya sama boleh la! hihi. nak jumpa aish si tembam!

selamat naik belon aish!!!!

perempuan ITU said...

Alahaii romantiknye kamu berdua.. bila la i nak kawin ni. hehehe. Btw, selamat hari raya ye :D , semoga kandungan u sihat sentiasa. Amin