mata duitan

Thursday, December 16, 2010

30weeks and anniversary celebration

hmmph dah masuk angka tiga! makanya dah tak lama la jugak nak tamat zaman membuyong. wah. tak sabar. tapi takut. nervous siot!

dah masuk usia kandungan sekarang ini, yelah bezalah dengan dulu2 kan. dah makin berat. nak bangun dari baring2 pun slow sikit. nasib B dah beli katil baru. takla seksa sangat nak bangun. hehe

ya ampun kulit perut gatal lahhhh. dia menjadi2 nak membesarkan. kadang2 tidur tu tak sedar tengah garu2. bangun pagi tengok ada kesan garu menjerit depan cermin. panik laki aku tiba2 bini dia jerit. nasib hilang kesan garuan.

nasib tak ada stretchmarks lagi. cuma merah2. tak tahu kenapalah. mungkin sebab panas2 ke apa. mungkin kena stop pakai palmer lotion ni. nak beli minyak2 lak. palmer oil ke olive oil ke. ada suggestion? yang penting tak lekit. i dont like lekit2 and oily.

pasal cramp pulak. mmh ada lah few times. kadang2 adala pakai socks lepas taruk minyak panas. so okaylah. ada time ngantuk sangat manalah sempat. maka time sejuk tak selimut tu la tiba2 cramppp.

kenapa jadi masa kita tidur je eh? kelakar jugak laki aku mamai. bangun bukak lampu tapi urut tangan. pastu urut kaki. ni bukan lenguh ni crampppp. tolak tapak kakiiiii. hehe dah orang tu tengah mamai main grab je la kot. kita ni ha yang adeh adeh sakittttt. huhuh

baby pulak wah wah makin aktif dalam perut mummy dia. kalau dengan orang baru mula2 dia diam je tak nak tunjuk. lama2 baru dia gong jeng gong deng deng dush dush. rasakan mummy!

aiman suka main tekan2 perut aku. nak suruh baby gerak. ada one time baby gerak2 dia letak telinga kat perut i. lepas tu aiman gelak2 sebab bunyi2 dia gerak dan perut ku bergelombang macam hape je. hihih. aku pun tak pernah dengar macam manalah bunyi dia.

kadang2 senak perut ku dia tendang kat ribcage. tengah tidur pun terkejut. hihi. nanti dah besar sila terrer main futsal okay sayang. macam mummy.

tipu dosa mati seksa masuk api neraka. mana ada haku terrer main futsal! main sampai terpeleot kaki adalah.

hehe berapa kali tah nak cakap besh time baby gerak. huhu time tengah tension pun, bila baby gerak, senyum balik. thank you my lil one. :)

eh meh nak cerita pasal celebration untuk anniversary tu. we went for dinner. tapi tak tahu nak makan mana. dah lah masa tu i memang penat sebenarnya. restless days before tu. memang letih. tapi nak celebrate punya pasal, keluar jugak that monday night.

before dinner, i pergi amek cupcake kat cupcake chic. lepas tu jalan2. lepas tu makanlah kat tony romas. waiter tu macam penat ke apa ke tak tau lah. we ordered 1 starter pun dia bagi 1 main je. tapi bagus pun sebab kenyang gila. lepas tu yang paling buktikan dia penat atau pun kurang dengar adalahhhh

dia tanya,

w: nak celeb bday ke?
us: nope. anniversary.

w: okay, saya bawa masuk kek ni ke dalam ok. siapa nama?

me: ariff (tiba2 tanya nama kenapa tak tahu)

macam okay tak apalah. sekali kan lepas makan semua2 kan. tiba2

happy birthday to you! happy birthday to arifffff! happy birthday to youuuu

kita orang dah blur2 yang mmmh okay. thank youuu!

i looked at B and said, mmh happy birthday B. haha. kelakar je. we both blew the candle. and that birthday lava was yummy. and free pulak. hehe. tiba2 anniversary jadi birthday.

okaylah ni gambar malam tu. gambar demut.

ish tiba2 teringat lagi birthday lava ni.

us

3o minggu. weeee

ada ke patut orang sampai tak recognise haku! fine fine.
1. pakcik lias masa pegi wedding anak dia, siti. dia blur2 tgk gwe. huhu. tak kenal sebab dah besar katanya.
2. colleague i masa makan kat cafe tak duk 1 meja. bila i bangun dia kata. eh was it u? i didnt recognise you! u are so fattttt!

T____T

boss aku macam biasa cakap, if u go any bigger, you wont get through the door. go diet!

cisss!

10 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

Eeee..xpuas hati betol ada org ckp akak gemuk..mana ada!!maintan comel je..strechmarks pun xde okay!! grrr..
mcm kwn PG pregnant disebabkan dia kurus so xde strechmarks pun..dah bersalin tu leh lak dia ckp "apa aku nk buat dgn barut nie?" hahaha..mesti kak ederq kurus once baby dah deliver! :)

ederq said...

pg: hahah sebab pg tak tgk live kot. hihi. naik la sikit badan ni selain dari perut. huhu. ni br 7 bulan lebih tatau la pasni kalau timbul2 ke stretchmarks dia. hehehe

oh bengkung eh? haha kak edeq rasa wajib je kak edeq pakai konfem muncit! hahaha

A W E E N N Y E said...

comelnyaaaaaaaa..

kejap je detik itu akan tiba.

SMOGA SGALANYA DIPERMUDAHKAN

ederq said...

aween: cik perantin baru... hehe itula kejap je masa kan. tq for the doa. aminnnnn

Little BlueBird said...

Happy anniversary....
tapi kelakar bos ko...hehehe..ambik sket gambar dia..nak tengok muka dia...hahaha..

ederq said...

Little Bluebird: haha tgk la dulu. malas nk bg publisiti free kat dia. hahaha

meezameez said...

tak sabar tunggu baby kuar niii!! miqael nak kawannnnn haha!

ederq said...

nt dorang main kt playground kt umah kita tuu. haha. kat skola nt abg miqael jaga bb aunty tauuu. hahaha

dialicious said...

ieda x gemuk pon..perut u bulat sgt cute.cupcake chic dkt curve ke?kalo free i pon nk ngaku my bday gakla..hahaha

ederq said...

haha tula bulat sampai adik i kata mcm palsu.haha!tu kt tony romas.kapkek tu fr cupcake chic hihi