mata duitan

Wednesday, January 5, 2011

set bersalin dan bengkung

emak kita kan dia kan dah beli kan set bersalin untuk kita. tapi orang kampung yang buat. kisahnya, turun temurun saudara mara makan lepas bersalin.

T_____T

sesungguhnya adalah malas untuk habiskan set itu untuk 60hari engkau tahu takkkkkkkkk. makan vitamin hari2 pun liat. ni pelik2 punya ubat wajib tak sedap pahit euwwwwww!

T____T

tapi ibu yang suruh jangan derhaka. harap okay aje ubat itu. kalau tak okay, buat taktik masa kecil, ubat pura2 telan, buang selepas itu. hihi. jangan contohi.

lepas itu kawan kita nama mira dia comel hadiahkan kita bengkung woo weeeee. terima kasihhhhhhh!

nanti nak tengok macam mana. adakah beli leesa formula punya bengkuingg

haha tiba teringat kawan2 kat JB sebab dulu suka cakap awak kita awak kita. comel kan?

memang paling comel di hatiku. kau yang cantik! paling comel di hatiku. bola bola api. yang sedulunya kecil kini menjadi besar.

ehhh apesal tiba2 nyanyi bola2 api ni haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

pergi kerja cepat!

esok dan lusa company meeting kat bukit tinggi! wee woooooo! harap dapat dengar berita bagus dari MD. amin!

4 comments:

d.O.n.A.t said...

set bersalin kita pun orang kampung yang buat. import dgn posmen dari kedah.

tapi takde la kita makan ubat dalam set tu sebab mak kita x bg sebab takut effect kt baby.

dalam set bersalin tu kita suka pakai param.. ala-ala bedak sejuk tapi kaler kuning. hidung kita ni suka bau jamu.. hehe

pas Aiman dah start makan solid food baru mak kita suh makan ubt dalam set bersalin tu tapi kita tak makan pun hahahah

mak awak ada suruh tak mandi dengan halia,serai, bunga? mak kita selalu rebus air tu untuk kita mandi. best woo rasa segar je. nti awk cuba la.

ederq said...

azza: awak, itula kita takut nt effect baby masa BF je. harap2 okay saja la. hihi

aahla mak kita pon ada ckp dia nak prepare awal2 mandian rempah tu. kalau besh kita nak la. kalau tak besh tak nakkkk.

hahaha ngada tauu awak niii

Anonymous said...

Dik,
Masa Izzah dulu, akak guna set Leesa Formula.Bagi akak memang ok..coz dia complete set n takde jamu.ada 3 pil jer..memang higly recomended.cuti teh dia jer lah yang kena tahan sikit..yaiksss...hehehe. Apa pun, petua dan nasihat mak memang terbaik dan perlu di patuhi..
Menghitung minggu yer...G.Lucks yer..

~Kak Aisa@Mummy Izzah~

armouris said...

info tentang bengkung di SIHAT SELALU - FAQ Tentang Bengkung