mata duitan

Wednesday, January 12, 2011

that's not my name!


oh suka gila ting tings!

okay tema hari ini adalah that's not my name!

ala tak payah la cakap nama sebenar. nama panggilan adalah ieda or ederq.

yang panggil ieda ni tak kisah lah. nak menyebut pun senang. very the common. tapi ederq? adoi macam2 okay. nak2 yang tak biasa panggil aku ederq tiba2 nak panggil ederq.

atau kenal di alam maya ni pastu panggil aku ederq secara salah. membuatkan aku lambat gila nak turn. haha!

aku tidak mensalahkan kau orang sebab siapa suruh pergi letak nama itu! hihi

tapi janganlah ingat aku sombong pula.

tu nama kawan2 masa kat STF bagi tapi aku taknak pun orang panggil aku ederq masa tu. semua panggil ieda je masa kat STF. dah keluar STF barulah orang panggil ederq kerananya ada ramai gila ieda kat situ. masa tu kat matrix, KMPP. makanya keluarlah nama ederq tuu.

okay cara mensebut ederq adalah, I-DEK (dek as kau sebut buat dek je, faham kan?)

ada yang sebut adek lah, err-dek, err-deck. hahaha kelakar tau. manalah aku nak berpaling. paling best sebut adekk. hahaha!

tapi selalunya, bila dengan orang baru, aku akan memperkenalkan diri as ieda. tapi bila kawan yang biasa panggil ederq mesti geli bila orang panggil aku ieda. apahalll korang. muahahahha.

okay jangan terkejut kalau masa kat UM dulu berapa kerat je yang tahu nama penuh aku. bila lecturer panggil mesti yang eh siapakah itu? cis! kalau sebut ederq baruuu orang ohhh si perempuan gedik ni ke.

siap tipu kakak senior nama aku adalah nur azderq binti ahmad danial. hehehe. berapa sem kakak tu kena tipu. kesian. siap kagum dengan parents aku sebab creative bagi nama. tolonglah jangan namakan anak korang azderq. haha!

sampai sudah dia panggil aku azderq azderq! hahah! manalah aku tahu dia percaya woh. sori kak ida comelll.

lepas tu masa sekolah suka je letak nama derq hammet, email address pun. sebab macam serasi bersama kirk hammet. hihi masa tu zaman2 rock woh. masa tu layan lagu2 keras je! email address ke apa ke semua nak letak nama guitarist and bassist. hahah! that is where noodlesgreg come from. band offspring. eh tiba2 lama dah tak layan semua band2 itu. adema, korn, woh woh. mana kaset2 aku tu ha. haha kaset ok.



anyway, bloggers, ye kalau nak panggil saya ederq, panggil dengan betul ya. susah2 panggil ieda aje lah hehehe.

oh ya nama bayi belum lagi mencapai kata putus sebab malas nak fikir sebab saya dah fikir pun hihihihihih.

13 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

hahaha..bella ade cte psl azderq itu..sgt kelakar okay! :D
tp siyes cam geli je pggil kak ieda..?hehehe..ederq best ar..tp jgn la salah sebut..mesti kelakar! :D

ederq said...

haha bella pun suka panggil azderq. rasa dia kot stat panggil azderq tu. tu yg kakak tu ikut. hahaha
haha kak ida biasa je kot sebab family n juniors rmi kot panggil camtu. tapi kalau PG pggl rasa pelik ah. hahaha

aNoi said...

ieda, hari ni awak sihat tak?

hahaha

d.O.n.A.t said...

haha aku tau nama ko ederq. kat blog baru tau nama ko ieda. nama sebenar.. jap aku dah lupa hahahah

ederq said...

sirn: haha! weh aku rasa kt STF kau pggl aku ieda laaaaaa

azza: kau bukan lupa azza, kau x tau! haha

Dave Mustaine For President said...

oitt..bak pulangkan kaset adema haku!!

ederq said...

ahhhhh apa pulangkan. kata bagi terus!

poyola lu dave mustaine la pulakkkk

susudalambotol said...

Nak pilih nama baby boleh sampai merajuk masam mencuka okeh! :p

ederq said...

hidd: ni bukan merajuk masam dahh! macam nak perang! hahahaah! tapi nama umar arjuna setappppp :)

b said...

mane ade perang..tpu je eh

ederq said...

b, hihihi hny lancarkan perang dalam hati jeeee

Little BlueBird said...

i pun suka ting-ting....hmm..Btw..Ederq...memang nama yang cool!!

ederq said...

Little Bluebird: hihi nama u apa eh? asik cakap nama burung biru kecil je. hihihih.
hehe unik kan ederq! tp ada ayah kawan i, dia tanya, hah, apa nama? idiot?
T____T