mata duitan

Monday, November 16, 2009

kadang2 orang lupa

ibubapa saya adalah orang baik yang akan tolong orang bila orang susah. kadang2 saya tak faham kenapa asyik nak tolong. banyak kali dan kadang2 orang take for granted.

dan sekarang pun dah nampak. kadang2 orang lupa. bila dah buat baik. bila senang, dia akan lupa kita. lupa bayar balik janji lama. dan berkurang ajar pula.

tapi ibubapa saya bukan jenis orang yang nak balas dendam. pandai2lah tuhan nak balas kan, itu saya kata. tapi ibubapa saya tak cakap pun macam tu. saya je yang bengang.

biasalah. anak dia memang suka emo lebih. hihi.

3 comments:

fati said...

ibu bapa yg baik melahirkan anak-anak yg baik. Untung kan? heeeee :)

intoxicated-catastrophe™ said...

abes madu sepah dibuang. eh.. releven ke? hahaha..

biasa la tu... makbapak aku pon same.. tak serik2 nk tolong 'anjing' tersepit. hoh~ ayat akak ko ni lagi ganas. haha.. ok ok.. tarik balik. isk3x..

apapapun, harap mereka dapat imbuhan masing2.. yg buat baik, maupun buat yg x baik tu.. Allah kn Maha Mengetahui..

ederq said...

fati: tak tau la anak dia ni baik mcm parents dia ke tak. hihi

kak mas: tula. bukan nk ngungkit. tp bengang. huhuh