mata duitan

Monday, January 24, 2011

of antenatal class and 9 months!

petang semalam, me and hubby attended ANTI NATAL class kat PMC.

jap jap nak ketawa. ANTI NATAL. HA HA HA HA.

okay cukup2 nanti ada orang marah. HA HA HA HAHHH.

the class was fine. lagi BEST sebab ada lecturer tambahan kat belakang seat kita orang tau. me and B dah cuit2 each other everytime dia mensampuk. hi hi hi. nasib masa breastfeeding class je.

lepas tu ada pulak sorang dad to be who thought he is being funny, burping loudly in the class. for 5 times at least. and ask a lot of USEFUL questions.

B asked me, kalau B macam tu, hunny malu tak?
i wont be married to you at the first place! maluuuu! i exlaimed!

hehe tapi mungkin the wife thought the husband is being funny in his way. whatever. eh eh apa ni mengumpat. hahahaha

okay pasal kelas itu, ada puan jasmine tay on breastfeeding class. the same speaker masa kat MLO's talk dulu.

lepas tu kannn ada orang tu. bila speaker tanya,

do you think your wife is overweight during her pregnancy?

ada orang tu jawab YESSSS kuat2. macam dia sorang je cakap pulak tuuu!

bila tanya, do you think your wife is sexier now?

dia jawab YESSS pelan2.

JAHATTTT TAUUUUUUUUUU!

and gues what. i met Eeza. first time jumpa beliau selama ni mengkomen2 blog aje. and bila jumpa macam dah lama kenal. punyalah banyak nak borak. japgi B kata dia nak cepat. okayyy nak hujan dan dia baru polish kereta. okayyy lahhh fineee.

tak sempat babai2 kiss2 eeza properly tiba dia dah pergi toilet. haha entah2 dia tahan2 nak wee2 masa borak2. hihih kesian eeza. all the best tauuuu eeza! her due is a week earlier than mine. woo wooo.

and last week ada visit my sedara's baby. c-zer sebab bleeding banyak sangat2 at 37 weeks. rupanya uri lekang. very small baby, 2.26kg. tapi both mum and baby are fine.

first time i dengar pasal uri lekang ni. still tak faham sebenarnya apa yang berlaku. huhu takutnya. minta jauh lah perkara2 macam tu.

she is now 9 months!

oh yes, my baby is 9 months now. we have 4 more weeks to go! or earlier, who knows.

sekarang rasa cepat penat. dan panasssss. asyik senang peluh je kat leher ni. kalau tidur malam memang ya ampunnnn. hope this is normal.

sakit2 tu macam biasa, back pain, celah kangkang and ari2 rasa sengal2 at times.

baby memang active like usual. amboi kalau lapar bukan main dia eh. tapi kalau dah kenyanggg sedap je dia tidur. hihih

okaylah itu je lah. next entry, i want to blog about baby names! pening kuuuuuuu

8 comments:

Little BlueBird said...

Good for u..harap-harap sume ok...bagus la gi antenatal class..i tak gi..bila masuk..Delivery room tu cuak gak ler...bila nurse cakap Push!!!!!hmmmm tak reti....

.:Mrs. Engineer:. said...

uisy...sh 9months...gudluck dear...jumaat ni, sy genap 9months...hu3

ederq said...

Little BlueBird: tq! doakan ya! ala pegi klas je. kat labour room tu tatau nak expect apa nanti wohh. neves nevessss

mrs engineer: same to u! huhuhuh dekat2 je kita!

amiza said...

gudluck, dh 9 months pon..aku dulu xde pon pegi antenatal clas pon..masuk labor room and just follow nurse instruction..:)..but it's good for you

Mrs. Eeza Herman said...

hahaha..tak sangka! ederq pun sama gk noticed about that guy ekk..hehehe..
iza pun sama gk tensen jer ngan useful question dia tu..like "hey, what the stupid question u asking..huhh.." lagi satu mcm nak je cakap kat dia " bang, dah la tu buat stupid jokes..bosan la.." iza ckp kt hubby iza "bising tul la.." hubby cakap "okla, dia nak buat jokes, tak la senyap je nanti.."...
iza pun mcm hubby ederq dlm ati jela "nasib baik la bukan laki aku..kalo tak, memang aku sepuk jer.." hehehe
tak sempat nak say goodbye, mmg nak gi pipis pun that time, tp tersangkut sebab couple sebelah masa tu tak bgn2, last2 jumpa ngan ederq, terus lupa hajat..hehehe...pastu kat toilet pun sangkut lg sbb jumpa ngan pn jasmine tu asking about breastfeed..xpe, nanti kita jumpa lagi..best lak borak2 lupakan hubby2 kita..

ederq said...

amiza: hehe saje je pergi.

eeza: kannn tolonglaaaahhh. tak larat dah kite ni nak dengar macam2 kot soalan dia. kelakar sangatlah tu. hhaha itula pasal kan. tak pe next time ok! da deliver nanti beritahuuuu

NURUL said...

take care ederq :)

ederq said...

Mama Raina: will do! u toooo! :)