mata duitan

Monday, December 27, 2010

sunyi nya sekarang ini

hmmphhh office saya ni memanglah selalu kesunyian kalau year end. dan kalau CNY. disebabkan perempuan ini tidak ada cuti lagi, maka terperangkaplah di sini. huhu kan best kalau dapat cuti!

teringat lagi masa first month kerja kat sini. semua orang cuti sampai tinggal 3 orang je kat office. lepas tu tinggal sorang sebab lagi 2 orang ada hal kat luar. haha sungguh menseronokkan. berkuasa. haha. ada satu time sampai boleh main badminton dalam office. haha!

ngantuknya pagi2 isnin ni. semalam macam tak lena tidur. boleh tak, sebab tak tidur adalah kepala otak fikir blanket baby? logik ke tak di situ? mimpi ke betul2 ke tak tahu tapi my mind macam stuck kat baby blanket baby blanket. like what the hell?

nasib tadi orang sales ajak jumpa client so tak la boring sangat kat office je. lepas tu dia singgah UM (KL campus) nak tengok result dia. huhu tiba2 rindu zaman UM. huhu.

oh anyway, last saturday jumpa the gedix. late lunch at bubba gump. lepas tu tengok movie. Gulliver's travel. so so aje cerita dia. jack black je pentarik untuk tonton. eh apesal semua orang kata cerita mak limah besh? apesal asik sold out? ish tak boleh jadi. kena tonton ni! adakah hebat ianya?

at bubba gump burp burp (kenapa saya selalu pergi bubba gump tak reti2 nak simpan space utk desserts! tolonglah! rugiii)

me at 32 weeks pregnant with Ms S and Ms J

masa keluar they keep asking me, kau ok ke kau ok ke? sebab saya ikutttt je dorang jalan. haha! okay je tapi malam tu macam ngantuk. haha! dah la janna macam takut2 nak pegang perut. apai kata eh macam nak meletup dah derq! macam2 korang tauuu.

oh ya, dah beli baby cot. beli kat babies kingdom at kota damansara. nasiblah B rajin survey, bolehlah dapat package price yang lebih murah dari tempat lain. beza rm50-70 pun counts ok!

and dresser baby. berpeluh ketiak papanya pasang drawer. sambil tengok bola. (yay! malaysia ganyang indonesia 3-0! yayyy!) dahla masa pergi ikea pergi dengan saya dan ummy je. terpaksa dia berpeluh ketiak angkat drawer tu sorang2. hehe. tapi leganya lah dah kemas sikit bilik tu barang2 baby boleh letak dalam drawer tu.

go papa go!

petang tu abah ummy bawa saya ke Jakel Shah Alam. beli cottons untuk jahit set tilam bantal kekabu baby and untuk balut2 bakul. mmh ni tok dia nak sponsor, layan jelah. hihi.barut baby pun ummy yang jahit. saya tengok nak beli online pun macam mahal. alahai comel sangat tengok barut2 tuuuu. agak2 kalau ummy jahit, jual online dengan harga lebih murah laku tak. hehehe.

okaylah. bye! kenyangnyaaaa lunch hari ni makan nasik dijual di tepi jalan setapnyaaaa. burp! alhamdulillahhhh.

5 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

same lh bli drawer ikea utk baby... :)

dialicious said...

perut u bulat n cute..!mine leper n rendah..huhu..nway hubby just texted me saying hantu kak limah tu best gile!kwn2 dia ckp..mcm xcaya je.jahahah

ederq said...

mrs eng:hihi i dah brapa kali pg ikea bln ni.tiap kali pg tukar design.haha

diah: kenapa prt kita lainnnn sedangkan mereka girlsss! haha! tp u tatap jelita je ok! hihi
tgk tuu sume ckpbesh tpaksa pg tgk ni diah! haha

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

comel nye perutttt...tp kannn..kak ederq maintain je..lengan kecik je..uwuwuuu..hantu kak limah?best ke?kwn pg ckp klakar je..

ederq said...

PG: haha PG belum tgk live la. buntot makin besar. lengan ponnn. pipi ponnn