mata duitan

Monday, August 1, 2011

ramadhan al mubarak

assalamualaikum kawan2.

selamat berpuasa engkorang. selamat berterawih. selamat beramal.

last year, aku puasa penuh. tapi terawih nan ado. kerananya, mabuk kepayang merandungkan anakanda daku. makan tak lalu, maka puasa sambil muntahan2. terawih pun tak boleh buat sebab lepas bukak duduk diam2 tak bagi muntah tapi selalu muntah aje lepas solat maghrib haha.

tetiba tahun ni dah keluar dah si kecil yang mensebabkan muntahan tu kan. pun tak boleh nak pergi terawih lah nampaknya ini tahun. semalam daku sorang2 kat rumah dengan eisya. orang lain terawih. mmmhh jeles.

tak apalah jaga anak pun ibadat.

tahun ni puasa dan breastfeed. agagaga. harap2 okay sahaja. ni dah pukul 2. okay aje. :)

sahur tadi aku minum air banyak sampai nak muntah hujung2 tu. ishhh.

ummy tadi sms cakap dia dah buat puding cocktail masa eisya dodo. menu hari ni sup tulang, ayam bakar. lagi apa tak tahu. slurpsssss.

hey dosa dosa. tak baik cakap pasal makan. puasa puasaaaaaaaaa.

okay korang. selamat lah ya. apa kata you all doakan daku kurus di bulan yang mulia ini.

:p terima kasih.

3 comments:

syiekin azam said...

slamat berpuase ederq..2009 aku tamat pose sbb pregnant, tp dapat pegi terawih..2010 tamat pose gak sbb BF tapi tak pegi terawih..uhuhuhu..this year tak sure tamat pose ke tak sbb dah start period(tapi tak regular pon cycle die..ikut mood nak dtg bile..) uhuhuhuh..and terawih still tak pegi gak 2hr nie..uhuhuhu..bile la anakonda aku nak besar, bleh bawak gi terawih skali..ihihih..:D

ye aku doakan ko kurus di bulan mulia nie..same aku pon nak kurus..wawawawawa...

dayot said...

samalah kita, minum air sampai nak termuntah;)
demi anakanda tercinta kan.

p/s:semoga ederq kurus.amin.

ederq said...

ikin: aish da besar sikit boleh la kan. huhu. tq2 aminnn haha

dayot: hehe itula. tq dayottt