mata duitan

Monday, December 13, 2010

ieda dan ariff ke satu

tahun lepas, pada tarikh ini, tigabelasdisember2009, kami disatukan sebagai suami isteri. hari ini, genap setahun. alhamdulillah.

our milestone, throughout the year, alhamdulillah. progressing well. some few important things this year, of ours:

disember 2009 - menjadi perantin setelah bertahun2 berkapel


januari 2010 - honeymoon kat Bali. best sangat first time holiday dengan boyfriend. eh husband.


~enjoying us time~

april 2010 - we bought ourselves a house. tak plan nak beli seawal ni. yela baru kawin. baru nak kumpul semula saving. tapi alhamdulillah, ada jugak rezeki. dan tak menyesal beli.


may 2010 - decide to stop family planning and plan for a baby. B has been pushing me for few months before. tapi i je cakap nantiii let me finish my acid folic regime first. lagipun i want 2011 baby. hehehe.

june 2010 - we are pregnant! alhamdulillah terus melekat!







there were ups and downs, of course. tipu kalau baik je sepanjang masa.

but i must say, apa jadi pun, our love is too strong. so alhamdulillah. we have managed every ups and downs together.

doa semoga ikatan ini berkekalan sehingga akhir hayat, dunia akhirat. bahagia selamanya. dijauhkan perkara2 yang tak elok. dimurahkan rezeki. aminnnn

B, thank you and i love you.

14 comments:

NURUL said...

bagusnya ederq dah beli rumah sendiri. nurul dlm plan utk beli rumah sendiri. hepi anniversary yeah

b said...

one more thing yg hny x mention..mayb tlupe kot, tp xpe la..tp..bukan ke br je bli...lalala...=p

yaNa said...

tahniah tuk annv kowg ber2..
honeymoon adalah best..
umah kowg cantek sgt..
(harga skrg sure dh lambung2)
murah rezeki..jd chik ina ar aku nnt..hi3..
aku doakan moga ikatan kasih kowg kekal hingga hujung nyawa..iallah..

ederq said...

nurul: tq2. :) oh pasal rumah tu mula2 memang pening gila. sebab saving kurus lepas bayar deposit. tapi xpela. hehe. gudlak semoga dapat beli rumah idaman!

b: apa??? oh katil eh. time kasihhh. beli katil baru hhehehe :p

ina: tq. aminnn. aku pun doakan the same for u and pak tammmm! muacchsss!

Little BlueBird said...

Wahh..Happy Anniversary..lebih kurang ekkk!! i 12hb you 13hb....best..best!!!

meezameez said...

selamat ulangtahun ke-satuuuuu!!! semoga bahagia sampai bebila dan murah rezeki korang :)

ninazarina said...

happy 1st anniversary ederq n ariff! moga bahagia sampai bila-bila ek :)

ederq said...

Little Bluebird: hehe bln 12 kan cti skola. mesti rmi sama. tq n u too happy anniversary!

meeza: time kasih ummy miqaellll

nina: tq dear! wah2 da jadi pentunangg! congrats!

ms.n said...

happy dear..
happy ko eh..
smoga ko bahagia smpi bila bila bila.
cantik rumah x sabar2 aku nk jejak kaki ni...

ederq said...

jangok: aminnn. tq babe. ya nanti la aku buat housewarming aku invite. hehe

NURUL said...

ederq beli rumah area mana? deposit selalu 10% kan? monthly byk tak? tu lah nak byr downpayment lagi kan

ederq said...

Nurul, nanti i emel ok! :)

NURUL said...

td baru baca email terfikir2 eh ni email sapa? ingat punya ingat ohh ni mesti ederq ni. sbb email add guna eida t keliru tu. hehe thanks ye ederq. meh lah add fb nurul Nurul Jamian. boleh kita berhubung kat situ je :)

NURUL said...

td baru baca email terfikir2 eh ni email sapa? ingat punya ingat ohh ni mesti ederq ni. sbb email add guna eida t keliru tu. hehe thanks ye ederq. meh lah add fb nurul Nurul Jamian. boleh kita berhubung kat situ je :)